Vidéki víkendBarátokkalCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Tavaszi ébredés Gyulán

1 perces olvasási idő

A tavasz nemcsak a levegőt tölti meg zsongással és új energiákkal, hanem Gyula városát is programokkal. Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb tavaszi eseményeket, amelyek garantáltan emlékezetessé tehetik látogatásotokat ebben a varázslatos kisvárosban

Gyula, a Viharsarok szíve

Az ország délkeleti határa közelében van egy település, amely kis mérete ellenére látnivalók  és programok sokaságát kínálja az oda látogatóknak. Ha még nem jártatok Gyulán, akkor érdemes erre venni az irányt, hiszen itt nemcsak a középkor és a századforduló hangulatában merülhettek el, hanem vizes kalandokat kínáló fürdőmedencékben is. 

Közép-Európa egyetlen épen maradt, síkvidéki gótikus téglavárában, a Gyulai várban a középkor lenyűgöző világa tárul majd a szemetek elé, míg a szemben lévő Almásy-kastély Látogatóközpontban a 19. század elevenedik meg a pompás barokk kastély falai között. Ráadásul mindkét intézményben garantált tárlatvezetések gondoskodnak arról, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb történeteken keresztül ismerkedjetek meg a régmúlt időkkel.

Tavaszi ébredés Gyulán
Gyulai Vár

A Gyulai Várfürdő 5000 négyzetméteres komplexumában pedig 21. századi körülmények között pihenhetitek ki a tél szürkeségét. Csúszdák, vízágyúk, vízköpők, különböző vízsugarak és még számos élményelem garantálja itt a mesés szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Amikor pedig elfáradtatok, akkor pihenjetek meg egy kávé és egy süti mellett Magyarország egyik legrégebbi sütizőjében, a Százéves Cukrászdában.

Ha a látnivalók mellé valami kis pezsgésre is vágytok, akkor mutatjuk, hogy mikor milyen izgalmas programot találhattok majd Gyulán a madárcsicsergős tavaszi hónapokban.

Gyulai Virágok Fesztiválja

Mibe másba borulhatna ez csodás város az anyák-napi hétvégén, mint virágokba. A település egyébként is az egyik legvirágosabb város az országban, így nem csoda, ha egy ilyen illatos fesztiválra itt kerül sor. A szemet gyönyörködtető virágvásárt nemcsak a pompázatos növények teszik színessé, hanem az eseményt kísérő zenés-táncos programok és kézművesvásár is.

Gyulai Virágok Fesztiválja és Virágvásár

Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra

A vizek városa tavasszal több ezer tűzoltót is vendégül lát majd a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra alkalmából. Az 2024. május 9. – 2024. május 12. között harmadik alkalommal megrendezett találkozón a szakmai programok mellett ügyességi versenyeket, kirándulásokat, tűzoltó technikai bemutatókat és felvonulást is szerveznek, amelyre minden tűzoltómániás kicsit és nagyot szeretettel várnak.

Tavaszi ébredés Gyulán
Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra

Gyulai Pálinkafesztivál

A tűzoltók éppen hogy csak kivonulnak a városból, helyüket rögtön egy igazán tüzes ital veszi majd át. A Gyulai Pálinkafesztivál több mint két évtizede népszerűsíti a kulturált pálinkafogyasztást ezzel a nagyívű rendezvénnyel. Az idei 24. fesztiválon nemcsak ezt a hungarikumot lehet majd megkóstolni, hanem rengeteg szakmai előadással és szórakoztató műsorral várják majd a várkertben a vendégeket.

A háromnapos rendezvényen, amelyet 2024. május 17. és 19. között rendeznek meg, olyan fellépőket várnak többek között, mint Demjén Ferenc, Majka vagy az Irigy Hónaljmirigy.

Tavaszi ébredés Gyulán
Gyulai Pálinkafesztivál

Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Május utolsó hétvégéjén pattanjatok nyeregbe, és fedezzétek fel Gyulát és környékét két keréken is. A Háromváros Kerékpáros Fesztivál ezt a tipikus tavaszi kirándulás- és mozgásformát népszerűsíti majd május 24. és 26. között a városban, illetve Békéscsabán és Békésen is. A fesztivált a három várost érintő kerékpáros körtúrák, kiállítások, bemutatók és ügyességi versenyek is kísérik majd.

Tavaszi ébredés Gyulán
Háromváros Kerékpáros Fesztivál

EDÜ-Erkel Diákünnepek

Mielőtt a tavaszi zsongás helyét átveszi a nyári szünet, azelőtt az ország középiskolásai Gyulán mérik össze tehetségüket versmondásban, prózamondásban, szólóéneklésben, könnyűzenében, népzenében, népdalban, táncban, valamint a képzőművészet különböző válfajaiban. Az 1960-as évek eleje óta kétévente megrendezett tehetségkutatóra több ezer diák érkezik majd az ország minden tájáról, felpezsdítve a város kulturális életét.

Edü Gyulai Diákfesztivál (Kép: Edü Gyulai Diákfesztivál Facebook oldala)

Érkezzetek meg ti is a tavasszal együtt Gyulára, és merüljetek el gazdag látnivaló- és programkínálatában!

Vendégházak és apartmanok Gyulán >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%