HorvátországTengerparti szállások

Tenger, napfény, történelem, amerre csak nézel – Ez Split, Dalmácia ékköve

1 perces olvasási idő

Ha azt a nehéz döntést kell meghoznod, hogy a számtalan csodálatos hely közül hol nyaralj Horvátországban, Split minden évszakban remek választás. Akár a tenger habjai vonzanak, akár évezredes történelmi emlékek közt barangolnál, Horvátország második legnagyobb városában tényleg mindent megtalálsz. Mutatjuk is, mivel vár Split!

Utazás Splitbe

A nyüzsgő dalmát várost Magyarországról autóval nagyjából 7-8 óra alatt éred el, a távolság Budapesttől számítva 750 kilométer. Ha szeretsz vonatozni, ez is kitűnő megoldás, hisz nyáron a MÁV Adria Expressz járatának végállomása éppen Split, de a Flixbus is indít közvetlen buszjáratot a városba.

TIPP: Erre a linkre kattintva 360 fokos virtuális sétát tehetsz a városban. Ezt látván szinte biztos, hogy nem tudsz ellenállni a tengerpart vonzásának.

Látnivalók Split városában

Római és velencei emlékek sokasága

Split neve összeforrt Diocletianus római császáréval, aki a közeli Salonában született, és élete utolsó éveit itt, a városban töltötte. Emlékét és nagyságát őrzi a közel ezer négyzetméternyi területen fekvő Diocletianus-palota, mely kötelező látnivaló Splitben. 

Diocletianus építtette a híres Peristiliumot is, mely tulajdonképpen egy fedetlen protokolláris udvar, fogadócsarnok volt. Mellette magasodik a Szent Duje székesegyház, melyet a császár mauzóleumának szántak, majd később keresztény templommá szentelték. Itt nyugszik IV. Béla királyunk kisebbik leánya, Katalin.

A velencei városrészben a gótikus stílus uralkodik. Egyik legszebb képviselője a Népek Terén álló Loggia, vagyis városháza, de érdemes felkeresni a Velencei tornyot is, amely eredetileg védelmi célokat szolgált. 

Dioclatianus palota

A híres Riva 

A Riva Split legszebb és legnépszerűbb parti sétánya, melyet Napóleon hozott létre. Hosszan nyúlik el a tengerparton, és nem csak egy kis vízparti andalgáshoz remek hely. Éttermek és kávézók sokasága várja itt a vendégeket, akik a teraszon frissítőiket kortyolgatva gyönyörködhetnek a tenger látványában.

Parti sétány Splitben

Trónok harca Múzeum

Ha lelkes Trónok harca-rajongó vagy és Splitben nyaralsz, nem jöhetsz haza anélkül, hogy felkerested volna a világhírű Trónok harca Múzeumot. A város közepén található létesítményben beléphetsz Meeren királyságába. Itt életnagyságú szobrokat, fegyvereket, kosztümöket csodálhatsz meg.

Részleteket a múzeum weboldalán találsz.

Megnézem a spliti szállásokat >>

Strandok Splitben

Egy horvátországi nyaralás nem is lehetne teljes strandolás nélkül. Splitben is több strandot találsz, melyek között leghíresebb a nagy kiterjedésű Bacvice. Ez a kisgyerekesek számára különösen ajánlott, mivel a víz itt lassan mélyül. Partja homokos és betonozott, kavicsos részekből áll. 

Szintén népszerű a Znjan strand, melyet a látogatók tiszta vize és jó felszereltsége miatt kedvelnek. Közelében található a Duilovo kutyás strand.

Znjan strand

A legjobb szállások Splitben

Apartmanok Splitben

1. Apartment Antonia Split

Az Apartment Antonia egy igényes, önálló kiadó szálláshely Splitben, mely családoknak, pároknak egyaránt kiváló helyszín nyaralásra Horvátországban. A strandok és a főbb nevezetességek gyalogos távolságban elérhetőek innen.   

Apartment Antonia Split

2. Delux Apartment Helena Split

A Delux Apartment Helena egy kényelmes design apartman, melynek erkélyén élvezhetitek a kellemes nyári estéket. Az önálló kiadó horvátországi szálláshely ideális választás családoknak, pároknak.

Delux Apartment Helena Split

3. Apartman Znjanski Vidici Tonka Split

Ha rajongtok a horvát tengerpartért, az Apartman Znjanski Vidici Tonka lesz a nektek való szállás. Az önálló apartman csak 50 méternyire fekszik a legnépszerűbb spliti strandoktól, így bármikor percek alatt leértek a vízhez. Nagyszerű felszereltsége, kényelmes berendezése révén 6 vendég pihentető napokat tölthet itt.

Apartman Znjanski Vidici Tonka Split

4. Apartmani Davor Split

A híres Riva sétány közelében, történelmi hangulatú utcácskában várja a párokat az Apartmani Davor. Különleges lehetőség, hogy bár a városban fekszik, kis kertjében grillezni is lehet. 

Apartmani Davor Split

Szállodák Splitben 

5. Plaza Marchi Old Town Split – MAG Boutique Hotels****

A Plaza Marchi az egyik legkülönlegesebb szálloda Splitben, mely fantasztikus választás pároknak. Az UNESCO által védett épületnek nyilvánított szálloda a Dioclecianus palota strukturális termeire épült, és érintkezik a St Mihovil templom maradványival. Ez Split legöregebb temploma, így aki itt vesz ki szobát, utánozhatatlan élményekben részesül majd. 

Plaza Marchi Old Town Split – MAG Boutique Hotels****

6. Heritage Palace Varoš – MAG Boutique Hotels****

A Heritage Palace épülete 1799-ben épült, mely korszerű felújítás után gyönyörű szállodává változott át. Akár párosan, akár kis családdal érkeznétek, mesés választás. Itt még babagondozási kellékeket is kérhettek. 

Heritage Palace Varoš – MAG Boutique Hotels****

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved egy élményekben gazdag spliti nyaraláshoz. A szallas.hu kínálatában most is megtalálod a legjobb szálláshelyeket Horvátországban, melyeket néhány kattintással le is foglalhatsz >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
69%
Imádom
Imádom
23%
Vicces
Vicces
8%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%