Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

PirosKalaposLány 2019-04-02
piros-kalapos-lany

Kisgyerekkel nyaralnátok, ezért fontos, hogy homokos tengerpart közelében tudjatok pihenni? Nem szeretnétek egész nap kocsiban ülni, ezért az is szempont, hogy Budapestről 5-6 órán belül elérjétek az úti célt? A szomszédos Horvátországban minden adott a felejthetetlen nyaraláshoz, hiszen jó néhány homokos partszakasz található még a magyaroknak is elérhető közelségben. Érdemes körülnézni a legközelebbi homokos tengerpartok között és miharamabb lefoglalni nyárra egy közeli szállást!

Horvát tengerparti szálláshelyek előfoglalási kedvezménnyel >>

legközelebbi homokos tengerpartok_horvatorszag

Legközelebbi homokos tengerpartok

Crikvenica

 • Hány km kocsival Budapestről? 509 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 4 óra 58 perc

Crikvenica strandjai alapvetően kavicsosak, de a városi strandon kialakítottak egy lassan mélyülő, homokos partszakaszt is. A város rendkívül kedvelt a magyar turisták körében is, hiszen alig 5 óra alatt elérhető Budapestről.

TIPP: Crikvenicától 3 kilométerre délre, Selcén is találunk homokos partszakaszt.

SZÁLLÁSTIPP CRIKVENICÁN >> Hotel Marina Selce Crikvenica****

Malinska – Krk sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 512 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 4 óra 58 perc

A Krk sziget nyugati oldalán, a Dubašnica-öböl található Malinska, a kedvelt üdülőváros. A Kék Zászló minősítéssel bíró városi strandja lassan mélyül és kavicsos, de egy részén homokos partszakaszt is kialakítottak a kisgyerekek részére.  A part tiszta és rendezett, a strand mögött számos étterem található. A Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok közül Krk sziget tökéletes választás lesz!

SZÁLLÁSTIPP MALINSKÁN >> Hotel Adria Malinksa***

Klimno (Silo) – Krk sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 512 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 5 óra 4 perc

Krk sziget másik népszerű homokos partja Soline településnél található. A strand egy hatalmas, lassan mélyülő öbölnél helyezkedik el, amelynek partjára több város is épült.

SZÁLLÁSTIPP SOLINE KÖZELÉBEN >> Kuća Rupena Klimno

legkozelebbi_homokos_tengerpartok_kuca_rupena_klimno
Tovább a szálláshely oldalára >>

Legközelebbi homokos tengerpartok: Opatija (Abbázia) – Isztriai-félsziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 516 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 4 óra 56 perc

Az Isztriai-félsziget egyik legszebb városa, Opatija  – magyar nevén Abbázia –  nem is egy, hanem egyszerre két homokos stranddal is rendelkezik. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kifejezetten kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

SZÁLLÁSTIPP OPATIJÁN >> Hotel Gardenija Opatija***

Lopar – Rab sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 556 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 7 óra

A Kvarner-öböl közepén, a Rab szigeten található Lopar, ahol nagyon lassan mélyülő, végig homokos tengerpart várja a kisgyerekes családokat. Lopar ideális hely a nyaralásra, hiszen egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek.

legközelebbi homokos tengerpartok_lopar
Lopar homokos strandja

Supetarska Draga – Rab sziget

 • Hány km kocsival Budapestről? 562 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 6 óra 20 perc

A szigeten nem csak Lopar, hanem Supetarska Draga is rendelkezik homokos tengerparttal. Loparhoz hasonlóan itt is nagy és végig homokos part található. Egyetlen hátránya, hogy kevesen ismerik, ezért nincs annyi étterem a közelben.

SZÁLLÁSTIPP RAB-SZIGETÉN >> Apartment Marica Lopar

Umag (Zambratija)

 • Hány km kocsival Budapestről? 597 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 5 óra 52 perc

Horvátország legészakibb homokos strandja Umagtól pár kilométerre, Zambratija falucskában fekszik. A partja végig homokos és nagyon lassan mélyül.

SZÁLLÁSTIPP UMAGBAN >> Hotel Sol Aurora For Plava Laguna Umag  ****

Bijeca – Medulin

 • Hány km kocsival Budapestről? 614 km
 • Hány óra kocsival Budapestről? 6 óra

Az Isztriai-félsziget déli részén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin, amelynek Bijeca nevű strandja az egyik legnépszerűbb homokos tengerpart Horvátországban. A másfél kilométer átmérőjű, zárt öböl nagyon lassan mélyül, ezért babákkal is ideális hely a strandolásra. A finom homokos parton napágyat és napernyőt lehet bérelni, míg a strand keleti oldalán éttermeket találunk.

SZÁLLÁSTIPP MEDULINBAN >> Sobe Jolanda Medulin

Térképen a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok:

Ha sikerült kiválasztani a legideálisabb homokos strandot, nincs más hátra, mint szállást foglalni a közelben! Nézz körül a szallas.hu kedvezményes first minute ajánlatai között >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Még több szállás Horvátországban homokos partok közelében >>

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Szallas.hu Facebook eseményhez!

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Facebook eseményhez! >>>