CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakáció

Sztárparádé lesz a 40. Halasnapokon! Téged is vár Tiszafüred!

1 perces olvasási idő

A Tisza-tó északi medencéjében fekvő Tiszafüred és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye, igazi rekreációs központ. Azt mondják a helyiek a Tiszafüredre érkező vendégnek, hogy aki egyszer megcsodálta ezt a tájat, az beleszeret és évről évre visszatér. Visszahúzza a tapasztalat, az a jó érzés, amit az angolok csak well-being kifejezéssel jellemeznek.

A település fő vonzerejét a szigetekkel, félszigetekkel, holtágakkal tarkított, gazdag élővilágú Tisza-tó és a Tisza folyó fürdési, horgászati és egyéb vízi sport lehetőségei, valamint a termálvíz adják. Aki pedig kerékpárral szeretné egy 65 kilométeres forgalomtól mentes úton körbetekerni a tavat, nyugodt szívvel megteheti, hiszen Tiszafüred egyben a síkvidéki kerékpározás magyarországi központja is.

A vendég akár autóval (Budapestről is csak 90 perc), akár kerékpárral vagy csónakkal érkezik meg Tiszafüredre, az év turisztikai települése mindig más és más arcát mutatja meg.

  • Az első élmény, amikor az idelátogató felfedezi a vadregényes Tisza-tavat.
  • A második élmény, amikor kipróbálja a tó és a folyó nyújtotta lehetőségeket!
  • A harmadik, amikor szabadon gyönyörködhet a partokat díszítő ligeterdőkben, a csendes öblökben megbújó tavirózsa mezőkben, és a fiókáit nevelő ezernyi vízimadárban!

A felfrissülésre vágyók pedig megmártózhatnak a szabad vízi strandon, vagy elmerülhetnek a termál strand 39 °C-os alkáli-hidrogénkarbonátos vízében, mely kiválóan alkalmas regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére.

Újabb élmény akkor éri a turistákat, amikor rácsodálkoznak Tiszafüred rendkívül színes és gazdag nyári programkínálatára.

Ezek közül legjelentősebb a minden év július második hétvégéjén megrendezésre kerülő háromnapos fesztivál, a Tiszafüredi Halasnapok, amelyre idén 40. alkalommal kerül sor. A Tiszafüredi Halasnapokat először 1978-ban tartották meg. Az azóta eltelt időszakban a Tisza-tavi esemény a család minden tagjának szóló színes programmá nőtte ki magát. Központi üzenete, a Tisza-tó népszerűsítése azonban változatlan maradt.

2017-ben a beléptetés és a parkolás kapcsán olyan újításokat vezetett be Tiszafüred Város Önkormányzata, amely a rendezvény színvonalának erősítését célozta. A szervezők szándékát a közönség visszaigazolta és már a fesztivál első napján több mint harmincezren szórakoztak, ez a szám pedig még emelkedett a további két napon.

Az idei fesztivál három napon át zajló színes forgatagában minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő szórakozást úgy, hogy közben megismerheti a Tisza-tó egyedülálló természeti értékeit, és megkóstolhatja a Hungarikummá nyilvánított Tiszai halászlevet és grillezett halfinomságokat.

A családok nagy örömére igazi karneváli hangulatot teremt a városházától induló színpompás menet. Itt a művészeti csoportok Tiszafüreden keresztül egy 2,5 kilométeres útvonalon vonulnak fel, majd a Halastéren mutatják be előadásaikat.

 

A jubileum alkalmából sztárdömping lesz Tiszafüreden. Fellép többek között a Tankcsapda, akik a jubileum jegyében járják az országot, mivel a zenekar alapítója és énekese, Lukács László 2018-ban 50 éves. A Halasnapokon koncertet ad még a Majka és Curtis, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, az Edda és a Pataky Művek is. A programok listája nem teljes, más meglepetés sztárokkal is készül a város a 40 éves Halasnapokra.

További információkért látogass el a Halasnapok facebook oldalára ⇒

A tiszafüredi lakosoknak a tavalyi évhez hasonlóan egy regisztrációt követően ingyenes lesz a belépés. Belépőjegyek már megvásárolhatók az alábbi oldalon: tixa.hu

Téged is vár Tiszafüred!

 


Látnivalók és további programok Tiszafüreden ⇒

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%