Budapest és környékeBarátokkalŐszi élményszüretProgramok hétvégére

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!

1 perces olvasási idő

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Jazz- és Borfesztivált, mely szeptember 24-26 között várja a borok, a kultúra és a zene iránt rajongókat a művészetek kisvárosában. Olvasd el cikkünket, és biztosan kedvet kapsz majd, hogy ellátogass a számos kulináris és kulturális programra.

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál fő helyszínei

1. Duna-korzó

A város egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén több, mint 20 neves pincészet borait kóstolhatjuk meg. Az itt található hajóállomáson is különleges programok várnak majd. 

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
A szentendrei Duna-korzó

2. Városi Vendégház

A Városi Vendégházban PezsgőUdvart terveznek a Bujdosó Pincészettel karöltve. Ezen a programon nem csak borral kapcsolatos kiállításokon, borkóstolókon, workshopokon vehetnek részt a látogatók, hanem kisebb, akusztikus jazzformációk koncertjeit is meghallgathatják. 

3. Barcsay Múzeum Udvar

A közelmúltban megújult Barcsay Udvar évek óta szolgál helyszínéül a Szentendrei Jazz- és Borfesztivál eseményeinek. Idén számos országosan ismert borászat és pálinkafőzde jelenik meg, a helyi éttermekkel együttműködve exkluzív borvacsorák, borkóstolók, kézműves sajtok várják a látogatókat. A Barcsay udvarban kora délutántól estébe nyúlóan jazz koncerteket hallgathatnak a zene- és borkedvelők. 

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
A Barcsay Udvar

Szentendrén és környékén még számtalan egyedülálló programlehetőséget találsz, melyeket mindenképpen érdemes beiktatni egy itt töltött napba. Most ezekből adunk egy kis ízelítőt.

1. Szentendrei Japánkert

  • Itt találod: 2000 Szentendre, Czóbel park
  • Nyitvatartás: Mindig elérhető
  • Belépés: Ingyenes

A Szentendrei Japánkert 2016-ban nyílt meg, Magyarországon egyedülállóan éjszakai kertként is funkcionál. Alkotója Dani Zoltán japánkert építő, aki egy elismert, tradicionális japán kertészeti iskolában sajátította el ezt a különleges tudást. A kertet nem sok idő bejárni, viszont csodás élményt garantál. A növényzet, a fák, a tó, a hozzá tartozó patak és csobogó nyugtatóan hatnak a lélekre. A jóleső séta után kényelmes padokon pihenhetünk meg. A Szentendrei Japánkert a Czóbel parkból nyílik, ahol játszóteret és street workout eszközöket is találunk.

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
Nyugalom és harmónia a Szentendrei Japánkertben

2. Szentendrei Skanzen

  • Itt találod: 2000 Szentendre, Sztaravodai út
  • Nyitvatartás: Egész évben, hétfő kivételével mindennap 09.00 – 17.00
  • Belépők: Felnőtt jegy: 2 000 Ft
  • Diák, nyugdíjas jegy: 1 000 Ft

A Szentendrei Skanzen hazánk legnagyobb szabadtéri múzeuma. 1967-ben alapították azzal a céllal, hogy a látogatók közvetlen közelről ismerhessék meg a XVIII. és a XX. század közötti népi építészetet, lakáskultúrát, vidéki életmódot. A tornácos házak közt sétálgatva bepillanthatunk többek között a Felső-Tiszavidék, a Kisalföld, egy alföldi mezőváros, vagy épp egy észak-magyarországi falu életébe. A 63 hektáros területen több mint 300 eredeti és áttelepített épület várja korhű környezetben az érdeklődőket. Érdekesség, hogy filmforgatási helyszínként is használják, a közelmúltban a Netflix Vaják (Witcher) című fantasy – sorozatának néhány jelenete készült a skanzenben. 

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
A Szentendrei Skanzen a Vaják (Witcher) című Netflix – produkcióban és a valóságban

3. Szentendrei sétahajó körjárat – MAHART PassNave Kft.

  • Innen indul: Szentendre, hajóállomás (Duna-korzó)
  • Közlekedik: Június 1 – Szeptember 30., Péntek – Vasárnap 11:45-16:50
  • Jegyárak: Felnőtt, gyerek: 1 000 Ft
  • Kutyajegy (pórázzal és szájkosárral): 500 Ft
  • Kerékpárjegy: 500 Ft

A MAHART sétahajó körjárata remek lehetőség a Dunakanyar felfedezésére. A Szentendréről induló és ide visszatérő hajójárat Leányfalu és Tahitótfalu érintésével Visegrádig közlekedik. A jegyár egy teljes napra vonatkozik, tehát ugyanazon az útvonalon bármelyik megállóban ki- és be lehet szállni újabb jegy vásárlása nélkül. A hajókon korlátozott számban kerékpár szállítására is van lehetőség, kutyusokat pedig pórázzal és szájkosárral szívesen látnak a fedélzeten.

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
A Szentendrei Hajóállomás látképe a Duna felől

A legjobb szállások Szentendrén a város felfedezéséhez

1. Centrum Panzió Szentendre

A Centrum Panzió minden szobájából tökéletes panoráma tárul elénk a Dunára és a szentendrei Duna-korzóra. A stílusos vidéki szálláshelyen még hidromasszázs kádban is ejtőzhettek, egy pohár pezsgőt kortyolgatva.

2. Bükkös Hotel & Spa Szentendre****

Páros szentendrei pihenéshez tökéletes választás a város egyetlen négycsillagos szállodája, a Bükkös Hotel & Spa. A wellness szolgáltatásokat kínáló hotel felnőttbarát szállodaként működik, így 13 éves kortól fogad vendégeket.

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
A Bükkös Hotel & Spa**** kivilágított épülete

3. Hotel Róz Szentendre***

Barátságos hangulatú szálloda Szentendrén a Hotel Róz, mely családok és párok körében egyaránt népszerű. Néhány panorámás szobájából a Duna látványában gyönyörködhetünk.

Kóstolj bele a kultúrába a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon!
Hotel Róz Szentendre***

A Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon minden zene- és borkedvelőnek ott a helye. Ha te is közéjük tartozol, karikázd be a naptáradban szeptember utolsó hétvégjét! Hogy késő estig élvezhesd a koncerteket és a finom borokat, foglalj szállást a városban a szallas.hu oldalain.

Sétálj Szentendrén, és fedezd fel a látnivalókat

(Fotók: szallas.hu, shutterstok, Facebook)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%