Wellness + HotelekBudapest és környékeTavaszi zsongásToplisták

Irány a főváros! – Top 10 hotel Budapesten egy tavaszi kiruccanáshoz

2 perces olvasási idő

Budapest, Budapest, te csodás! Számtalan látnivalóval fűszerezett fővárosunk minden évszakban meseszép, ám tavasszal különösen az, hiszen ilyenkor éledezik. Kinyitnak az éttermek, kávézók teraszai, megtelnek a terek élettel, és a látványosságok is gyakoribb nyitva tartásra váltanak. Ha ti is ide terveztek tavaszi kirándulást, akkor jó helyen jártok, ugyanis megmutatjuk nektek a Top 10 hotelt, ahol kényelmesen kikapcsolódhattok a megérdemelt kiruccanásotok alatt! 

1. Pihenjetek egy főúri rezidencián – Palazzo Zichy Hotel Budapest****

A négycsillagos Palazzo Zichy Hotel Budapest Palotanegyedében található, amely az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az épület, amelyben a szálloda helyet kapott Gróf Zichy Nándor és családja tulajdonában állt, és szerencsére az építészek megőrizték a régmúlt különleges megjelenését, így egyszerre modern és antik. 

Helyezkedésének köszönhetően számtalan látványosság található sétatávolságra, ilyen például a Magyar Nemzeti Múzeum, a Dohány utcai Zsinagóga, vagy a Nagyvásárcsarnok.

Több kávézó és étterem is megtalálható a környéken, a szobák pedig reggelivel vagy ellátás nélkül foglalhatóak. A szálláson finn szauna és fitneszterem is található, így megkoronázhatjátok a pihenéseteket egy kis wellness kényeztetéssel is!

2. Tavaszvárás központi helyen – T62 Hotel Budapest

A Nyugati pályaudvar közvetlen közelében található a modern T62 Hotel, amely harmonikus berendezésével, egyedi megjelenésével és tágas tereivel várja azokat, akik a fővárosban kapcsolódnának ki egy rövid időre. Az „urban art” falfestmények olyan érzést keltenek bennünk, mintha Berlin utcáin sétálnánk, a szobák pedig az egyszerű, letisztult stílust követik.

Ha szeretnétek felfedezni a belvárost, ez a szállás tökéletes számotokra! Pár perc sétára fekszik a Duna-part, a Parlament, valamint a Szamos Csokoládé Múzeum, amelyek kihagyhatatlan programnak ígérkeznek. A Nyugati Pályaudvarról pedig akár elutazhattok Vácra, Nagymarosra vagy akár Szobra is.

3. Nyugodt, zöld környezetben, a Margitszigeten – Ensana Grand Margitsziget Budapest****

Igazán különleges szálláshelyet kínál az Ensana Grand Margitsziget, hiszen ahogy már a nevéből is látszik, a főváros egyik legkülönlegesebb részén fekszik. A hotelben megszálló vendégek igénybe veheti a wellness-részleget, vagy különböző masszázsokat, valamint pihenhetnek a szauna-világ bármelyik létesítményében. Ha kutyussal utaznátok, az sem jelent problémát, 10.500 Ft/éj ellenében veletek töltheti a tavaszi pihenés napjait.

A Margitsziget minden évszakban csodás, tavasszal azonban a virágzó fák és növények gyönyörű környezetet teremtenek a kikapcsolódáshoz. Pár percnyi sétára elérhető a szigeten található Japánkert, a Palatinus gyógyfürdő, a Rózsakert, vagy a zenélő szökőkút is. 

4. Kertvárosi környezetben – Le Rose Hotel Budapest

A Soroksáron található hotel kiváló helyszín lehet azon számára, akik szeretnék felfedezni Budapestet akár gyalogosan vagy kerékpárral. A családi működtetésű szállás mediterrán hangulatot kölcsönöz, meleg színeivel és barátságos berendezésével szinte otthon érezhetitek magatokat. A szobák reggelivel vagy ellátás nélkül is foglalhatóak, menü tekintetében bőséges svédasztalos választékkal várják az ide látogatókat. 

A közelben lévő Ráckevei-Duna mellékágát könnyen megközelíthetitek a helyszínről, és felfedezhetitek hazánk legnagyobb folyójának élővilágát. Aktív, mégis csendes pihenést biztosít számotokra ez a helyszín, érdemes ide foglalnotok, ha egy kicsit kiszakadnátok a rohanó hétköznapokból.

5. Közvetlenül a rakparton, kilátással a Dunára – Vision Hotel Budapest****

Ébredés után a saját ablakotokból néznétek a Gellért-hegyet, a Dunát vagy esetleg a Szabadság szobrot? A Vision Hotelből könnyedén megtehetitek ezt, ugyanis ez a pazar szálloda közvetlenül a pesti rakparton található.

A hotelben kialakításra került egy tapas étterem, valamint egy kellemes wellness-részleg, amelyek mind a kényelmeteket és a pihenéseteket szolgálják majd.

Tökéletes helyezkedése révén gyalogosan felfedezhetitek a Váci utca botjait, a Vörösmarty tér éttermeit és cukrászdáit, vagy akár mehettek egy kört a Deák téren található Budapest Eye-jal. 

