Téli tájolóBarátokkalBudapest és környékeCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásVidéki víkend

Csobbanjatok a szabad ég alatt! Téli fürdőzés a csillagok fényében

1 perces olvasási idő

Élvezzétek télen is a szabad ég alatt, vízpárába burkolózva a legkiválóbb termálvizes fürdőket, melyek kültéri medencéikkel tuti elcsavarják majd a fejeteket! Következzenek azok a szenzációs gyógyfürdők, ahol kényeztető, kellemes hőmérsékletű, meleg vizes medencékkel várnak titeket!

Mediterrán utazás: Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, Kehidakustány

Egész évben igazi főnyereménynek számít a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, mely mediterrán hangulatú belső tereivel még a leghidegebb évszakokban is elhozza nektek a nyarat. Ezen a mesés helyen 2400 négyzetméternyi vízi örömbe kóstolhattok bele és kiélvezhetitek a frissítő pezsgőszigetet, a játékos sodrófolyót, az utánozhatatlan pool bárt. Egy kis izgalomért cserébe kipróbálhatjátok a 94 méteres óriáscsúszdát is! Természetesen, meleg vizes- és gyógymedencékből sincs hiány – hála a kénben gazdag termálvíznek, így télen is bármikor ejtőzhettek egyet a csillagok alatt. 

Tipp: Egy kis méregtelenítés mindig jó hatással lehet az immunrendszerre. Érdemes betervezni a lenyűgöző szauna oázis meglátogatását is, ahol az aromakabintól a gőzfürdőig, változatos felüdülésben lehet részetek. 

Romantikus éjszakai fürdőzés: Demjéni Termál Völgy, Demjén

Ahol a Bükk és a Mátra összeér, hegyek, dombok és lankák között vezet az út a Demjéni Termál Völgybe, mely az évek során hazánk egyik legvirágzóbb fürdőparadicsommá nőtte ki magát. A 690 méter mélyről érkező, éltető gyógyvíz áldásos hatásait itt akár egész évben kihasználhatjátok. Ráadásul a holdfényben fürdőzők akár hajnali 2 óráig is úszkálhatnak a csodálatosan kivilágított, mozaikcsempékkel díszített medencékben. A 6 kitűnő, kültéri és a 2 beltéri gyógyvizes medence mellett, a fedett részeken élményelemekkel lazíthattok. A legkisebbeket a gyermekpancsoló várja. 

Tipp: Amennyiben ennél többre vágytok, lépjetek be a Cascade Barlang és Élményfürdő kapuján, mert az itteni folyosók nem csak további gyógyvizes medencéket ígérnek nektek, hanem számtalan vízi csúszdát is!

Csobbanjatok a szabad ég alatt! Téli fürdőzés a csillagok fényében

Cápabarlangtól a vízi csúszdákig: Bükfürdő Thermal & Spa, Bük

A nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően magas ásványianyag-tartalommal bíró gyógyvíz fantasztikus erejéről ti is megbizonyosodhattok, ha ellátogattok a Bükfürdő Thermal & Spa-ba. Ez a hely ugyanis a strandszezon után is bőven tartogat még olyan meglepetéseket, mint a sebesen kanyargó vízi csúszdák, a masszírozó pezsgőmedencék vagy a gyerkőcöknek szánt Cápabarlang. Ám, ha kedvetek tartja, akkor a Szent Kelemen- vagy a Négy évszak medencében akár a lágyan aláhulló hópelyhek között is fürdőzhettek egyet. 

Tipp: Ne hagyjátok ki a naponta többször is időszerű szaunafelöntéseket, ahol képzett mesterek segítenek majd abban, hogyan emeljétek a relaxálás élményét a legmagasabb szintekre!

A főváros fényei: Rudas Gyógyfürdő, Budapest

A Gellért-hegy tövében magasodó Rudas Gyógyfürdőt Budapest legmelegebb vizű uszodájaként tartják számon. A több mint félezer éves épületben a múlt és a jelen találkozik egymással. Jó példa erre, hogy a tekintélyt parancsoló, klasszikus törökfürdő mellett, modern wellness világ is helyet kapott a fürdőkomplexumban. Az ellenállhatatlan szaunáknak és az üdítő sószobának sem érdemes ellenállni. A létesítmény egyik legnagyobb különlegessége kétségtelenül az a tetőtéri panorámamedence, melynek hullámain túl a főváros fényei kacsintanak vissza rátok…

Tipp: Ha megéheztetek a wellness kalandok után, feltétlen vegyétek szemügyre a Rudas Bisztró kínálatát, mert itt igazi kulináris különlegességek lapulnak!



(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%