CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások

1 perces olvasási idő

A Tisza-tó északi medencéjében fekvő Tiszafüred és környéke rendkívül népszerű úti cél családok és párok körében egyaránt. Aki a természet szépségeit, az élővilág változatosságát szeretné megtapasztalni és csendes természeti környezetre vágyik, az biztosan tartalmas napokat tölt majd el Tiszafüreden. Akkor is a legjobb nyaralóhely ez a Tisza-tónál, ha strandolni, fürdeni szeretsz, hisz a Tisza folyó és a Tisza-tó mentén, illetve a termálfürdőben számos lehetőség kínálkozik erre is. Most bemutatjuk, melyek a legjobb családi és páros programok Tiszafüreden és környékén, és persze ajánlunk remek szálláshelyeket is.

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások

Motorcsónaktúrák a Tisza-tavon

Egyedülálló élményben lehet részetek, ha részt vesztek a számos izgalmas motorcsónaktúra egyikén, melyek révén testközelből figyelhetitek meg a Tisza-tó rendkívül változatos növény- és állatvilágát. Ám ez nem minden. A HÓD vízitúra keretében akár napfelkelte vagy naplemente túrához is csatlakozhattok, sőt, olyan titokzatos helyeket is felkereshettek a Tisza – tavon, melyeket csak vízi úton lehet megközelíteni. 

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások
HÓD vízitúra

Miki Papa Vendégház Tiszafüred – Önálló kiadó ház nagy társaságnak

A Miki Papa Vendégház Tiszafüred egy szuper önálló kiadó nyaraló a város üdülőövezetében, amely akár 14 fős nagy társaságot is tud fogadni. A ház kényelmes távolságra áll a Tisza-tótól, de a szabadstrand is könnyen megközelíthető. 

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások
Miki Papa Vendégház Tiszafüred

Biciklitúra a Tisza-tó körül – Tisza-tavi Kerékpáros Centrum

Alig néhány hete, hogy átadták a Tisza-tavat körbekerülő kerékpárút utolsó szakaszát, így végre teljesen körbetekerhetjük a tavat. Egy biciklitúra a Tisza-tónál igazi bakancslistára kívánkozó program, melyet mindenképpen érdemes beiktatni, ha Tiszafüreden nyaraltok. Annál is inkább, mivel éppen itt található a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, amely a tavat kerülő biciklisek túraközpontja. Itt nem csak kerékpár kölcsönzésre van lehetőség, hanem szerviz, kávézó, zuhanyzós mosdók és hasznos információk is várják a látogatókat. 

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások
Tisza-tavi Kerékpáros Centrum

Oázis Üdülő Tiszafüred – Medencés vendégház a Tisza-tónál

Az Oázis Üdülő Tiszafüred nemcsak rendkívül kényelmes szálláshely, de gondosan karbantartott, tiszta vizű medencével is rendelkezik, mely nagyon jól jöhet egy forró nyári napon. A Tisza-tavi szálláshelyen többféle méretű apartman között válogathatsz, melyek némelyikébe még kutyust is vihetsz.

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások
Oázis Üdülő Tiszafüred

Strandok Tiszafüreden

A tiszafüredi szabadstrand másfél kilométeren terül el a Tisza-tó partján. Vízminősége kiváló, s mivel a víz itt sekély és lassan mélyül, kisgyermekek számára biztonságos a fürdőzés, ezért a családok körében a strand rendkívül népszerű.  A füves-homokos parton játszótér várja a gyermekeket, kölcsönözhettek vízibiciklit, s ha megéheztek, a strandon több éttermet is találtok. 

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások
A tiszafüredi szabadstrand

Tiszafüreden gondoltak a négylábú kedvencekre is, akiknek a nagy melegben szintén jólesik a lubickolás a hűvös vízben, így 2018-tól a Tisza-tó Holt részén a kutyások birtokba vehették a Tisza-tavi Mancsos Pancsolót, amely ingyenesen látogatható.

Minden, ami Tiszafüreden vár – A legjobb programok, élmények és szállások
Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

Nádas Panzió és Pihenőpark Tiszafüred – Bababarát szálláshely Tiszafüreden

Nemcsak szálláshelyként kiváló a Nádas Panzió és Pihenőpark Tiszafüred. Az itt vendégeskedőket számos kikapcsolódási lehetőség is várja, így például kültéri és beltéri wellness szolgáltatások, melyek ingyenesen használhatóak. A legkisebbek birtokba vehetik a játszóteret, amíg szüleik a kerthelyiségben vagy a kávézóban pihennek. A Nádas Pihenőpark bababarát szálláshely, ahol minden szükséges babagondozási kellék rendelkezésre áll. 

Nádas Panzió és Pihenőpark Tiszafüred

Múzeumok, látnivalók Tiszafüreden és környékén

Ha már nagyobb gyerekekkel vagy felnőtt társaságban utazol, mindenképpen érdemes felfedezni Tiszafüred és a Tisza-tó környékének kulturális kincseit. A város egyik leglátogatottabb emlékhelye a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, mely a fazekasmesterség történetét mutatja be, s a térségben számos további kiállítás és emlékház is létezik, melyek a vidék kézműves mestereinek, népművészeinek munkásságával ismertetik meg a betérőt. Elérhető közelségben van az UNESCO Világörökség Listáján szereplő Hortobágy is, amely élmények sokaságát nyújtja. 

Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház

Tisza Balneum Hotel Tiszafüred****

Közvetlenül a Tisza-tó partján áll a Tisza Balneum Hotel Tiszafüred****, mely kültéri és beltéri wellness élmények egész sorát kínálja vendégeinek. A szálloda maradéktalanul betartja a járványügyi előírásokat, így az ide látogatók tökéletesen biztonságos és higiénikus körülmények között pihenhetnek. Az itt foglalók többféle szobatípus között válogathatnak, mindegyik szoba légkondicionált. Kisgyermekkel utaztok? Akkor nagyon jó hírünk van: a szálloda bababarát szálláshely, ahol a kiváló és teljeskörű felszereltség mellett a szállás 6 éves korig ingyenes.

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved egy szuper nyaraláshoz Tiszafüreden, mely az említetteken kívül még egyéb programok lehetőségével vár mindenkit. Ha még több szállást szeretnél megismerni a Tisza-tó környékén, itt megnézheted a több száz apartmant, szállodát, vendégházat, melyek mind rád várnak >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
50%