6. Felnőttbarát szálláshely a belvárosban – Cortile Budapest Hotel Budapest****

Ha egy igazán egyedi butikszállodában szeretnétek eltölteni a tavaszi pihenéseteket, akkor a Cortile Budapest Hotel a ti helyetek. Felnőttbarát szálláshely, ami azt jelenti, hogy 14 éven alul gyermekeket nem fogadnak, így ennek megfelelően válasszátok.

A helyszínen található egy panorámás tetőtéri medence és egy napozóterasz, ahonnan csodás kilátás nyílik a fővárosra. A szálloda a környezetbarát koncepciót követi: geotermikus energiát használ, napkollektorok segítenek a forró víz egy részének előállításában.

VI. kerületi hotel révén szinte percek alatt eljuthattok például a Thália Színházba, az Operaházba, a Szabadság térre vagy az Andrássy útra. Vessétek bele magatokat a budapesti forgatagba, és fedezzétek fel a csodás fővárosunkat!

7. Tágas terek a tökéletes kényelem érdekében – Escala Hotel&Suites Budapest****

A Corvin-negyed szomszédságában található szállás 2011-ben épült, és azóta is színvonalas szolgáltatásokkal, kényelmes és tágas szobákkal várják az ide látogató vendégeket. A legtöbb szoba erkéllyel rendelkezik, így beszippanthatjátok a tavaszi nyüzsgő belvárosi levegő minden apró mozzanatát.

A bőséges büféreggelit a reggelizőteremben vagy a hozzá kapcsolódó teraszon is elfogyaszhatjátok, emellett pedig az itt megszállók kényelmét szolgálja a 150 méterre lévő 3000 négyzetméteres fitnesz-wellness központ, ahol többek között található medence és szauna is.

Az ELTE füvészkertje gyalogosan is kényelmesen elérhető, de a közelben lévő Orczy kert is rejteget látnivalókat. Kiváló programnak minősül még a Corvin Dumaszínház, ami mindössze 100 méterre található a szállástól, így, ha nevetésre vágytok, könnyen feldobhatjátok a tavaszi pihenéseteket.

8. Pár lépésre a Keleti Pályaudvartól – IntercityHotel Budapest****

Igazi modern megjelenésű szálloda az IntercityHotel, melynek nevéből már gondolhatjuk, hogy valami köze van a vasúthoz. Mindössze 100 méterre található a Keleti Pályaudvartól, valamint Budapest egyik legnagyobb közlekedési csomópontjától.

A hotel kényelmes és pihentető kikapcsolódást biztosít, bőséges büféreggelivel várja a vendégeit, valamint minden eszközt biztosít ahhoz, hogy akár az átutazók, akár a hosszabb ideig tartózkodók az összes hétköznapi teendőjüket el tudják intézni.

Az Arena Mall pár perc sétára elérhető, a közelben több étterem, kávézó is helyet kapott, valamint a Városliget is a közelben található, ahonnan pár lépés csak a Fővárosi Állatkert, valamint a Nagycirkusz. 

9. Harmonikus belső kerttel – Six Inn Hotel Budapest***

A Hősök Tere és a Széchenyi fürdő közelében található a Six Inn Hotel, amely központi helyen, a Rózsa utcában található. A vendégek tökéletes pihenésének érdekében egy belső kertet is kialakítottak egy aprócska tóval, ahol akár a reggelit is elfogyaszthatjátok. A szobák tiszták és tágasak, valamint 24 órás portaszolgálat is a rendelkezésetekre áll.

A pazar Andrássy út csak pár lépésnyire található, ahonnan akármerre indultok, nem lőttök mellé. Közel van a Nemzeti Múzeum, az Oktogon, a Liszt Ferenc tér az elbűvölő éttermeivel és kávézóival, valamint a Nyugati Pályaudvar is.

10. A város felett – Arcadia Hotel Budapest****

A Budapest igazi központjában szeretnétek szállást foglalni, az Arcadi Hotelnél nem találtok jobb szállodát a környéken. Izgalmas kialakításának köszönhetően a város felett pihenhettek, tökéletes kilátással a főváros egyik leghíresebb terére.

A kedves és udvarias személyzet minden kívánságotokat teljesíti, sőt, még Concierge szolgáltatást is nyújt a hotel, így a programok megszervezése sem hárul rátok. Az Akvárium Klub, a Budapest Eye, a Vörösmarty tér, a Szent István Bazilika mind-mind pár perc sétára találhatóak.

Számtalan tömegközlekedési eszköz indul a hotel elől, így akár a Várba, a Jászai Mari térre, vagy az Operához is eljuthattok pillanatok alatt.

Temérdek szálláslehetőségetek akad, ha tavasszal a főváros felfedezésére adjátok a fejeteket. A legtöbb hotel központi elhelyezkedésének köszönhetően szinte percek alatt eljuthattok a nagyobb nevezetességekhez, valamint a tömegközlekedésnek hála egy nap alatt több mindent is megnézhettek.

Megnéznétek a többi budapesti hotelt is? Válogassatok a Szallas.hu kínálatából >>

Pest vs. Buda? >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%