Programok hétvégéreTavaszi zsongás

Sakura ünnep Budapesten – Ugorj fejest a rózsaszín virágtengerbe!

1 perces olvasási idő

Évről évre elkísér téged a gondolat, hogy nem hagyhatod ki a japán cseresznyefák virágzásának látványát? 2023. április 15-16-án, illetve április 22-23-án tárt karokkal vár a Sakura ünnep Budapesten, ahol a virágok mellett a japán kultúrával is megismerkedhetsz

Sakura ünnep Budapesten – Program és látnivalók

A Sakura ünnep az ELTE Füvészkert egyik legnépszerűbb eseménye, a több éves hagyománynak köszönhetően a látogatók közelebb kerülhetnek az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz és Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz. 

2023. április 15-16-án és április 22-23-án a legkedveltebb program kétségkívül a piknikezés lesz, ilyenkor a látogatók a sakura fák virágzásában egy takarón üldögélve gyönyörködhetnek a kertben. 

Sakura ünnep Budapesten – Ugorj fejest a rózsaszín virágtengerbe!
Sakura ünnep, Budapest

A hétvégi programokon japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti és fegyverbemutató, Go oktatás, koncertek, és manga bemutató várja azokat, akik szívesen betekintenének a japán kultúra kulisszái mögé. 

Érdekesség: Lehetőség nyílik arra is, hogy részt vegyünk egy ikebana előadáson, illetve workshopon is, a haiku verseny legszebbjeit pedig szintén a kertben olvashatjuk el. 

Belépődíjak / Nyitvatartási idő

Nyitvatartás: 9:00 -17:00-ig, a pénztár 16 órakor zár.

Jegyek:

  • Elővételben online megváltva 2 500 Ft, kedvezményes 1 500 Ft.
  • Az esemény napján online és a pénztárban: 2 700 Ft és 1 700 Ft.
  • A pénztárban csak készpénzes fizetés lehetséges.

A helyszínt érdemes tömegközlekedéssel megközelíteni, mert a kertnek nincs saját parkolója, a környező utcákban pedig fizetős helyeket lehet csak találni.

Sakura ünnep Budapesten – Ugorj fejest a rózsaszín virágtengerbe!
Sakura ünnep, ELTE Füvészkert

Top 5 apartman a Sakura ünnep közelében

Összegyűjtöttünk neked 5 apartmant, ahol pihentető lesz a kikapcsolódás a budapesti kirándulás és a sakura-élmények után. 

Prince Apartments Budapest

Az elegáns és modern apartman Budapest könnyen megközelíthető részén található, 5 perces sétára a Corvin-negyedtől. A szálláshelyhez teljesen felszerelt konyha, valamint fürdőszoba tartozik, emellett ingyenes WI-FI szolgáltatás is. 

Tovább az apartman oldalára >>

Corvin Residence Apartments Budapest

Kényelmes, felszerelt apartman várja a Corvin sétányon azokat, akik a Sakura ünnep közelében keresnek szállást. A szálláshelyen előzetes egyeztetés alapján kisállatot is fogadnak, a villamos és metró megálló pedig pár perc sétányira van.

Megnézem az apartmant >>

Ili Apartment Budapest

A 4 fő befogadására alkalmas, frissen felújított, otthonos lakásban egy franciaágy és két egyszemélyes ágy áll a vendégek rendelkezésre. A lakáshoz egy kis erkély is tartozik, pár perc sétával elérhető a metró hármas és négyes vonala, valamint sok busz és villamosvonal.

Lefoglalom a szállást >>

Vision Apartments Budapest

A modern és világos Vision Aparthotel elegáns apartmanokkal várja a vendégeket, az apartmanokban a konyhák mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel és konyhai eszközökkel vannak felszerelve. A szálláshely 400 méterre fekszik a Nagykörúttól

Megnézem az apartmant >>

Corvin Center Suites Budapest

Az apartman kényelmes bútorokkal és teljesen felszerelt konyhával csalogatja vendégeit a Deák Ferenc tértől mindössze három metrómegállóra. A szálláshelyen ingyenes a wifi és a babaágy használat, az épületből kilépve pékséget, kávézót, éttermet és bevásárlóközpontot is találunk. 

Tovább a szálláshely oldalára >>

Bekerült a naptáradba a Sakura ünnep Budapesten? Vedd célba az ELTE Füvészkertet, és foglalj szállást a környéken >>

Még több japánkert és cseresznyefa-virágzás Magyarországon >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő