HorvátországCsaládi kiruccanásKoronavírus utazási információkNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Karantén nélkül utazhatunk Horvátországba péntektől

1 perces olvasási idő

„A pénteki naptól feloldjuk a korlátozásokat Magyarország és Horvátország határán” – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter saját facebook oldalán jelentette be a legújabb turizmussal kapcsolatos korona vírus intézkedést. Nincs karantén a Horvátországból hazatérőknek.

Horvátországot koronavírus mentes országnak tekintik

Andrej Plenkovića horvát kormányfő bejelentette, hogy “Horvátországot világszerte biztonságos, “corona free”, azaz korona mentes országnak tekintik.” Jelenleg nagyon kevés, 20 alatti az új koronavírusos megbetegedések száma Horvátországban.

Péntektől nincs karantén

Ez azt jelenti, hogy péntektől már nyugodtan utazhatunk Horvátországba, hiszen nem kell félnünk attól, hogy a koronavírus intézkedések miatt két hetet karanténban kell töltenünk.

TOP 10 tengerparti város Horvátországban, karantén nélkül

Porec, karantén nélkül

Az isztriai város máig megőrizte az ősi római városszerkezetet, legfőbb nevezetessége a 6. században épült Euphrasius bazilika, amely a bizánci építészet egyik legszebb példája a Földközi-tenger térségében.

Szállások Porecben >>

TOP 10 tengerparti város Horvátországban
Porec, Horvátország

Pula, karantén nélkül Horvátországban

Pula kulturális látnivalói közül kiemelkedik az amfiteátrum, amely 23 ezer néző befogadására volt alkalmas,  ezenkívül a Sergius-diadalív és az Augustus templom is figyelemre méltó, mindkettőt az 1. században, Augusztus idején építették.

Szállások Pulában >>

TOP 10 tengerparti város Horvátországban
Pula, Horvátország

Zadar

A Budapesttől 630 km-re fekvő Zadar óvárosa  tele van látnivalókkal és történelmi emlékművekkel. Érdemes megnézni a Szent Donát körtemplomot és az előtte elhelyezkedő Fórumot, valamint a tengerparti sétány is kellemes időtöltést ígér.

Szállások Zadarban >>

Zadar

TIPP:  Az egyik jelentősebb horvát kavicsos strand a Zadar területén található Kolovare, ahol vízi mentőszolgálat, egészségügyi pontok, zuhanyzók, cukrászdák és kávézók is működnek.

Split, karantén nélkül

Horvátország második legnagyobb városában egymást érik a templomok és múzeumok, és ha elfáradunk a kulturális látnivalók felfedezésében, számtalan óvárosi étteremben és kávézóban pihenhetünk és gyönyörködhetünk Split szépségében.

Szállások Splitben >>

TOP 10 tengerparti város Horvátországban
Split, Horvátország

Dubrovnik

A fallal körülvett várost az Adria gyöngyszemének is nevezik és sokáig Velence riválisa volt. Területén múzeumok, paloták és elegáns nyaralók váltják egymást. Nevezetessége a Stradun, avagy Placa Dubrovnik, a 300 méter hosszú, kávézókkal és üzletekkel tűzdelt főutca, amely 500 éves kora ellenére is megőrizte korabeli kinézetét.

Szállások Dubrovnikban >>

TOP 10 tengerparti város Horvátországban
Dubrovnik óvárosa

TIPP: A Dubrovniki-öbölben fekszik a 72 hektáros, fával borított Lokrum sziget, ahol egy erőd, egy botanikus kert, egy kolostor és egy nudista strand is található.

Rovinj, karantén nélkül Horvátország

Az isztriai kisváros képe már messziről festői látványt nyújt, közelebbről szemlélve csak még inkább rabul ejti a turisták szívét. Macskaköves utcáin élmény sétálni, működő halászkikötőjében pedig megcsodálhatjuk, hogyan szövik a hálót a halászok.  A kikötőben egyébként csónakok is bérelhetők, amelyekkel áthajózhatunk a közeli szigetekre.

Szállások Rovinjban >>

TOP 10 tengerparti város Horvátországban
Rovinj

Opatija

Opatija (magyarul Abbázia) nevét egy kolostorról kapta, amelyből mára csak az 1420-ban épült Szent Jakab-templom maradt meg. A város egyik legnépszerűbb látványossága a Lungomare 12 km hosszú parti sétány, melynek mentén Opatija legpatinásabb épületei helyezkednek el.

Szállások Opatijában >>

TOP 10 tengerparti város Horvátországban
Opatija

Trogir

Trogir történelmi városközpontja az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében is szerepel. A város főterén áll a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a 13. és 15. század között épült román-gótikus stílusban, emellett az óvárosban gyönyörű romantikus stílusban épült templomokat, reneszánsz és barokk épületeket csodálhatnak meg az idelátogatók.

Szállások Trogirban >>

Trogir

Krk (sziget)

Bár nem város, Krk szigete mégsem maradhat ki egy TOP10-es válogatásból. Az Adriai-tenger második legnagyobb szigetén 68 település található, népszerű üdülőhelyei Omišalj, Njivice, Malinska, Šilo és Baška. Érdemes kirándulni a Biserujka cseppkőbarlangba, Krk városba vagy a Punattal szemben fekvő apró Košljun-sziget kolostorába.

Szállások Krk szigetén >>

Baška, Krk

TIPP:  Baskaban található a Kvarner-öböl egyik legszebb kavicsos strandja, a Kék zászlóval elismert Vela plaza. Az 1,8 km hosszú strand ideális a gyermekes családok és az úszni nem tudók számára egyaránt.

Korčula (sziget)

A fenyőerdőkkel borított Korcula szigete kedvelt hely a kerékpárosok körében, emellett bővelkedik búvárkodásra alkalmas helyekben is. A legenda szerint itt született a híres utazó, Marco Polo szülőháza ma is megtekinthető a sziget fővárosában.

Szállások Korculán karantén nélkül >>

Korcula

Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%