TOP 10 tengerparti város Horvátországban

PirosKalaposLány 2017-03-07
piros-kalapos-lany

Nemrég még fehér karácsonyról írtam nektek, most pedig már április van, így itt az ideje elkezdeni a nyaralás megtervezését. A legtöbben szerintem vízpartra vágyunk a nyári kánikulában, és ma már nemcsak a Balatonban vagy a Velencei-tóban csobbanhatunk, hanem a közeli horvát tengerpart is bárki számára elérhető és megfizethető kategória.

Ha tehetném, én már most tavasszal indulnék (akár egy plitvicei kirándulással összekötve) a szomszédos Horvátországba, egyrészt így elkerülhetők a tömegek, másrészt ha fürdeni nem is, gyönyörködni már április-májusban is lehet a tengerben. De teljesen megértem azt is, ha valaki majd az éves, jól megérdemelt nyári pihenését szeretné valamelyik horvát tengerparton eltölteni, ehhez hoztam most néhány ötletet.

TIPP: A szallas.hu oldalán most előfoglalási kedvezménnyel foglalhatók horvátországi szállások:

Április 9. és Április 22. között akár 20%-os kedvezmény is jár 1-1 foglalásnál. Nézzetek körül az oldalon!

Porec

Porec, Horvátország

Az isztriai város máig megőrizte az ősi római városszerkezetet, legfőbb nevezetessége a 6. században épült Euphrasius bazilika, amely a bizánci építészet egyik legszebb példája a Földközi-tenger térségében.

Szállások Porecben >>

Pula

Pula, Horvátország

Pula kulturális látnivalói közül kiemelkedik az amfiteátrum, amely 23 ezer néző befogadására volt alkalmas,  ezenkívül a Sergius-diadalív és az Augustus templom is figyelemreméltó, mindkettőt az 1. században, Augusztus idején építették.

Szállások Pulában >>

Zadar

Zadar

A Budapesttől 630 km-re fekvő Zadar óvárosa  tele van látnivalókkal és történelmi emlékművekkel. Érdemes megnézni a Szent Donát körtemplomot és az előtte elhelyezkedő Fórumot, valamint a tengerparti sétány is kellemes időtöltést ígér.

TIPP:  Az egyik jelentősebb horvát kavicsos strand a Zadar területén található Kolovare, ahol vízi mentőszolgálat, egészségügyi pontok, zuhanyzók, cukrászdák és kávézók is működnek.

Szállások Zadarban >>

Split

Split, Horvátország

Horvátország második legnagyobb városában egymást érik a templomok és múzeumok, és ha elfáradunk a kulturális látnivalók felfedezésében, számtalan óvárosi étteremben és kávézóban pihenhetünk és gyönyörködhetünk Split szépségében.

Szállások Splitben >>

Dubrovnik

Dubrovnik óvárosa

A fallal körülvett várost az Adria gyöngyszemének is nevezik és sokáig Velence riválisa volt. Területén múzeumok, paloták és elegáns nyaralók váltják egymást. Nevezetessége a Stradun, avagy Placa Dubrovnik, a 300 méter hosszú, kávézókkal és üzletekkel tűzdelt főutca, amely 500 éves kora ellenére is megőrizte korabeli kinézetét.

TIPP: A Dubrovniki-öbölben fekszik a 72 hektáros, fával borított Lokrum sziget, ahol egy erőd, egy botanikus kert, egy kolostor és egy nudistastrand is található.

Szállások Dubrovnikban >>

Rovinj

Rovinj

Az isztriai kisváros képe már messziről festői látványt nyújt, közelebbről szemlélve csak még inkább rabul ejti a turisták szívét. Macskaköves utcáin élmény sétálni, működő halászkikötőjében pedig megcsodálhatjuk, hogyan szövik a hálót a halászok.  A kikötőben egyébként csónakok is bérelhetők, amelyekkel áthajózhatunk a közeli szigetekre.

Szállások Rovinjban >>

Opatija

Opatija

Opatija nevét egy kolostorról kapta, amelyből mára csak az 1420-ban épült Szent Jakab-templom maradt meg. A város egyik legnépszerűbb látványossága a Lungomare 12 km hosszú parti sétány, melynek mentén Opatija legpatinásabb épületei helyezkednek el.

Szállások Opatijában >>

Trogir

Trogir

Trogir történelmi városközpontja az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében is szerepel. A város főterén áll a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a 13. és 15. század között épült román-gótikus stílusban, emellett az óvárosban gyönyörű romantikus stílusban épült templomokat, reneszánsz és barokk épületeket csodálhatnak meg az idelátogatók.

Szállások Trogirban >>

Krk (sziget)

Baška, Krk

Bár nem város, Krk szigete mégsem maradhat ki egy TOP10-es válogatásból. Az Adriai-tenger második legnagyobb szigetén 68 település található, népszerű üdülőhelyei Omišalj, Njivice, Malinska, Šilo és Baška. Érdemes kirándulni a Biserujka cseppkőbarlangba, Krk városba vagy a Punattal szemben fekvő apró Košljun-sziget kolostorába.

TIPP:  Baskaban található a Kvarner-öböl egyik legszebb kavicsos strandja, a Kék zászlóval elismert Vela plaza. Az 1,8 km hosszú strand ideális a gyermekes családok és az úszni nem tudók számára egyaránt.

Szállások Krk szigetén >>

Korčula (sziget)

Korcula

A fenyőerdőkkel borított Korcula szigete kedvelt hely a kerékpárosok körében, emellett bővelkedik búvárkodásra alkalmas helyekben is. A legenda szerint itt született a híres utazó, Marco Polo, szülőháza ma is megtekinthető a sziget fővárosában.

Szállások Korculán >>


 

Még több hasznos tipp a Horvátországba utazóknak ⇒ Erre figyelj, ha Horvátországba utazol


Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Szallas.hu Facebook eseményhez!

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Facebook eseményhez! >>>