Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki víkend

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől (+szállástippek)

1 perces olvasási idő

Lombkoronasétány, panoráma, kalandpark, vár, kastély és élményfürdő vár alig 1 órára Győrtől. Készen állsz a kalandra? Mutatjuk, miért olyan izgalmas program a kirándulás vonattal! 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől

Összegyűjtöttünk öt úti célt Győr közelében, ahol a kirándulás vonattal is könnyedén megoldható, ráadásul a helyi látnivalók és programok mellett hangulatos szálláshelyek várnak. 

Tárt karokkal vár Pannonhalma

Pannonhalma kedvelt turisztikai célpont, a város elsősorban a Pannonhalmi Bencés Főapátságról és annak épületeiről ismert.

Top látnivalók Pannonhalmán >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Pannonhalmi Bencés Főapátság

A Főapátság szomszédságában található a Pannonhalmi levendulás és gyógynövénykert, ahol gyógynövényeket és fűszernövényeket mutatnak be a látogatóknak. 

Népszerű látnivaló még a városban a Pannonhalma Porta Látogatóközpont, a Boldog Mór-kilátó és a lombkoronasétány, ahonnan Pannonhalma és a sokorói dombok látképében gyönyörködhetünk.

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Lombkorona Tanösvény, Pannonhalma

Szállástipp – Zamatos Turbolya Kisház és Wellness Pannonhalma

Az 1 szobás, 2 férőhelyes ház ideális választás a gasztronómia iránt érdeklődnek, és azoknak is, akik kalandra vagy kultúrára vágynak. Az állatbarát vendégház a Főapátság lábánál, a város központjában wellness élményekkel várja vendégeit. 

Ne hagyd ki Tata programkínálatát! 

Tata, a vizek városa hangulatos vizes programokkal, történelmi és természeti kincsekkel csalogatja a látogatókat. 

A kirándulás vonattal is igazán kényelmes, a vasútállomástól gyalogosan is kényelmesen elérhető az Öreg-tó, az Esterházy-kastély és a vár környéke. 

Látnivalók Tata városában >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Tatai vár

Rendhagyó vizes élményekért érdemes még ellátogatni a Fényes tanösvényhez, ahol egy 18 állomásos, 1350 méter hosszú cölöpsétány, egy kilátó és számtalan tündérrózsa várja a látogatókat. 

Az Angolpark, az Agostyáni Arborétum és a Kálvária-domb szintén bakancslistás látnivaló a városban. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Fényes Tanösvény, Tata

Szállástipp – Platán Udvarház Tata

A Platán Udvarház a Tatai vár szomszédságában 12 egyedi kialakítású kétágyas szobával várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az udvarház részeként különleges kulináris ízélményt kínál a Platán Gourmet Étterem, amelynek ételkompozícióit a Michelin-csillagos séf, Pesti István álmodja meg.

Fedezd fel Tatabánya látnivalóit! 

Aki nem járt még Tatabányán, talán nem is gondolná, mennyi érdekes látnivalót tartogat a város a kirándulók számára a Tatabányai Múzeumon és a Bányászati és Ipari Skanzenen kívül is.

Top programtippek Tatabányán >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Tatabányai Múzeum

A Kő-hegy népszerű és rejtett célpontokkal is megajándékozza az érdeklődőket. A 15 méter magas és 14 méter hosszú Turul Emlékmű a legnagyobb madarat ábrázoló ércszobor Európában. 

A közelben rejtőzik a Szelim-barlang, amely jelentős régészeti lelőhelyünk, és sétatávolságra található a Ranzinger Vince-kilátó is.

Szállástipp – Vadvirág Panzió Tatabánya

A csendes környezetben található gerendás parasztház barátságos szobákkal, zárt parkolóval és kerti játszótérrel gondoskodik a nyugodt pihenésről. Az étteremben érdemes megkóstolni a fatüzelésű kemencében készült csülköt, kacsát, kenyeret és a híres házi sajtos és tepertős pogácsát is. 

Irány Mosonmagyaróvár!

A város Győrtől csupán 35 km-re fekszik, a kirándulás vonattal nem vesz több időt igénybe 30 percnél. 

Kihagyhatatlan látnivalók >>

Az Óvári vár mellett érdemes még célba venni a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontot, ahol planetárium, 5D vetítés, szabaduló szoba és nyomozós játék is várja az érdeklődőket. 

A Szigetköz Kalandpark, a Flexum Thermal & Spa és a Tűzoltó Múzeum szintén kihagyhatatlan látnivaló. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Szigetköz Kalandpark

Szállástipp – The Doors Boutique Apartments Mosonmagyaróvár

Az állatbarát szálláshely 3 apartmannal, összesen 8 férőhellyel várja a nyugalmat és békességet kereső vendégeket Mosonmagyaróváron. A The Doors Boutique Apartman a Termálfürdő szomszédságában helyezkedik el, folyóparti környezetben, saját terasszal és hangulatos kertrésszel.

Megismernéd Pápa kincseit? 

Pápa a Bakony északi széléhez közel, a Kisalföldön fekszik, Győr, Veszprém és Pannonhalma közelében. A város legismertebb látnivalója az Esterházy-kastély, ahol megismerkedhetünk a barokk főúri élet mindennapjaival.

Top látnivalók Pápán >>

A Pápai Várkertfürdő 18 medencével, 7 óriáscsúszdával, gyermekpancsolókkal, különböző élményelemekkel, valamint wellness- és fitnesz szolgáltatásokkal várja a kicsiket és nagyokat.

Igazi kuriózum a városban a pápai Kékfestő Múzeum, amely az egyetlen kékfestő múzeum hazánkban.

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Győrtől
Kékfestő Múzeum, Pápa

Szállástipp – Ditlin Panzió**** Pápa

A panzió Pápa egyik legpatinásabb részén található, a vasútállomás mellett, ahonnan könnyen elérhető a belváros. Az egyedi kialakítású villa tökéletes választás a pihenéshez barátok, párok és családok számára is. 

Felkerült a bakancslistádra a kirándulás vonattal? Kapd fel a hátizsákod, és foglalj szállást a Szallas.hu kínálatából >>

Ha Győrben jártok ezeket se hagyjátok ki >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
83%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
17%
115 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Top 10 kutyabarát apartman vízparti helyeken, ahol Szallas.hű! tagsággal kedvezménnyel foglalhatsz!

    1 perces olvasási idő
    Ízkaland

    Fagyizók, ahol nem érjük be egy gombóccal! - Az ország legjobb fagyizóinak NAGY TÉRKÉPES GYŰJTEMÉNYE

    15 perces olvasási idő
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Autózd és edd körbe az országot – 10 különleges vidéki étterem 

    2 perces olvasási idő