Tippek utazáshoz

5+1 kreatív módszer az utazási emlékek megőrzésére

1 perces olvasási idő

Mindenki gyűjt valamit az utazásai során. Van, aki felespoharat; van, aki hűtőmágnest; van, aki hógömböt. Van, aki mindent. Legszívesebben én is ezek közé az emberek közé tartoznék, de lássuk be, ez azért túl van az ésszerűség határain. Igyekeztem olyan kreatív módjait választani az emlékek őrzésének, amelyek visszaadják az élményeket, mégis szolid díszei tudnak maradni a lakásnak. Nézzük hát, mik is ezek!

Gombostűk a térképen

Egy nagyon kedves barátnőmet remek kézügyességgel áldotta meg a sors. Ő festette nekem ezt a csodaszép színekben pompázó világtérképet, ahol különböző színű gombostűkkel jelölhetjük, hogy a világ mely részeit sikerült már meghódítanunk.

A mi térképünkön a párommal mindenkinek van egy saját színe, és van egy közös színünk, amivel azt mutatjuk, hogy mely helyeket fedeztük fel közösen. A hosszú távú célunk, hogy minden kontinensen legyen legalább egy piros gombostű.

Képeslapalbum

Bevallom őszintén, az interneten találkoztam először az ötlettel, ami annyira megtetszett, hogy muszáj volt saját magunknak is megvalósítani. Lényegében egy mini emlékkönyvről van szó, amelynek a lapjait azok a képeslapok alkotják, amiket saját magunknak küldünk haza a közös utazásainkról.

Travel memories

Az utazások élményét kicsit el lehet így nyújtani, amíg izgatottan várjuk, hogy a postás mikor hozza meg a lapunkat. Hetekkel, hónapokkal, de akár évekkel később visszaolvasva könnyen nosztalgikus hangulatba kerülhetünk és újra átélhetjük az egyes kirándulások hangulatát.

Képeslapok a kofferben

Szintén az internetről származó ötlet alapján készítettem el a lenti kis fa ládikót, ami egy bőrőndre hasonlít.

Ebben gyűjtök minden olyan képeslapot, amit a barátaink hoznak nekünk az utazásaikról. Különösen örülök, ha egy pár kedves sorral is ellátják ezeket a lapokat, így is személyesebbé téve azokat.

Hűtőmágnes

Egy időben csak az ‘I love…” tematikájú hűtőmágneseket gyűjtöttem azokról a helyekről, ahol magam is jártam. Mára azonban inkább olyan mágnesek kerülnek fel, amelyeket pl. egy bobozás alkalmával készítenek rólunk, vagy amit a közös utazásainkról magunknak csináltatunk.

Mágnesek a hűtőszekrényen

A hűtőnkön külön helye van azoknak a mágneseknek, amiket magunk szereztünk és azoknak, amiket másoktól kaptunk. Szerencsére lassan annyi mágnesünk van, hogy lehet új hűtő után kell néznünk.

Utazási videók

A párom nagyon szeret az utazásaink alatt készült képeinkkel babrálni. Kiválogatja a legjobbakat, megszerkeszti őket, javít a színeken, az élességen, stb. Így minden utazásunkról van egy mappa tele szebbnél szebb képekkel.

Fotó: shutterstock

Ami még ettől is jobb, hogy a legjobb képekből egy rövid videó is szokott készülni. Nagyon szeretem ezeket a mini filmeket időről időre elővenni. Néhány percesek csupán, de mégis képesek visszarepíteni az időben, hogy újra át tudjuk élni a hangulatot.

+1 Blog cikk

Számomra ez egy viszonylag új módja az emlékek megörökítésének, a szallas.hu vendégblogger projektjének keretében kezdtem ilyen jellegű pályafutásomat. Azt kell mondanom azonban, hogy remek érzés újra átélni egy-egy utazást, amíg egy cikk megíródik.

Nagy Enikő írásai >>

Nekem ezek voltak a szívemhez legközelebb álló módjai annak, hogy hogyan tudom megőrizni, illetve visszaidézni a az utazási emlékeket. Ti hogyan szoktatok konzerválni a kirándulásaitok élményeit?

Még több utazási élményért kattints a szallas.hu oldalára >>


/Fotók: Nagy Enikő/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%