Téli tájolóCsaládi kiruccanásVidéki víkend

Télen is Ópusztaszer!

1 perces olvasási idő

Bár az időjárás még nem mutatja jeleit, megkezdődött a téli időszámítás és vele együtt a téli nyitvatartások ideje is. Azonban ha érdekes és tartalmas programot kerestek, Ópusztaszerre az év végi hónapokban is érdemes ellátogatni, hiszen továbbra is számos izgalmas élményt garantál a Nemzeti Történeti Emlékpark.

A magyarság történetét különböző kiállításokon ismerhetitek meg a Rotundában. A méltán híres Feszty-körkép mellett több mint 1000 éves történelmünk jelentősebb mozzanatait is feleleveníthetitek. A honfoglaláshoz kapcsolódó tárlat megdönti a fikciókat,  a “Vár állott, most kőhalom” kiállításon Magyarország középkori csatái és várai kelnek életre. Szer település és monostorának létrejöttét tárgyi emlékein keresztül ismerhetitek meg. Gyermekekkel érkezőknek jó szórakozás a multimédiás játszótér, ahol a kicsik játszva tanulhatnak.

Jelenleg két időszaki kiállítás is várja a látogatókat, ennek köszönhetően pedig még a pálinkafőzés múltját és jelenét is közelebbről tanulmányozhatjátok. Ha pedig nem csak a történelemért, de a művészetekért is rajongtok, Orgoványi Anikó Himnusz c. festménykiállítását is megtekinthetitek.

 

A Látogatóközpontban 3D-ben nézhetitek végig Magyarország legfontosabb eseményeit. Az időutazás után remek kikapcsolódás beülni a Szeri Kávézóba.

Mikor tudtok ellátogatni Ópusztaszerre?

November 1-től keddtől vasárnapig, 10-16 óráig kalandozhattok a múltban.

A Szallas.hu-n foglalók 10% kedvezménnyel látogathatják a Nemzeti Történeti Emlékparkot.

Kattints a legjobb szállásokért a Nemzeti Történeti Emlékpark közelében>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%