Téli tájolóCsaládi kiruccanásÍzkalandVárosnézések

Szeged új karácsonyi csodái: óriáskerék és jégpálya

1 perces olvasási idő

A Szegedi Karácsonyi Heteket idén a Széchenyi téren felállított óriáskerék és a Dóm tér jégpályája teszi különlegessé. Az óriáskereket a város pályázaton nyerte, és már nyitásnál is hosszú sorokban várakoztak az emberek, hogy Szegedet a magasból láthassák.

Óriáskerék Szegeden

Lássuk, milyen érdekességeket, programokat tartogat még Szeged karácsony előtt.

Széchenyi tér: vásár, forralt bor, finom ételek az óriáskerék tövében

A Széchenyi tér Szeged egyik legszebb tere. A fasorok között szoktak lenni a fesztiválok, vásárok. Télen sincs másképp, érdemes itt kezdeni a sétát.

Ha nincs is kedvünk felülni az óriáskerékre, akkor is érdekes látványt nyújt a sok színes fény miatt. A városházát is fényfűzérek díszítik, ne felejtsünk el arrafele is elnézni.

Szállást keresel Szegeden? >>

Fényárban úszó Kárász utca és a fényszarvas

A Széchenyi térről a Kárász utcán végig sétálva juthatunk el a Dugonics téren felállított fényszarvasig, amely évek óta Szeged karácsonyi jelképe. A Kárász utca fényei is gyönyörűek, valamint a Klauzál téren megcsodálhatjuk a város karácsonyfáját.

Feldíszített belváros

A Dugonics tér fő látványossága a szökőkút helyén lévő fényszarvas, ahol mindig élénk a forgalom, a gyerekek és felnőttek is nagyon szeretik, sokan szelfiznek vele. A téren még a Mikulás és szánja is helyet kapott.

Fényszarvas

Korcsolyapálya, adventi koszorú a Dóm téren

A Dugonics térről egyenesen elindulhatunk a Dóm fele.

Háttérben a Szegedi Dóm

Éjszaka a Dóm kivilágítása uralja a környéket, de most a karácsonyi díszítés is fényárba vonja az utcát. A Dóm lépcsői előtt hagyományosan a város adventi koszorúja kap helyet, amelynek gyertyáit vasárnaponként neves közéleti személyiségek gyújtják meg.

Adventi koszorú a Dóm téren

A téren a Mesés Kastély a gyerekeket várja a Bogyó és Babóca kiállítással, mesevetítéssel, gyermekfoglalkozásokkal. A tér közepén fénykupola alatti szalmalabirintusban tévedhetnek el a gyerekek és felnőttek egyaránt.

A jégpálya a Dóm tér idei újdonsága, egészen január végéig fog üzemelni. A használata a diákok és ovisok számára tanítási időben ingyenes, így valószínűleg sok szegedi iskolás és ovis megismerkedik a korcsolyázás örömeivel.

Korcsolyapálya a Dóm téren

Szép fények a városban

Ha a vásári forgatag már fárasztó, akkor a Tisza-part felé sétálva csendesebb lesz a környék.

A Belvárosi Híd kivilágítását megcsodálhatjuk innen, nagyon szépen tükröződik a Tisza vizén. A kiskörúton a fák vannak feldíszítve, és ha szerencsénk van, akkor a fényvillamosokkal is találkozhatunk.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki szeretne karácsony előtt egy olyan helyen pihenni, ahol lehetőség van a nyüzsgésre és az elvonulásra is. Gyerekeknek is jó programok vannak, főleg a Dóm térre érdemes velük ellátogatni, a Mesés kastély, a szalmalabirintus, és a jégpálya nagyszerű szórakozást ígér nekik.

/Fotók: Tandari Anita/

 


Tölts el több napot Szegeden!

 

 

 

 

 

 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%