Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Téli varázslat a zempléni Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments***-ben

2 perces olvasási idő
Kőkapu Vadászkastély és Hotel Nagyhuta***

Télen, amikor kinn süvít a szél és a hőmérő mínuszokat mutat, nincs is jobb annál, mint egy begyújtott kandalló előtt üldögélni, könyvet olvasni, finomakat enni és inni, szaunázni vagy éppen pezsgőfürdőben lazítani. Szerencsére nem kell külföldre utazni ahhoz, hogy ezek az vágyak teljesüljenek, elég körülnézni a Zempléni-hegység mesés lankáin, a Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartmentsben, ahol minden téli álmunk valóra válhat.

Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments Nagyhuta***

Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments***

Nagyhután, a zempléni erdők ölelésében, a Kőkapui-tó felett magasodik a Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments, amely 5 lakosztállyal, 23 hotelszobával, valamint hangulatos apartmanokkal és rönkházakkal várja a vendégeket. Aki szeretne a téli időszakban kikapcsolódni, távol lenni a világ zajától és testközelből megfigyelni a havas természet szépségét, az a legjobb helyen jár! A Kőkapu Hotelben ugyanis minden adott a zavartalan pihenéshez. Az elegáns, XIX. és XX. század fordulóján épült vadászkastélyban főúri kényelemben, egy privát wellness részlegben pihenhetjük ki az éves fáradalmakat.

Főúri kényelem a vadászkastélyban

A kastélybeli lakosztályok mindegyike közvetlen teraszkapcsolattal rendelkezik, a „Kilátótorony” pedig gyönyörű kilátást nyújt a környező hegyekre.

A hotelben és az apartmanokban a családias, meghitt hangulat a jellemző, a pótágyazható szobákban a kisgyerekes családok is otthonra találnak. A 2, 4, 5 és akár 7 fős apartmanházak különlegessége, hogy a hidegebb napokon egy fatüzelésű kályha biztosítja a meleget a nappaliban, melyhez a fát előre bekészítik az érkező vendégeknek. Tökéletes helyszín lehet többgenerációs családoknak és baráti társaságoknak egyaránt!

Hotelszoba

Kőkapun ismeretlen fogalom a stressz, a hegyvidéki környezetben ugyanis sem Wifi, sem térerő nem elérhető. És akkor mit lehet itt csinálni? Wellnessezni, pihenni, olvasni, kirándulni és friss levegőn lenni, jókat enni és lehetőleg minél több minőségi időt eltölteni a szeretteinkkel.

Foglalj szállást a Zempléni-hegységben! >>

Téli wellness a megújult fürdőházban

Megújult és számos élményelemmel bővült a Fürdőház, ahol a család minden tagja megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. A 3 darab pezsgőfürdő, gyermekmedence, gőz- és infrakabin, finn szauna mellett egy igazi különlegességet, a jég kutat is kipróbálhatjuk itt. Csak dörzsöljük be testünket az apró szemű jégdarabokkal és élvezzük annak jótékony hatását!

A megújult wellnessrészleg

És hogy a wellness részlegben sem szakadjunk el teljesen a természettől, a panoráma szaunában mesés erdei kilátás várja a vendégeket a méregtelenítés közben.

Szauna erdei kilátással

TIPP: Érdemes kipróbálni a sókamrát, amely tökéletes a stressz ellen, valamint a légzőszervi betegségben szenvedőknek is gyógyír lehet, hiszen megerősíti a tüdőt és fokozza az állóképességet.

Tájjellegű ételek és erdei hangulat

A wellness élmények után jólesik megkóstolni a helyi finomságokat: a Háromforrás Étteremben ugyanis kiváló alapanyagokból készülnek a legízletesebb tájjellegű ételek. A hamisítatlan erdei hangulat itt nem csak ízekben, hanem az atmoszférában is garantált!

Háromforrás Étterem

Séta a szabadban

Télen különösen izgalmas program lehet felfedezni a természetet, nincs is jobb érzés annál, mint amikor ropog a hó a talpunk alatt vagy a gyerekkel együtt fedezhetjük fel az erdei állatok lábnyomait. A Hegyközben kirándulhatunk egyénileg, de akár a hotel által biztosított túravezetővel is, aki megismertet bennünket az érintetlen környezet titkaival, lenyűgöző zempléni panorámákat mutat és a segítségével a környék állatvilágát is jobban megismerhetjük.

Téli erdő a Zempléni-hegységben                              

Aki a séta helyett inkább kisvonatra szállna, a Pálházi Állami Erdei Vasút járatain ezt is megteheti. Az eredetileg lóüzemű vasút a Vadászkastély építtetője, gróf Károlyi István megrendelésére készült, és fát szállított Kőkapu és a fűrészüzem között. A napjainkban már gőzvontatással működő vasút 7 km hosszúságú pályája Pálháza és Rostalló között közlekedik, természetesen Kőkapu megállóhellyel. Felejthetetlen élmény lesz a kisvonatról gyönyörködni a havas táj szépségében!

Pálházi Állami Erdei Kisvaút

Kinek ajánljuk a téli pihenést a Kőkapuban?

Aki kedveli a természet csendjét és a vadregényes téli tájat, aki szívesen kóstol meg ízletes, erdei fogásokat, akinek fontos, hogy a pihenése valóban zavartalan legyen… A Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartmentsben mind a családok, baráti társaságok, mind a szerelmes párok megtalálják a számításukat.

 

Miként vélekedtek a hotel vendégei az itt eltöltött időről?

2007 decemberében jártam itt és most újra meglátogattuk ezt a meseszép helyet. Nagy változás történt azóta a fürdőház tekintetében, természetesen pozitív értelemben. A félpanziós ellátás nagyon is bőséges, illetve változatos volt. Ott tartózkodásunk alatt a leesett hó még inkább romantikusabbá, mesésebbé varázsolta az ott eltöltött napokat.”

Vadászkastély ünnepi díszben

Nagyon jó volt az éttermi kiszolgálás. Készségesek a felszolgálók, az ételválaszték és az ételek minősége kiváló.”

Amit a honlapon ígértek azt 100%-ban nyújtották is (pl. nem volt térerő és internet, a szaunák szuperek voltak).”

Szeretnéd Te is megtapasztalni a Zempléni-hegység téli varázsát? Foglald le szállásod a nagyhutai Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments***-ben! >> 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%