BalcsiCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

Top 5 kézműves pékség a Balaton partján, ahol csodás illat és a legízletesebb kávé vár

1 perces olvasási idő

A Balatonnál már nemcsak a legjobb fagyikat és lángosokat kóstolhatjuk meg, hanem egyre több kézműves pékségnek is örülhetünk. Ha kompromisszumoktól (és adalékanyagoktól) mentes, kitűnő minőségű kovászos kenyeret, kakaós csigát és más pékárut fogyasztanál nyaralás közben is, de nem tudod, merre keresd őket, mutatjuk a legjobb pékségeket a Balatonnál. 

1. Rácz Pékség Manufaktúra – Balatonkeresztúr

A déli parton találod Rácz József pékmester és családja pékműhelyét, ahol hosszú érlelésű kovásszal, hagyományos módon készítenek kenyereket, pékárut és cukrászsüteményeket. 

Üzletüket évek óta a legjobb Balaton körüli pékségek között említik, ahol termelői lekvárt, mézet és joghurtot is vehetünk – minden adott tehát egy tökéletes reggelihez, melyet kényelmes séta vagy családi kiruccanás keretében is beszerezhetsz náluk.

Cím: Balatonkeresztúr, Iskola utca 23.

Balatoni szállástippek:
Eszter Ház Balatonkeresztúr

Balatoni Grill Terasz Vendégház Balatonkeresztúr

2. Búzalelke Pékség – Kisapáti

A Szent György-hegy tövében lelhetsz rá Kovács Beáta szentélyére, a Búzalelke Pékségre, amely a Balaton legizgalmasabb és legjobb minőségű kenyérféléinek, friss, omlós pékáruinak egyik lelőhelye. A rajnai rizling mustjával készülő kovász különleges ízélményt nyújt, a kovászos kenyerek ropogós héja alatt pedig lehet, hogy mákot, kecskesajtot vagy indiai fűszereket találsz. Illatos kalácsokkal, péksüteményekkel vagy kekszfélékkel megrakodva indulnál innen haza? Semmi akadálya, sőt, csipkebogyó lekvár és sok kovászos ropogtatnivaló is kapható.

Cím: Kisapáti, Bem apó utca 11.

Szállások a környéken:
Szent György-hegyi Sárkányles Vendégház Kisapáti

Dandelion House Kisapáti

3. Mákmoiselle Pékség – Veszprém

A legjobb balatoni és hazai pékségek listáján előkelő helyet foglal el a Mákmoiselle, mely Veszprém első kovászos péksége. A kenyerek pásztói biolisztből készülnek, vagy épp saját maguk által őrölt lisztből. Kezdetben csak kenyérféléket kínáltak, ám a választék a helybeliek örömére egyre bővül. 

Nagy kedvenc a 84 százalékos francia vajas leveles tésztából, belga csokoládéval készült kakaós csiga, melyet önmagunk elleni vétek kihagyni, ha a királynék városában járunk. A kézműves pékség újdonságai közt kaphatóak tarte-ok, azaz kis kosárkák leveles tésztából, töltelékkel. Mivel családbarát műhely, a pékek nem dolgoznak éjjel, így nekünk sem kell túl korán indulnunk hozzájuk. 

Cím: 8200 Veszprém, Megyeház tér 2.

Szállások a Balaton – part környékén:
Várvölgy Vendégház Veszprém

Terrace Belvárosi Jacuzzis Apartman Veszprém

4. Morzsa Pékség és Delikát – Balatonudvari

Indítsd a reggelt egy finom kávéval és a tökéletes túrós batyuval a Morzsa kézműves pékség teraszán! A Balatonudvariban működő Morzsa a Vál-völgyi Pékség csapatával együtt remek péksütikkel örvendezteti meg a hozzájuk érkezőket. 

Fonott kalács, csupacsokis kakaós csiga, másnap is isteni vajas kifli kerül ki a kemencéből, de kapható itt makói finomliszt, méz, Legjava lekvár és többféle gyógyhatású Herbatea tea is. A finomságokat akár otthon is megvárhatod, hisz Balatonudvari környékén házhoz szállítást is vállalnak.

Cím: Balatonudvari, Táncsics utca 22.

Balatoni szállások az északi parton:
Lilla Vendégház Balatonudvari

A9 Luxury Villa Balatonudvari

5. G&D Kézműves Cukrászda és Pékség Balatonkenese

Egy fiatal testvérpár, Szó Gellért és Szó Dániel hívta életre a mostanra zarándokhellyé vált G&D Kézműves Cukrászdát, majd később pékséggé bővültek, ahol adalékmentes kovászos kenyerek, pékáruk és csodás sütemények várják a legjobb minőséget kereső vásárlókat. 

A fiúk bejárták Európát, hogy megtanulják a tökéletes kenyér- és süteménysütés minden csínját-bínját, majd ezzel a tudással felvértezve sikert sikerre halmoztak itthon. Három Ország Tortája – díjat is elhoztak már, francia vajas croissant-juk szintén győztes volt. 

Ha Balatonkenesére vetődsz, ne menj el anélkül, hogy megkóstolnál egy isteni kakaós csigát illatos kávéval.

Szállások a közelben:
Hotel Marina-Port Balatonkenese****

Titkos Kert Kenese Vendégház Balatonkenese

Ha a finomságok mellett a kirándulnátok is, akkor ezeket a kilátókat ajánljuk a Balaton környékén:

Összegyűjtöttük nektek a Balaton-felvidék legjobb éttermeit és borteraszait is >>

Akár a Balaton északi, akár a déli partján időzöl, több kézműves pékség is utadba esik. Ha tudod, hol vennél kenyeret a nyaralás alatt, foglalj szállást is a környéken! 

(Képek: Szallas.hu, shutterstock, instagram, facebook)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
60%
Imádom
Imádom
40%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%