Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációTavaszi zsongás

Végre körbetekerhető a Tisza-tó – kész a kerékpárút és a kerékpáros híd is

1 perces olvasási idő

Átadásra került Poroszlón a Tisza-tó körül megépült, 67 kilométeres kerékpárút utolsó szakasza. Megépült a Tisza-tavi kerékpáros híd is. Ezzel végre teljesen körbetekerhetővé vált az egyik legkedveltebb kerékpáros útvonal, a Tisza-tó.

Teljesen körbetekerhető a Tisza-tó

Eddig Tiszafüred és Poroszló között volt egy olyan a 33-as főút mellett futó, 6,5 kilométeres szakasz, ahol nem volt kerékpárút. Ez a szakasz hiányzott ahhoz, hogy a biciklisek teljesen körbe tudják tekerni a Tisza-tavat. A kerékpár út elkészült és átadásra is került. A bejelentés szerint a kerékpárosok biztonságát maximálisan garantálja a 2,5 méter széles kerékpárút, amelyet fizikailag is elválasztottak a közúttól.

https://www.facebook.com/aktiv.magyarorszag/videos/555299201829271/?v=555299201829271

Új híd is épült a kerékpárosoknak a Tisza-tónál

A fejlesztés részeként egy kerékpár híd is megépült, amely másik két híd mellé építve, különleges dizájnelemekkel tűzdelve, csodás látképet biztosít. Megszépítette a másik két híd látványát is. A beruházás tiszteletben tartja a táj szépségét, illeszkedik a természetes környezetbe. A Tisza-tavi kerékpáros híd igazi bakancslistás úti cél.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

70 km biztonságos kerékpárút

A Tisza-tónál így már két kerékpáros kör tehető meg. A rövidebb kör 70 kilométeren, míg a hosszabb 95 kilométeren kerüli meg a tavat.

Kép forrása: magyarepitok.hu

Kedvet kaptál egy jó kis kerékpár túrához a Tisza-tó körül? Ha szeretnél közben megpihenni, itt találsz a kerékpárúthoz közel eső szálláshelyeket>>

Programok a Tisza-tó körül >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%