ToplistákBarátokkalCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekKutyás-cicás tekergésNyári vakációŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Top 4+1 frissen átadott kilátó Magyarországon, ha új célpontot keresel kiránduláshoz

1 perces olvasási idő

Nemrégiben Balaton környéki kilátókat ajánlottunk figyelmedbe, ezúttal pedig elhoztuk a TOP 4+1 frissen átadott kilátót az egész országból. Akár Gemenc, akár Sopron, akár Cserhát a kedvenc úti célod, mindhárom tájegységben új kilátókat vehetsz birtokba. 

1. Kecske-hegyi kilátó – Tómalom – Fertőrákos

A Sopron – Fertő térség legújabb kilátója nyílt meg a Kecske-hegyen, melynek tetejéről Sopron és a Fertő – tó látképe tárul a szemed elé. A korábban itt álló kilátó lebontása után most 14 méteres faszerkezetes építmény tör a magasba. A Sopron közeli kilátót gyalogosan közelíthetjük meg. A Nagytómalomtól vagy a Fertőrákosi Kőfejtőtől a sárga jelzést követve egyaránt nagyjából 30 perces romantikus túraútvonalon érkezünk meg a Kecske-hegy panorámapontjához.

Szálláshely a közelben: Szentesi Panzió Fertőrákos

Mediterrán oázis vár a Fertő-tónál a Szentesi Panzióban, melynek kertjében virágzó leanderek, aranyhalak, teknősök és madárház is található. Barátságos vidéki vendégház, ahol családok és párok egyaránt pihentető napokat tölthetnek.

Top 4+1 frissen átadott kilátó Magyarországon, ha új célpontot keresel kiránduláshoz
Szentesi Panzió Fertőrákos

2. Bölcső – hegyi kilátó – Szentendre

Budapest környéki túráid új célponttal gazdagodtak, hisz új kilátó nyílt Szentendre és Pomáz között. Az 587 méteren magasodó Bölcső-hegyen is frissen átadott kilátó áll, ahonnan szépséges körpanoráma nyílik a tájra. A kilátóhoz a legrövidebb út a közeli Lajos-forrás parkolójából indul, a zöld háromszög jelzésen. A 20-30 perces út meredek kaptatókon tart felfelé, ám ha szeretsz túrázni, ez a kihívás tetszeni fog.  

Szállástippünk: Bükkös Hotel & Spa Szentendre****

Páros szentendrei pihenéshez tökéletes választás a város egyetlen négycsillagos szállodája, a Bükkös Hotel & Spa. A wellness szolgáltatásokat kínáló hotel felnőttbarát szállodaként működik, így 13 éves kortól fogad vendégeket.

Top 4+1 frissen átadott kilátó Magyarországon, ha új célpontot keresel kiránduláshoz
Bükkös Hotel & Spa Szentendre****

3. Duna-Dráva Nemzeti Park

A Duna-Dráva Nemzeti Park területén a Natura 2000 fejlesztéseknek köszönhetően egyszerre hat frissen felújított, illetve új kilátó nyílt meg a turisták nagy örömére. A mecseki Cigány – hegyen, a pécsi Pintér – kert Arborétumban, Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, valamint Bátán és a Gemencben immár a magasból is megcsodálhatjuk a környező vidéket. A Cigány-hegyi kilátóhoz romantikus túraútvonalon, Óbánya felől érkezhetünk a K, majd a Z jelzést követve.

Top 4+1 frissen átadott kilátó Magyarországon, ha új célpontot keresel kiránduláshoz
Panoráma a Cigány-hegyi kilátóból

Szállásajánlatunk: Palatinus Grand Hotel Pécs***

Pécs felfedezéséhez kiváló kiindulópont a város szívében álló Palatinus Grand Hotel, melynek gyönyörű szecessziós épülete önmagában is látványosság. A bababarát pécsi szálloda wellness szolgáltatásokat is kínál.

Top 4+1 frissen átadott kilátó Magyarországon, ha új célpontot keresel kiránduláshoz
Palatinus Grand Hotel Pécs***

4. Festetics-kilátó – Gyenesdiás

A gyenesdiási Festetics – kilátót szerkezeti renoválás után 2022. március 30-án vehettek újra birtokba a túrázók. A Keszthelyhez közeli Nagymező kirándulóközpont fölé magasodó építményt kellemes gyalogtúrával a K jelzést követve, autóval pedig a Nagymező kirándulóközpont felől is megközelíthetjük.

Festetics-kilátó – Gyenesdiás

Szállástippünk: Zöldház Panzió Gyenesdiás

Akár páros, akár családi nyaraláshoz keresel szállást a Balaton északi partján, biztosan megtalálod a legjobb szobatípust a gyenesdiási Zöldház Panzióban. A balatoni wellness panzióba kutya és macska ingyenesen bevihető.

Zöldház Panzió Gyenesdiás

+1. Isten tenyere – kilátó (Kéz – kilátó) – Felsőtold

A Google térképén Isten tenyere – kilátó, illetve „A Sors keze” néven találod Csíkszentmihályi Benjámin alkotását, mely a Kelet-cserháti Tájvédelmi Köretben fekvő Felsőtold közelében épült fel. A misztikus hangulatú új kilátóba a csukló felől, lépcsőn sétálhatunk fel, a hüvelykujj pedig meg is mászható. A béke szigete, melyet autóforgalom sem zavar, hisz csak gyalogosan közelíthetjük meg. Az ide vezető túra Felsőtold vagy Hollókő irányából is indulhat.

Kéz-kilátó – Felsőtold

Szállástippünk: Rákóczi12 Vendégház Hollókő

Ha még nem tudtad kiválasztani a kedvenc falusi szálláshelyedet, most segítünk: biztos, hogy a hollókői Rákóczi12 Vendégház lesz az. A mesésen felújított házacska dézsafürdővel, napozóterasszal, finn szaunával is kényeztet, ráadásul ingyenesen viheted magaddal négylábú családtagodat

Rákóczi12 Vendégház Hollókő

Íme a Szallas.hu gyűjteménye hazánk kilátóiról, ha még több kirándulástipp közül válogatnál:

Fedezd fel a legszebb és legújabb kilátókat Magyarországon, hogy még több élménnyel gazdagodhass országjárás közben! Foglalj hozzá szállást oldalainkon!

(Képek: Szallas.hu, termeszetjaro.hu, instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
96%
Imádom
Imádom
4%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%