HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTippek utazáshoz

☀️ Horvátország Útikönyv – látnivalók, szállások, nyaralóhelyek, szigetek

1 perces olvasási idő
Lenyűgöző kilátás Hvar városára

Horvátország témában rengeteg hasznos és általatok nagyon kedvelt cikket publikáltunk az elmúlt években. Most készítettünk egy nagy összefoglalót azokról a cikkekről, amelyben Horvátországi látnivalókról, szálláshelyekről, szigetekről, utazás előtti tudnivalókról írtunk.

Erre figyelj, ha Horvátországba utazol – hasznos tippek, ötletek

Karantén nélkül utazhatunk. Horvátországot világszerte biztonságos, “corona free”, azaz korona mentes országnak tekintik. Jelenleg nagyon kevés, 20 alatti az új koronavírusos megbetegedések száma Horvátországban. Egyike azoknak az európai országoknak, ahol egy lakosra esik a legtöbb kórházi ágy. Nagyon sok szálláshely külön higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezetett be, amivel a lehető legjobban próbálják megvédeni a vendégeiket.

Horvátország legizgalmasabb látnivalói

Horvátországba a legtöbben a napfényes strandok, homokos és kavicsos tengerpartok és a végtelen tenger látványa miatt utaznak. A nyaralást azonban érdemes kiegészíteni történelmi városok és műemléképületeik felfedezésével is, szerencsére Horvátország bővelkedik kulturális látnivalókban.

Szálláshelyek Horvátországban – Top listákkal segítünk dönteni

Horvátországban mindenki megtalálhatja a tökéletes szálláshelyet. Családi nyaralást terveztek? Esetleg eldugott önálló házat preferáltok, távol a tömegtől? Kutyával utaznátok a horvát tengerhez? Minden esetre mutatunk megoldást.

Gyakori kérdések – Horvátország

Házi karanténba kell vonulnom egy horvátországi nyaralás után?

Nem. Június 12. (péntek) nincs házi karantén a Horvátországból hazatérőknek.

Mi a fizetőeszköz Horvátországban?

Kuna. 1 kuna= kb. 45 Ft

Mikor induljunk, hogy elkerüljük a dugókat?

Szombat a “váltónap”, ezért készüljünk fel, hogy  nyári szezonban az autópályákon nem ritka a 25-30 km dugó is. Egy rutinos – 10 éve Horvátországban nyaraló- olvasónk a vasárnapot ajánlja.

Hogyan kerülhetem el a nagy sort a horvát autópályák kapus rendszerénél?

– Utazz hét közben – sokkal kisebb a forgalom
– Fizess bankkártyával! 
Zágrábnál vannak kártyás átjárók, így itt jelentősen lerövidíthető a zsilipelés ideje.
– Vigyél magaddal autópálya kütyüt!
Az autópálya használatának leggyorsabb módja az autópálya kütyü (ENC). A kütyüsök számára külön kapuk vannak minden le- és felhajtónál, sőt a felhasználók elmondása szerint a rendőrök a forgalom gyorsítása érdekében kifejezetten a leálló sávba terelik az ENC-t használó autósokat. Az autópálya kütyüt indulás előtt a www.noroaming.hu oldalon tudod igényelni.

Melyek a legjobb strandok Horvátországban?

Horvátországban megszámlálhatatlanul sok strand létezik. Vannak homokos partok, kavicsos vagy sziklás részek és olyan is akad, ahol a négylábú kedvencek is megmártózhatnak a tengervízben. A strandok minőségét az ún. zászlós rendszer alapján kategorizálják, a Kék Zászló a legjobb minőséget és a víz tökéletes tisztaságát jelöli.Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban >>

Milyen okmányokkal léphetek be Horvátországba?

Horvátországba magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be,  gépkocsival történő beutazás esetén fel kell mutatni a vezetői engedélyt, a forgalmi engedélyt és a zöldkártyát. Az esetleges kellemetlenségekre (baleset, orvosi ellátás stb.) felkészülve érdemes utasbiztosítást kötni még indulás előtt.

Fontos segélyhívó telefonszámok Horvátországban

segélyhívó: 112
rendőrség: 192
tűzoltóság: 193
mentő: 194
Horvát Autóklub
segélyszolgálat: 1987


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
50%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%