HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTengerparti szállásokTippek utazáshoz

Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

2 perces olvasási idő

Kisgyerekkel nyaralnátok, ezért fontos, hogy homokos tengerpart közelében tudjatok pihenni? Nem szeretnétek egész nap kocsiban ülni, ezért az is szempont, hogy Budapestről 5-6 órán belül elérjétek az úti célt? A szomszédos Horvátországban minden adott a felejthetetlen nyaraláshoz, hiszen jó néhány homokos partszakasz található még a magyaroknak is elérhető közelségben. Érdemes körülnézni a legközelebbi homokos tengerpartok között és miharamabb lefoglalni nyárra egy közeli szállást!

Legközelebbi homokos tengerpartok

Crikvenica

 • Hány km kocsival Budapestről? 509 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 4 óra 58 perc

Crikvenica strandjai alapvetően kavicsosak, de a városi strandon kialakítottak egy lassan mélyülő, homokos partszakaszt is. A város rendkívül kedvelt a magyar turisták körében is, hiszen alig 5 óra alatt elérhető Budapestről.

TIPP: Crikvenicától 3 kilométerre délre, Selcén is találunk homokos partszakaszt.

SZÁLLÁSTIPP CRIKVENICÁN >>

Hotel Marina Selce Crikvenica****

Malinska – Krk sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 512 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 4 óra 58 perc

A Krk sziget nyugati oldalán, a Dubašnica-öböl található Malinska, a kedvelt üdülőváros. A Kék Zászló minősítéssel bíró városi strandja lassan mélyül és kavicsos, de egy részén homokos partszakaszt is kialakítottak a kisgyerekek részére.  A part tiszta és rendezett, a strand mögött számos étterem található. A Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok közül Krk sziget tökéletes választás lesz!

SZÁLLÁSTIPP MALINSKÁN >>

Hotel Resort Blue Waves Malinska****

Klimno (Silo) – Krk sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 512 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 5 óra 4 perc

Krk sziget másik népszerű homokos partja Soline településnél található. A strand egy hatalmas, lassan mélyülő öbölnél helyezkedik el, amelynek partjára több város is épült.

SZÁLLÁSTIPP SOLINE KÖZELÉBEN >>

Apartments Celeste Klimno

Legközelebbi homokos tengerpartok: Opatija (Abbázia) – Isztriai-félsziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 516 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 4 óra 56 perc

Az Isztriai-félsziget egyik legszebb városa, Opatija  – magyar nevén Abbázia –  nem is egy, hanem egyszerre két homokos stranddal is rendelkezik. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kifejezetten kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

SZÁLLÁSTIPP OPATIJÁN >>

Design Hotel Navis Opatija*****

Lopar – Rab-sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 556 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 7 óra

A Kvarner-öböl közepén, a Rab-szigeten található Lopar, ahol nagyon lassan mélyülő, végig homokos tengerpart várja a kisgyerekes családokat. Lopar ideális hely a nyaralásra, hiszen egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek.

SZÁLLÁSTIPP RAB-SZIGETÉN >> 

Hotel Epario Lopar***

Supetarska Draga – Rab sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 562 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 6 óra 20 perc

A szigeten nem csak Lopar, hanem Supetarska Draga is rendelkezik homokos tengerparttal. Loparhoz hasonlóan itt is nagy és végig homokos part található. Egyetlen hátránya, hogy kevesen ismerik, ezért nincs annyi étterem a közelben.

SZÁLLÁSTIPP RAB-SZIGETÉN >> 

Umag (Zambratija)

 • Hány km kocsival Budapestről? 597 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 5 óra 52 perc

Horvátország legészakibb homokos strandja Umagtól pár kilométerre, Zambratija falucskában fekszik. A partja végig homokos és nagyon lassan mélyül.

SZÁLLÁSTIPP UMAGBAN >>

Apartman Moela Umag

Bijeca – Medulin

 • Hány km kocsival Budapestről? 614 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 6 óra

Az Isztriai-félsziget déli részén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin, amelynek Bijeca nevű strandja az egyik legnépszerűbb homokos tengerpart Horvátországban. A másfél kilométer átmérőjű, zárt öböl nagyon lassan mélyül, ezért babákkal is ideális hely a strandolásra. A finom homokos parton napágyat és napernyőt lehet bérelni, míg a strand keleti oldalán éttermeket találunk.

SZÁLLÁSTIPP MEDULINBAN >>

Hotel Arena Holiday Medulin ***

Térképen a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok:

Ha sikerült kiválasztani a legideálisabb homokos strandot, nincs más hátra, mint szállást foglalni a közelben! Nézz körül a szallas.hu kedvezményes first minute ajánlatai között >>


Még több szállás Horvátországban homokos partok közelében >>

Repülővel szeretnél a Horvátországba utazni?

Zadarba az út mindössze 1 óra 15 perc lesz, az árak pedig igazán barátiak, ha fapados járattal, turistaosztályon utazol. Oda-vissza akár már 20.000 forintból megoldható a repülés 1 fő számára. A város repülőtere 8 km-re fekszik a városközponttól délre.

Vonattal a tengerpartra?

Miért is ne: az éjszakai vonat az Adriára idén júliustól megújulva, még nagyobb kényelemmel vár. Nem kell a kánikulában és a dugóban vezetnetek, vagy a macerás repülést választanotok. Mivel az Adria InterCity nagyrészt az éj leple alatt robog, a ti dolgotok csak annyi, hogy aludjatok egy jót, és mire felébredtek, már vár a napfény és a tengerpart Splitben!

Toszkán életérzés pár órára a határtól?

Gyönyörködj a hullámzó domboldalak, a szőlősorok, az olajfaligetek, és a virágok látványában!

Tudtad, hogy Horvátország valóságos búvárparadicsom?

Számos víz alatti korallzátonyt, kanyont, hajóroncsot, és barlangot tartogat számodra. Mutatjuk, hova utazz, hol szállj meg, és milyen különleges víz alatti élmények várnak rád!

Itt garantáltan egy nyelvet fogtok beszélni

Még ha az ember beszél is idegen nyelvet, azért megnyugtató a tudat, ha a házigazda ért az anyanyelvünkön. Így ha valamit intézni kell vagy tanácsot kérni, sokkal egyszerűbb a dolog. Pláne, ha nem beszélünk idegen nyelvet! De semmi vész: van ám számos horvátországi szállás magyarul beszélő vendéglátóval. Menjetek biztosra, és foglaljatok ilyet, ahol akár az udvarias köszönésen is túlmehettek, és cseveghettek egy jót, ha van kedvetek!

Igazi bakancslistás helyek

Horvátország csodálatos kincsei közül már biztosan sokat ismertek és talán már jártatok is egynéhánynál, de mostani összeállításunkban arra törekedtünk, hogy a kevésbé forgalmas látnivalókat is megmutassuk nektek. 

Csak Ti és a tenger

Képzeld el, hogy kiülsz a teraszra a reggeli kávéddal és a nap kellemesen melegíti az arcod. Nem hallasz mást, csak a tenger morajlását és néha egy egy arra tévedő sirály hangját… Érzed már?

Horvátország csodálatos kincsei közül már biztosan sokat ismertek és talán már jártatok is egynéhánynál, de mostani összeállításunkban arra törekedtünk, hogy a kevésbé forgalmas látnivalókat is megmutassuk nektek. 

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%