HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Ezek a legjobb strandok és látnivalók Vir szigetén

1 perces olvasási idő

Horvátország 5. legnagyobb szigete rendkívül népszerű a magyar turisták körében, köszönhetően annak, hogy Magyarországról gyorsan és könnyen megközelíthető. A sziget egyetlen városa, Vir Budapesttől csupán 650 km távolságra fekszik, területén izgalmas látnivalók és kitűnő strandok váltják egymást.

Erre figyelj, ha Horvátországba utazol >>

Vir sziget

Zadar régió északi felé fekszik a 22 km2 területű sziget, amely Zadar felől érhető el az ingyenesen használható Vir hídon keresztül. Látnivalói közül kiemelkednek a sziget északkeleti végén található vörös sziklák, amelyek kerékpárral vagy autóval is megközelíthetők. Emellett érdemes megnézni a Kastella erődöt is.

Erőd Vir szigetén

A XVI. század elején, a velencei uralom alatt épült, szabályos formájú erőd romja a Sapavac-öbölnél található. A helyi látnivalók közül a Laterna világítótorony is megér egy kirándulást. A sziget keleti oldalán álló torony érdekessége, hogy benne egy luxus apartman is helyet kapott. Szállások a szigeten >>

Apartmani Ljiljanka Vir

Apartman, Vir

Vir strandjai

A sziget legnépszerűbb strandjai a Vir-öbölben helyezkednek el, emellett az északi oldalon és nyugati partvonalon is találunk sziklás, illetve homokos strandokat.

Az Uvala Duboka Draga a sziget északnyugati felén fekszik és Vir legszebb strandjai közé tartozik. A strand különlegessége a vörös színű, homokos partvonal. Biskupljaca köves strandja Vir északi részén, Biskupljaca település előtt fekszik.

Szállás a közelben: Apartmani Kobi Vir

Apartmani Kobi Vir

A kisgyerekes családoknak is ideális Nagy és a Kis Slatina strandok a sziget északi oldalán találhatók, egy-egy kis öbölben. A strandok részben kavicsos parttal rendelkeznek, részben homokosak.

Zitna uvala strand Vir keleti partszakaszán található. Itt egy betonozott sétányt, majd lassan mélyülő kavicsos, homokos partot találunk. A sziget nyugati részén fekvő Meka strand kristálytiszta vízű, sziklákkal szegélyezett.

Szállás Vir szigeten: Apartman L&R Vir

Vir, apartman
Apartman L&R Vir

A Vir-öböl strandjai

Lassan mélyülő parttal és egy üdülőkomplexummal rendelkezik a Sapavac strand, így számos étterem, bár és sportolási lehetőség van a környéken. Vir legnagyobb kikötője melletti kavicsos tengerpart a Jadro, ahol számos étterem, bérlehteő napernyők található. A tengerparti sétányon továbbhaladva elérjük a Radovanjica strandot. Ez egy részben kavicsos, részben homokos tengerpart. A Miljkovica és a Donja prezida homokos és kavicsos strandok már Vir egészen keleti végén fekszenek.

Szállás a közelben: Apartments Isma Vir

Apartments Isma Vir

Még több apartman Vir szigetén >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
17%