Vízparti szállásokCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül

1 perces olvasási idő

Az idei farsangi időszak most más lesz, mint az eddigiek, de a természetben bátran tehettek egy jó kis tavaszi kirándulást, ahol végre feltöltődhettek. Ezúttal a Velencei-tó körül mutatunk nektek szuper helyszíneket, amikért megéri pár kilométert gyalogolni. Varázslatos panoráma, óriási huszárszobor és gigászi kövek is vannak a tarsolyunkban… tartsatok velünk!

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül

1. Koronázzátok meg a bakancsos túrát: Bence-hegyi kilátó, Velence

Rajongtok a gyönyörű panorámáért? Remek! Akkor nincs más dolgotok, mint Velencébe látogatni, ahol egy különleges kilátóból szemlélhetitek meg a környéket. Az épület varázsa abban áll, hogy minden irányból másképp fest, szép időben pedig nem csak a Vértest és a Budai-hegységet, hanem akár a Bakony lankáit is megpillanthatjátok innen. Érdemes egy jó kis túrával összekötni a csúcshódítást, ugyanis számos eltérő idejű és nehézségű útvonal közül is választhattok, ha bakancsot húznátok.

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül
Bence-hegyi kilátó

Itt szálljatok meg, ha mentek: Velence Korzó Pihenőház, Kápolnásnyék

Egy kedves kis kuckót kerestek, gondozott kerttel, ahol részetek lehet egy talpalatnyi békében? Akkor válasszátok ezt az igényes faházat, ahol jól felszerelt konyha és kerti sütögetési lehetőségek fogadnak majd titeket.

2. Grandiózus természeti képződmény: Likas Kő, Sukoró

Múltról suttogó, gigászi ingóköveket találhattok, ha a Meleg-hegyre érve felkeresitek a sukorói Likas Kőt. A különleges természeti képződmény olyan képet mutat, mintha a hatalmas kövek egymáson egyensúlyozva dacolnának a gravitációval. Kezdő túrázóknak jó hír, hogy minimális szintkülönbséggel több útvonalon is megközelíthető a látnivaló.

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül
Likas Kő

Itt szálljatok meg, ha mentek: Rozika Vendégház, Sukoró

Gyönyörű, nádfedeles, vidéki porta, melyben akár négyen is kényelmesen elfértek –, ha ez a vágyatok, akkor ne is keresgéljetek tovább! A modern elemekkel kiegészített házban minden adott, hogy ne unatkozzatok, ugyanis LED TV és társasjátékok is lapulnak a tető alatt. 

3. Ideális piknikhelyszín: Nadapi szintezési Ősjegy, Nadap

Magyarország és a Kárpát-medence egyik legszilárdabb és legöregebb képződménye a Velencei-hegység, nem csoda hát, hogy itt helyezték el hazánk magasságmérésének legfőbb viszonyítópontját, a Nadapi szintezési Ősjegyet. A helyszín kedvelt kirándulóhelynek is számít, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a környező vidékre. Ne hagyjátok ki!

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül
Nadapi szintezési Ősjegy, Nadap

Itt szálljatok meg, ha mentek: Borárium Vendégházak – Zen-gő Ház Pázmánd

A szőlőtőkék ölelésében vár rátok ez az igényes, modern és festői panorámás házikó, ahol madárdalra ébredhettek és zavartalanul elrejtőzhettek a világ elől. Szaunázzatok, borozgassatok a verandán, a gyerekek pedig közben felfedezik a szuper játszóteret! 

4. A világ legnagyobb huszárszobra: Miskahuszár szobra, Pákozd

Több, mint 13 méter magas, 100 tonna betonból öntötték és a pákozdi diadal helyén magasodik – mi az? Nos, ez a világ legnagyobb huszárszobra, mely a győztes, hősies és bátor katonák jelképe is egyben. Miskahuszár bal kezét a kardján nyugtatva jelzi mindenkinek: szükség esetén kész megvédeni a hazáját. Nem mindennapi látvány!

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül
Miskahuszár, Pákozd

Itt szálljatok meg, ha mentek: Tulipános Porta és Vendégház Dinnyés

Bájos vidéki vendégházban szeretnétek pihenni, ahol házi készítésű reggeli mellé kortyolgathatjátok a reggeli kávét, míg a gyerekek a mezítlábas mászkálót veszik birtokba? Akkor foglaljatok ide és megismeritek a régóta vágyott nyugalmat!

5. Évszázadok nyomában: Pákozdi-ingókövek, Pákozd

Nem csupán Sukorón, hanem Pákozdon is találhatók ingókövek, melyekért megéri elindulni. Az idő múlásának ellenálló, egymáson nyugvó kövek igazán különlegesek. Ha végighúzzátok a barázdált felszínükön a kezeteket, érezni fogjátok az évszázadok kitartó munkáját, melyek kedvükre csiszolták és formálták mai képükre ezeket a természeti képződményeket. 

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül
Pákozdi ingókövek

Itt szálljatok meg, ha mentek: Árpád Vendégház Gárdony

Ebben a barátságos, négy főre kiadó kis vendégházban jól felszerelt és kényelmes helyiségeket találtok majd. Ráadásul a jó megközelíthetőség, a tisztaság és a kedves szállásadó csak még plusz 3 ok, hogy ide foglaljatok!

A listának itt nincs vége, hiszen a Velencei-tó körül számos látnivaló és kaland várja a kirándulókat. Amint melegebbre fordul az idő, kerekezzétek körbe a tavat!

Még több szállást találtok a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%