Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki víkend

Titkos kincsek Magyarországon, amiket látnod kell – Élő falumúzeum: Szenna

1 perces olvasási idő

Szállásajánlattal 3 különböző pénztárcára

Hazánkban sok olyan, kevéssé ismert látnivaló van, aminek említésére elkerekedett szemmel néznek rám a barátaim. Szeretném ha Ti is megismernétek ezeket, ezért nemcsak a kincset mutatom be, hanem, hogy mi van a környéken és hol tudtok megszállni (háromféle pénztárcára szabva).

Titkos kincs:

Az erdővel körülhatárolt völgyben, csodás természeti környezetben meghúzódó Szenna büszkesége az országban egyedülálló, helyi kezdeményezésre egy élő faluban létrejött falumúzeum. Az 1978-ban megnyílt, majd négy évvel később Europa Nostra díjjal jutalmazott skanzenben ma már öt porta áll az egy utcából álló, múltidéző épületsoron.

Egyedülálló skanzen Szennán, forrás: szennai.skanzen.hu/hu

A lakóházakon, és a hozzájuk tartozó gazdasági épületeken kívül több pincét és présházat is láthatunk, legújabb építménye egy gépszín. Itt találjuk Somogy megye egyik legszebb műemlékét, a festett kazettás mennyezetű, népi barokk stílusban épült XVIII. századi református templomot is.

Felirat: Élő falumúzeum, forrás: szennai.skanzen.hu/hu

A skanzen célja, hogy megőrizze és bemutassa a Zselic és Belső-Somogy népművészetét, építészetét szokásait, úgy, hogy közben még a gyerekek se unatkozzanak. Ünnepeken, jeles alkalmakkor rendszeresen tartanak rendezvényeket családi programokkal.

Gyönyörű táj, forrás: szennai.skanzen.hu/hu

Mit lehet még csinálni a környéken?

A skanzen csupán 8 km-re van Kaposvártól, aminek gyönyörűen felújított belvárosában sétálhattok egy jót, és ne hagyjátok az ország egyik legjelentősebb múzeumát, a Rippl-Rónai gyűjteményt.

A skanzen a Zselici Tájvédelmi Körzet területén fekszik, itt nagyon sok, különböző nehézségű túraútvonal és tanösvény közül válogathattok.

Hol szálljunk meg? (Háromféle pénztárcára szabva)

Virágos kertben pihenhettek

1. Takarékos: Ripl Vendégház, Szenna

A hagyományos parasztház a falu központjában, nyugodt helyen van. Összesen négyen fértek el benne, természetesen van fürdőszoba és konyha is. Nagy kincs a virágos zöld kert hintaággyal.  

2 éj 2 főnek 15.000 Ft ellátás nélkül

 

 

Felújított parasztház

2.Normál: Kamilla Vendégház, Szenna 

Ha a skanzenben tett látogatás után kedvet kaptok megszállni egy gyönyörűen felújított korhű, de kényelmes parasztházban, válasszátok ezt. Két szobában összesen 6-8 fő fér el kényelmesen. Van szuperül felszerelt konyha, csodás kilátás a zselici dombságra, a gyerekeknek pedig kerti hinta, homokozó.

2 éj 2 főnek 30.000 forint ellátás nélkül

 

Gyönyörű szecessziós épületben

3.Prémium: Hotel Dorottya Kaposvár

Ha inkább a várost választjátok, Szennától csak 8 kilométer Kaposvár. A tündéri kisváros központjában egy, a XX. század elején épült, és nemrégiben felújított szecessziós épületben igazi nagypolgári eleganciával találkozhattok. A négycsillagos szálloda több szórakozóhelyhez, étteremhez is közel van, stílusos szállás egy klassz hétvégére.

2 éj 2 főnek kb 48.000 Ft reggelivel

Természetesen még számos szuper ajánlatunk van a környéken:

Szennai ajánlatainkat ide kattintva találjátok>>

Kaposvári ajánlatainkat pedig itt>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%