Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon

1 perces olvasási idő

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a folyamatos kapcsolatban levésnek – telefonon, laptopon, stb. – vannak káros hatásai. Sajnos, nem sajnos, az életünk elkerülhetetlen része, de igenis le kell néha tenni. Ezen segíthet, ha elutaztok térerőmentes vagy térerőben szegény magyarországi tájakra. Íme, néhány segítő ötlet!

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon

A helyzet az, hogy a mobilszolgáltatók forintosított érdeke is az összes települést legalább egy 2G-s lefedettségi szinten bevonni az ügyfélkörbe. De másfelől a távolabbi lakott településeken legalább a helyi adminisztatív apparátusnak létkérdés, hogy ők meg a XXI. század világának körforgásába bekapcsolódhassanak a modern híradástechnika révén. Hasonlóképpen egy szálláshely back office-a sem mászkálhat a helyi tanács épületébe telexezni, hogy egy rendelést visszaigazoljon.

Vagyis kissé ki kell ábrándítanunk azokat, akik azt gondolják, hogy ott fenn, a „havasokon”, mint valami eldorádó vár rájuk a térerőmentes szálláshelyi mennyország. A fenn, a havasokon annyiban azonban megállja helyét, hogy bármelyik hazai mobilszolgáltatónál vizsgálva a 2-4G közti lefedettségeket hegységeink rengetegeiben kiterjedt fehér foltokat látni. Azaz a térerőmentes Magyarországot leginkább erdei kirándulás, vagy kulcsosházi szállás esetében érhetitek tetten. Amivel egyáltalán nincs semmi baj, az önfeledt természetjáráskor nem is baj, ha nem a kütyütökön lógtok.

Térerőmentes helyek Magyarországon

Pilis-Visegrádi hegység

A Pilis-Visegrádi hegység mobil lefedettsége egészen fehér képet mutat. Legyen mondjuk az egyik kiinduló pont Dobogókő, vagy Pilisszentkereszt, ahol még elér titeket a technológia. Hagyjátok a kocsit a szálláshelynél, vegyétek fel a túracipőt és túrázzatok a Dera-patak völgyében, a Rám-szakadékban, vagy a Pilis-nyergen át a Kétágú-hegyig!

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon
A Pilis erdeiben

Börzsöny

Hasonlóképpen az egyik legvadregényesebb magyarországi hegység, a Börzsöny sem annyira térerőszennyezett a településektől távol eső részein. Háborítatlan természet, kütyüzés nélküli túrázás a mesés vulkanikus kúpok és szurdokvölgyek között. A hiúz sem véletlen költözött vissza a Börzsönybe. Ti meg költözzettek be kis időre mondjuk Szokolyára vagy Kemencére, esetleg Nagybörzsönybe. Ja, és a Csóványos tetején a kilátót ki ne hagyjátok!

Tornácos Vendégház Szokolya >>

Bükk-hegység

A Bükk-fennsík szerintem a magyarországi hegységek egyik legbámulatosabb felszíni formája. Képrázatos, ahogy déli irányba, az Alföld felé, mintegy letörik a hegység olyan impozáns sziklák képében, mint a Tar-kő. A Bükk-fennsikon szintén tetten érhetitek a térerőmentes Magyarország egy darabkáját. Induljatok neki a térerőmentes pihenésnek Jávorkútról vagy Lillafüredről.

Harmóniában a természettel: látnivalók Lillafüreden >>

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon
A Hámori-tó Lillafüreden

Zempléni-hegység

A másik nagyon vadregényes hegységünk a Zemplén, ahol a térerő szintén nem állandó vendég mindenhol. Vajon tudtok-e a Nagy-Milicről anyunak hazatelefonálni? Győződjetek meg róla személyesen! De máshol is túrázhattok térerőmentesen, induljatok neki akár Erdőhorvátiból vagy Nagyhutáról és hátha már a szálláshelyen sem lesz kedvetek elővenni a készüléket.

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon
Úton a Zemplén felé

A Mecsek térségében

Egy macskaugrással a Zemplénől a Dél-Dunántúlon termünk. Egészen pontosan a Zselic és a Mecsek találkozásánál. Itt szintén vannak helyek, ahol nem interferálnak a természet rezgésével a sok megahertzes rádióhullámok, azaz térerőmentes. Mind a Zselic, mind pedig a Mecsek csodás és békés tájakat ígér.

Erdei hosszú hétvége lenyűgöző vadászhotelekben >>

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon
Ugye, holy jobb így?

Legyen ez egy kis kedvcsináló. Ha engem kérdeztek, bogarásszátok a három nagy mobilszolgáltató lefedettségi térképeit, szúrjatok ki rajta egy térerőmentes helyszínt és keressetek ott egy nektek tetsző szálláshelyet. Higgyétek el, pár nap múlva nem fogtok hiányozni a telefonotoknak…

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%