Lélegzetelállító strandok az Adriai-tenger partján

PirosKalaposLány 2017-07-09
piros-kalapos-lany

Szerencsések vagyunk, hogy szinte a szomszédban számos tengerparton élvezhetjük az igazi beach hangulatot. Szuper élmény leutazni az Adriai-tengerhez, ahol mindenki saját ízlése szerint válogathat az átlátszóan tiszta tenger, számos sziget sziklás, kavicsos és homokos strandjai között. Sőt, a természet szerelmesei is jól járnak, hiszen a legtöbb strandot zöld, akár fenyvesekkel borított erdőség veszi körül. Hihetetlen látvány és minden egy helyen!

Idén az álmokról nem kell lemondanod, hiszen a szallas.hu oldalán most – április 9. és április 22. között –  “first minute” előfoglalási kedvezménnyel foglalhatók horvát tengerparti szállások. Válogass a legjobb ajánlatok közül, válaszd ki a tökéletes apartmant vagy hotelszobát a család vagy baráti társaság részére, és irány Horvátország!

 

Primosten, Horvátország

Nin – Királyné strandja

Az északi területek legszebb strandja Ninnél található. A tengerbe benyúló homokos földnyelv 8 kilométer hosszan biztosít kitűnő minőségű homokos tengerpartot. A legszebb partszakasz Sabunike-nél található. Már a középkorban is a királyok kedvenc pihenőövezete volt, állítólag Tomislav horvát király felesége is igen sok időt töltött itt, így a mai napig a Királyné strandjának (Kraljičina plaža) hívják ezt a területet. A strandot a Zadartól Vir sziget felé tartó 306-os útról lehet megközelíteni.

 

Kamenjak

Egy nagy ugrással az Isztria-félsziget legdélibb pontjára kalauzollak titeket, Kamenjakba. Itt egy csodás, 30 kilométer hosszú tengerpart, rengeteg öböllel és kis stranddal várja a fürdőzőket.

Kamenjak

Ha szeretitek a felfedezetlen, szinte robinsoni életérzést rejtő nyaralások hangulatát, akkor itt a helyetek! Kristálytiszta és látványos tenger alatti világa miatt igen közkedvelt, de vigyázzatok, mert a déli részen erősek az áramlatok!

Prapratno strand

A kedvencem strandom a Pelješac-félsziget déli oldalán található. Fenyvesek, olívaerdők, homokos part, sekély tengerbemenetellel taglalt partszakaszok, ez minden gyerekes család álma!

Homokos part, kristálytiszta víz a Prapatno strandon

Ez az a hely, ahol mindenki nyugodtan pihenhet, a gyerekek vízi várat építhetnek, és nem kell attól félnünk, hogy a túl erős sodrás, vagy a nagy hullámok megtörik a hangulatot. Szinte egyszerre lehet harapni a friss zöld levegőt, és a tenger frissítő sós illatát. Igazi terápia.

Szállások a horvát tengerparton ⇒

Sveti Ivan strand – Cres sziget

Egy kis kompozás sem árt, ha már eljutunk a csodás dalmát vizekhez. Pontosan a Cres szigetre hajózok veletek. A Porozinából induló komp egy könnyed, hangulatos hajókázásra invitál mindenkit.

Álomszép partszakasz Lubenice közelében

A Cres sziget középpontja Lubenice település. Már önmagában Lubenice is megér egy kirándulást, hiszen egy szinte kihalt középkori településről van szó, mely egy szikla tetejére épült. Lubenic városa alatt tárul elénk a homokos tengerparttal megáldott Sveti Ivan strand. Ha a város felől közelítjük meg a strandot, akkor egy meredekebb, lankás lejtőn érkezünk meg, ami még hangulatosabbá és romantikusabbá teszi a helyet.

Punta rata – Brela

Egy rövid hajókázást követően újra visszatértünk a szárazföldre és Horvátország legszebb tengerparti részére érkezünk, Brelába, a Punta rata standra. Ha szeretnénk megtudni, hogy mitől is népszerű a dalmát partvidék, ide mindenképp el kell látogatni.

Punta rata

Ez egy igen különleges hely, számos épített és kulturális örökség őrzi a barokk és a ruális építészet értékeit a városban, de itt található a „Kamen Brela” szikla, amely képeslapok és utazási oldalak kedvence, s az ország strandjainak a jelképe lett. A Brealai kő körül különböző legendák léteznek arról, hogyan került a tengerbe, de mindenesetre egyedi jelenség. A lassan mélyülő, homokos partról könnyen megközelíthető. Mélyen rögzíthető ez a látvány az emlékezetünkbe. Azúrkék víz, tiszta part, fenyvesekkel körülvett partvidék. Nem hiába tartozik a világ 10 legszebb strandja közé.

 

Bajne strand – Dubrovnik

Horvátország déli csücskében található az egyik legszebb dalmát város, Dubrovnik. Számos útikönyv dicséri, kimagasló a kulturális élete, lépten-nyomon épített örökséggel találkozunk, de ami miatt sokak kedvence, és ami valóban vonzó turisztikai központtá tesz, az az óvárosa.

Dubrovnik óvárosa

Számos hollywood-i producert ihlet meg a hely, itt forgatták a Trónok harca, illetve a Star Wars egyes jeleneteit, nyáron pedig tele van Dubrovnik óvárosa és neves éttermei, strandjai hírességekkel. A látvány és a forgatag miatt Bajne Horvátország egyik legszebb, legnépszerűbb strandja.

Plava Laguna

Ismét egy filmes emlék, de most csak a név lehet ismerős. A Kék Lagúna, ami inkább egy városrészt jelent a 2 kilométer hosszú tengerparti sétánnyal. Az Isztria-félsziget egyik legszebb, velencei stílusáról híres városától néhány kilométerre található a Poreč-i strand. Részben kavicsos tengerpartról beszélünk, de lánykérésre kitűnő helyszín lehet 😉

Poreci kikötő

Csobbanjatok, élvezzétek a tenger varázsát, adjátok át magatokat az élménynek, és ne felejtsetek el beszámolni a legszebb pillanatokról! 

Ha pedig szálláshelyet kerestek, nézzetek körül itt >>

 Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Szallas.hu Facebook eseményhez!

Horvátországi utazási tippek, INGYENES szállásfoglalási trükkök utazási szakértőktől. Csatlakozz a Facebook eseményhez! >>>