ToplistákCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégéreVidéki víkend

TOP 4+1 magyarországi skanzen szeptemberi kirándulásokhoz

1 perces olvasási idő

Szerencsére a szeptember még kedvez a kisebb nagyobb kirándulásoknak, felfedező túráknak.
Ha érdeklődtök a régi idők szokásai, életmódja és használati tárgyai iránt, érdemes skanzenekbe, néprajzi múzeumokba szervezni az őszi utazást. Itt a család legkisebb tagjai is testközelből vehetik szemügyre, amiről eddig csak a tankönyvekben olvashattak, így hasznos tanulmányi útnak sem utolsó a látogatás.

Mi most összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahová feltétlenül el kell látogatnia a múlt rajongóinak!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Szentendre

Az idén 50. Születésnapját ünneplő Szentendrei Skanzenben tájegységekre lebontva ismerhetik meg az egykori élet minden mozzanatát az ide látogatók. A néprajzi múzeum területén belül egy 1930-ban gyártott vonattal utazhattok és kipróbálhatjátok többek között a cipósütést, a gyertyamártást, vagy megtanulhatjátok a gyógyteák készítésének titkát. A gyermek-élménypontok a legkisebbek szórakozását is garantálják a Mesekert játszótérrel, mesék elevenednek meg a Bábszínházban sőt a Gyerekgazdaságban a mezőgazdasági munkát is játszva ismerhetik meg.

Kattints a legjobb szentendrei szálláshelyekért>>

Még több információ és a Szentendrei Skanzen kedvezménye ide kattintva>>>

Göcseji Skanzen – Zalaegerszeg

Igazi időutazásra hívja a kirándulókat a Göcseji Skanzen. Az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma a Zala holtága és a régi vízimalom körül került berendezésre. A zalai települések múltját mutatja be a hottói kovácsműhely, a budafai szoknyás harangláb, a csödei pálinkafőző kunyhó és a nagykutasi torkospajta is. A tájegységre jellemző építkezési technikákat, jellegzetes motívumokat a lakóházak szemléltetik. A használati tárgyak és a korabeli háztáji állatok megismerése mellett a látogató arra is rájön, milyen kemény munka jellemezte a 20. századig elszigetelt göcsejiek életét.

Kattints a legjobb zalaegerszegi szálláshelyekért>>

Még több információ és a Göcseji Skanzen kedvezménye ide kattintva>>>

Szennai Skanzen – Szenna

A Szennai Skanzen Somogy megye múltjába repíti vissza a lelkes felfedezőket. Gyönyörű környezetben, változatos programok keretén belül ismertetik meg a látogatókkal Zselic népi építészetét, Belső-Somogy változatos népi kultúráját, a helyi használati tárgyakat, hajdani szokásokat. Visszatekinthettek a dolgos hétköznapokba és az ünnepnapok mozzanataiba. Bújjatok egy somogyi gazdasszony bőrébe, kóstoljátok meg a környék ízeit és lessétek el a kiskertek művelésének minden csínját bínját és ha szórakozásra vágynátok, mindenképpen próbáljátok ki a régi játékokat is!

Kattints a legjobb szennai szálláshelyekért>>

Még több információ és a Szennai Skanzen kedvezménye ide kattintva>>>

Vasi Skanzen – Szombathely

Egy 18-20. Századi faluban találja magát, aki ellátogat a Vasi Skanzenbe. Sétáljatok a főutcán, látogassátok meg a pincesort, őrségi dombot és a későbarokk perenyei kápolna másolatát is! A lakóépületek a különböző rétegekből származó emberek életét is ismertetik, hiszen szegényparaszti, tehetős paraszti és nemesi családok egykori házába is beleshettek, sőt azt is megtudhatjátok hogyan változtak a konyhai és szobai tüzelőberendezések. Őshonos állatokkal és gyógynövényekkel, régi szőlőfajtákkal is ismerkedhettek a skanzenben. Régi ünnepi vásárok forgatagába csöppentek, ha Szent Márton napjára esik a látogatásotok.

Kattints a legjobb szombathelyi szálláshelyekért>>

Még több információ és a Vasi Skanzen kedvezménye ide kattintva>>>

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem – Tihany

Borozgassatok, ebédeljetek vagy vacsorázzatok a Régi Idők Udvarában! A hangulat, a skanzen és étterem nevéhez hűen, a régi időkbe repít vissza titeket. A paraszti élet tárgyai, szerszámai között a milliőhöz illő ételekkel, füstölt hallal, nyárson sült malaccal és hozzá illő jó borokkal, sörökkel, pálinkával vagy házi szörppel táplálhatjátok testeteket és lelketeket egyaránt.

Kattints a legjobb tihanyi szálláshelyekért>>

Még több információ és a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem kedvezménye ide kattintva>>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%