HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

A hegyek és a tenger ölelésében – TOP 10 szállás Makarskán

1 perces olvasási idő

Dalmácia egyik éke a sokszínű Makarska, ahol minden van, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell: magas hegyek, szikrázó tenger, homokos strand, éttermek, bárok, hosszú tengerparti sétány, és pálmafás liget. Irány hát Makarska – a legjobb szállások mellé hoztunk néhány kihagyhatatlan látnivalót és programot is.

Szuper látnivalók és emlékezetes programok Makarskán:

  • Fürödni több strandon is tudtok, van köztük gyerekbarát homokos szakasz és teljesen kiépített rész is a tengerparti sétány mellett
  • A város látképét meghatározó Biokovo-hegység több programot is kínál az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek, például a Biokovo-kilátót (Skywalk Biokovo üveghíd) mindenképp érdemes megnézni
Hegyek és tenger ölelésében - TOP 10 szállás Makarskában 
Biokovo-kilátó, Makarska
  • A híres makarskai tengerparti sétányon élmény végigsétálni naplementekor egy finom fagyi társaságában, és közben a jachtokat nézegetni. Mellette parkos, pálmafás rész is húzódik, ahol egy jót hűsölhetünk
  • Az óváros nem rendelkezik ugyan annyi műemlékkel, mint például Trogir, de itt is akadnak jelentős történelmi emlékek, mint például a Szent Márk székesegyház
  • Ha kettesben érkeztek egy romantikus nyaralásra, ki ne hagyjátok a szerelmesek sétányát a Szent Péter-félszigeten, ahol szobor, panoráma, és a szerelmesek lakatjai várnak!
Hegyek és tenger ölelésében - TOP 10 szállás Makarskában 
Makarska, Horvátország

Cikkünk arra az esetre, ha még több romantikus élményt kerestek >>

Top 10 szállás Makarskán:

A verhetetlen panorámás: Apartman Makarska – CDF538

Elképesztő kilátással vár ez a szállás. Lélegzetelállító panoráma a magasból az Adriára, ameddig a szem ellát! Ha az időtök nagy részét a teraszon töltitek, már attól is kicserélődtök. Az, hogy rendkívül tágas és jól felszerelt, csak hab a tortán.

A vidám: Apartments Snježana Makarska

Hogy mitől lehet egy szállás vidám? Például attól, hogy élénk színek vesznek körbe, anélkül, hogy az zavaró vagy ízléstelen lenne. Az is mosolyt csal az ember arcára, hogy amikor kilép a teraszra sós levegőt szippantani és a tenger látványa tárul elé. Szintén pozitívum, hogy remek helyen van, a strand alig 10 perc sétára található.

A kényelmes: Apartment Adriana Makarska

Tágas, modern, és klassz helyen van – ezek az apartman fő ismérvei. Ugyan tengerre néző kilátás itt nincs, de a szállásnak hangulatos erkélye van, ahova a reggeli kávéval kiülhettek. Plusz, kárpótol a tény, hogy 5 perc sétára található a legközelebbi homokos strand.

A szuper elhelyezkedésű: Vila Apartmani Sumic Makarska

Ha leteszitek az autót a szállás előtti ingyenes parkolóban, esélyes, hogy hazautazásig többé hozzá sem nyúltok. Minden egy karnyújtásnyira van, boltok, éttermek, és a part is: 100 méterre, vagyis 2 perc sétára találjátok a homokos-kavicsos strandot! 

Az elegáns: Luxury Apartments Milan Makarska

Ha megadnátok a nyaralás módját, és egy egyszerűbb berendezésű apartman helyett a (megfizethető!) luxus vonz, íme! A hegyek lábánál, 3 perc sétára a legközelebbi strandtól pihenhettek ezen a barátságos és jól felszerelt szálláson. Az apartmanok nagy része a tengerre néz, és akár egy 6 fős családnak is tökéletes választás lehet.

A retró: Apartmani Virena Makarska

Az egyszerű de nagyszerű elvét követve vár ez az apartman 500 méterre a strandtól, negyedóra sétára a városközponttól. Az itt található 2 apartman közül az egyik a tengerre néz, a másik kertre. Nyugodt, csendes környéken van, enyhén retró stílussal. 

A letisztult stílusú: Apartments Grepo Makarska

Gyönyörködjetek a naplementében a teraszról, a város fölé magasodva, a tenger felé elnézve! A szálláshelyen 4 apartman van összesen, letisztult, elegáns stílusban berendezve. A strandot ráérős tempóban is már 6-7 perc sétával elérhetitek.

A nagycsaládosok kedvence: Apartmani Diana Makarska

A nagyméretű szobák akár nagyobb családoknak vagy több fős baráti társaságoknak is kényelmes szállást nyújtanak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a vendégértékelések szinte mindegyike kiemeli a tulajdonosok kedvességét, segítőkészségét, amitől máris otthonosabban érzi magát az ember. A strand és a városközpont is körülbelül 10 perc sétára van.

A magyarul beszélő: Apartmani Emil Makarska

Ha fontos, hogy a vendéglátó beszéljen magyarul, íme egy kiváló apartman! A homokos-kavicsos strand és a vízisportok lehetősége 200 méterre vár titeket, de a bárok, éttermek, boltok is karnyújtásnyira vannak. 

Még több olyan szállást kerestek a horvát tengerparton, ahol magyarul beszél a vendéglátó? Ebben a cikkben 20 szuper opciót gyűjtöttünk össze >>

Ahová Buksi is ingyen mehet: Apartman Soho Makarska

Nem akarjátok otthon hagyni a kutyust? Hadd nyaraljon ő is! Ebben az apartmanban térítésmentesen alhat veletek a négylábú kedvenc. A 6 fős, teraszos apartmanban kényelmesen elfértek mindannyian, a strandot pedig egy kellemes, 10 perces sétával éritek el.

Ha szemezgetnétek még ez kicsit a foglalás előtt, itt tudtok böngészni az összes makarskai szállás között>>

Még több szállás a horvát tengerparton >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%