Télen is várnak a legnépszerűbb magyarországi fürdővárosok

PirosKalaposLány 2016-12-05
piros-kalapos-lany

Míg más európai országok lakói több száz és ezer kilométert is képesek utazni, hogy gyógyfürdőben pihenjenek, nálunk, Magyarországon, szinte minden megyében található legalább egy gyógyfürdő.

Ott van például a Miskolctapolcai Barlangfürdő, amely 2016-ban az Év Fürdője lett, vagy a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termál tava, amely Hévízen található. Az egerszalóki sódombról nem is beszélve, amelyhez hasonló természeti képződményből még 2 hasonló van a világon: Törökországban a Pamukkale termálfürdő és a másik az USA-ban, a Yellowstone Nemzeti Parkban található.

Ezek tehát a leghíresebbek, de nézzünk körül, milyen csodákat rejt még kicsiny hazánk. A következő települések egytől egyig híres fürdővárosok, bár a sor korántsem teljes. Ti mivel egészítenétek ki?

Bükfürdő

Gyógy- és Élménycentrum, Bükfürdő

Gyógy- és Élménycentrum, Bükfürdő

A 14 hektáros parkban fekvő fürdőkomplexum 33 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel, kempinggel várja a vendégeket a Vas megyei Bükfürdőn.

Szállások Bükfürdőn >>

Programok Bükfürdőn >>

Gyula

Gyulai Várfürdő

A gyulai Várfürdő az Alföld egyik legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője, amely 19 medencéjével várja a pihenni és feltöltődni vágyókat. A fürdő az Almássy-kastély 8,5 hektár területű ősparkjában található, gyógyvize elsősorban a mozgásszervi megbetegedésekre, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre, helyi idegbántalmakra és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre lehet kiváló hatással.

Szállások Gyulán >>

Programok Gyulán >>

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye minden korosztály számára ígér kikapcsolódási lehetőséget. Míg az idősebbek a termálvizes medencéket kedvelik, a fiatalabbak között a mesterséges hullámverés és nyáron a mediterrán tengerpart a népszerűbb. A szoboszlói gyógyvíz főként ízületi gyulladások, a gerinc különféle gyulladásos megbetegedései, izomfájdalmak és meddőség esetén alkalmazható.

Szállások Hajdúszoboszlón >>

Programok Hajdúszoboszlón >>

Harkány

A Harkányi Gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 34-38 C° víz hőfokkal várja a vendégeket.  A gyógyvíz alkalmazásával a mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el.

Szállások Harkányban >>

Programok Harkányban >>

Mezőkövesd

A mezőkövesdi Zsóry Fürdő jellegzetes szagát már messziről lehet érezni, köszönhetően a víz kénes összetételének, ami erőteljesen gyulladáscsökkentő hatású. A kén a bőrön át felszívódik, értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, javítja az erek vérellátását, ezáltal csökken az érelmeszesedés veszélye is. A mezőkövesdi gyógyvíz emellett alkalmazható ízületi betegségek és bőrbetegségek gyógyításában is.  Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.

Szállások Mezőkövesden >>

Programok Mezőkövesden >>

Zalakaros

Zalakaros nem mindig volt népszerű fürdőváros,  csak néhány évtizeddel ezelőtt, 1962-ben szénhidrogén kutatások következtében leltek rá a 2300 m mélységből feltörő kincsre. Azóta kiderült, hogy a zalakarosi gyógyvíz egyedülálló vízösszetétellel rendelkezik, elsősorban alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos jellegű melyben a jód, a bróm, a kén és a fluor is együttesen van jelen. A gyógyvíz pozitívan hat reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások,  nőgyógyászati problémák esetében is.

Szállások Zalakaroson >>

Programok Zalakaroson >>