Homokos tengerpartok Horvátországban

PirosKalaposLány 2018-04-04
piros-kalapos-lany

Szerencsések vagyunk mi, magyarok, hiszen a szomszédos Horvátországban (egy karnyújtásnyira Magyarországtól) számos tengerpart közül válogathatunk. Az Adria-tengernél mindenki saját ízlése szerint választhat az átlátszóan tiszta tenger és a szigetek sziklás, kavicsos és homokos strandjai között. A kisgyerekes családok inkább a homokos partokat részesítik előnyben, nézzük, melyeket érdemes felkeresni!

Nin – Királyné strandja

A dalmát tengerpart egyik legszebb strandja Ninnél található. A tengerbe benyúló homokos földnyelv 8 kilométer hosszan biztosít kitűnő minőségű homokos tengerpartot.

Nin, Horvátország

A legszebb partszakasz Sabunikenél található. Már a középkorban is a királyok kedvenc pihenőövezete volt, állítólag Tomislav horvát király felesége is sok időt töltött itt. Így a mai napig a Királyné strandjának (Kraljičina plaža) hívják ezt a területet. A strandot a Zadartól Vir sziget felé tartó 306-os útról  nagyon könnyű megközelíteni.

Nin környéki szállások ⇒

Bijeca – Medulin

Az Isztriai-félsziget déli részén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin, amelynek Bijeca nevű strandja az egyik legjobb homokos tengerpart Horvátországban. A másfél kilométer átmérőjű, zárt öbölben akár kisbabákat is beengednek a tengerbe, annyira lassan mélyül a partvonal.

Medulin, Horvátország

Szálláshelyek Medulin környékén ⇒

Prapratno strand

A Pelješac-félsziget déli oldalán található strand minden gyerekes család álma, hiszen fenyvesek, olívaerdők, homokos part, sekély tengerbemenetellel taglalt partszakaszok váltják egymást.

Prapratno strandja

Ez az hely, ahol mindenki nyugodtan pihenhet, a gyerekek vízi várat építhetnek, és nem kell attól félnünk, hogy a túl erős sodrás, vagy a nagy hullámok megtörik a hangulatot. Szinte egyszerre lehet harapni a friss zöld levegőt, és a tenger frissítő sós illatát.

Még több szállás a teljes horvát tengerparton ⇒

Sveti Ivan strand – Cres sziget

A Porozinából induló komp egy könnyed, hangulatos hajókázásra invitál mindenkit Cres szigetére.

Sveti Ivan, Horvátország

A sziget középpontja Lubenice település, amely már önmagában is megér egy kirándulást, hiszen egy szinte kihalt középkori településről van szó, mely egy szikla tetejére épült. Lubenic városa alatt tárul elénk a homokos tengerparttal megáldott Sveti Ivan strand. Ha a város felől közelítjük meg a strandot, akkor egy meredekebb, lankás lejtőn érkezünk meg, ami még hangulatosabbá és romantikusabbá teszi a helyet.

Szállást keresel Lubenice környékén? ⇒

Opatija / Abbázia

Opatiján  – magyar nevén Abbáziában –  nem is egy, hanem egyszerre két homokos strand is akad. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kifejezetten kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

Opatija/Abbázia, Horvátország

Szálláshelyek Opatiján ⇒

Punta rata – Brela

Egy rövid hajókázást követően újra visszatértünk a szárazföldre és Horvátország legszebb tengerparti részére érkezünk, Brelába, a Punta rata standra. Ha szeretnétek megtudni, hogy mitől is népszerű a dalmát partvidék, ide mindenképp el kell látogatni!

Punta rata, Brela

Számos épített és kulturális örökség őrzi a barokk és a ruális építészet értékeit a városban, de itt található a „Kamen Brela” szikla, amely számos képeslap, és utazási oldal kedvence, s ami az ország strandjainak a jelképe lett. A Brealai kő körül különböző legendák léteznek arról, hogyan került a tengerbe, de mindenesetre egyedi jelenség. A lassan mélyülő, homokos partról könnyen megközelíthető. Azúrkék víz, tiszta part, fenyvesekkel körülvett partvidék – nem hiába tartozik a világ 10 legszebb strandja közé!

Szállások Brela környékén ⇒

Lopar – Rab sziget

A Kvarner-öböl közepén, a Rab szigeten található Lopar, ahol nagyon lassan mélyülő, végig homokos tengerpart várja a családos nyaralókat. Lopar ideális hely a nyaralásra, hiszen egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek.

Homokos tengerpart, Horvátország

Szállást keresel Lopar környékén? ⇒

 


Ti mivel egészítenétek ki a listát? Várjuk a tapasztalatokat!

Fotó: shutterstockHorvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Szallas.hu Facebook eseményhez!

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Facebook eseményhez! >>>