Tengerparti szállásokCsaládi kiruccanásHorvátországNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Szállások Pulában, az Isztriai-félsziget egyik legszebb városában

1 perces olvasási idő

Budapesttől 610 km-re, az Isztriai-félsziget délnyugati felén fekszik Pula, az egyik legrégebbi horvát város. A belvárosban sétálva lépten-nyomon ókori emlékekbe bukkanhatunk, a tengerparti övezeteben pedig még homokos strand is található.

Pula, Horvátország

Pulában járva kötelező megnézni a hatalmas római amfiteátrumot. A jó állapotban fennmaradt ókori színház ma koncertek, operaelőadások, fesztiválok helyszíne. További két ókori nevezetesség a Sergius-diadalív és az Augustus-templom az 1. századból, amelyeket Augusztus idején építettek a fórumon. Izgalmas látnivaló a bizánci Szépséges Szűz Mária-kápolna ókeresztény bazilika, amelyet a 6. században emeltek, valamint az Isztriai Archeológiai Múzeum is.

És ha elfáradnánk a városnézésben, irány a tengerpart! Pulánál több kilométer hosszú strandszakaszt alakítottak ki, a Pjescana uvala öbölben pedig homokos strand található. És hogy hol érdemes megszállni a nyaralás alkalmával? Mutatjuk!

Adrion Aparthotel Pula ****

Tengerparti kilátással, családias hangulattal és összesen 11 szobával várja vendégeit a pulai Adrion Aparthotel. Szállásfoglalásnál a 25 nm-es stúdió (max. 2 fő), valamint az 50 nm-es, max. 3 fős apartman közül lehet választani.

Park Plaza Arena Pula ***

Igazi családbarát hotel a pulai Park Plaza Arena, hiszen a kültéri medence mellett egy gyermekmedence várja a legkisebbeket. A tengerparti hotel szobáinak egyik része a medencére, másik része a kertre néz, bármelyiket is választjuk, lenyűgöző látványban lesz részünk.

Hotel Pula ***

Festői környezeteben, egy karnyújtásnyira az Adriai-tengertől fekszik a háromcsillagos Hotel Pula. A szálláshelyen saját étterem, kültéri medence és konditerem teszi élvezetesebbé a nyaralást.

Hotel Brioni Pula **

Beltéri és szabadtéri medencével, saját étteremmel és pazar, tengerre néző panorámával várja vendégeit a Hotel Brioni. A kétcsillagos szállodában reggelivel vagy félpanzióval foglalhatók a szobák, illetve válaszható a tengerre vagy parkra néző kilátás is.

Hotel Scaletta Pula ***

Belvárosi szállást keresel Pulában? A 12 szobával rendelkező Hotel Scaletta tökéletes választás lesz, hiszen remek elhelyezkedésének köszönhetően mind a tengerpart, mind a kulturális látnivalók elérhető közelségben vannak.

 


Még több szálláshelyet megnéznél Pulában? Itt tudsz válogatni >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%