HorvátországTavaszi zsongásToplistákVárosnézések

Top 5 tavaszi tengerparti városnézés Horvátországban

1 perces olvasási idő

A tavaszi tengerpart szépsége egészen különleges, semmihez sem fogható látvány. Gyönyörködnél a panorámában? Egy tengerparti városnézés Horvátország legszebb részein emlékezetes élményekkel ajándékoz meg! 

Fedezd fel Dubrovnik bámulatos erődjeit! 

Egy tavaszi városnézés Dubrovnik városában nem kezdődhet mással, mint az emblematikus helyszínek és látnivalók felfedezésével. A főtéren bakancslistás látnivaló a Harangtorony, a Sponza palota, a Szent Balázs templom, és az Orlando oszlop. A kikötő innen csupán néhány lépésre található.

Foglalj szállást Dubrovnikban >>

A tengerparti városnézés folytatódhat egy kellemes vízparti sétával a kikötő végén álló Szent János erődhöz. Itt remek fotókat készíthetsz, akárcsak a 2 km hosszú várfalnál. 

Ha madártávlatból tekintenél le a városra, mássz fel a Minceta erődbe, ha pedig igazi kuriózumra vágysz, keresd fel a 40 méter magas sziklaszirtre épített Lovrijenac erődöt. Végül, de nem utolsó sorban, látogass el a város északkeleti oldalán álló Revelin erődhöz is.

Top 5 tavaszi tengerparti városnézés Horvátországban
Kilátás a városfalakról

Barangold be az ezerarcú Trogir városát!

Trogir annyi látnivalót és érdekességet tartogat számodra, hogy itt garantáltan nem fogsz unatkozni egy többnapos tengerparti városnézés során. A főtéren és környékén a Szent Lőrinc katedrális, a loggia és az óratorony mellett vár a Szárazföldi kapu, és a Cipiko-palota a velencei stílusú ablakkeretekkel.  

Az óvárosban sétálj el a Lucic Palotához, a Szent Péter templomhoz, a városi múzeumhoz, és a Szent Borbála kápolnához, amelynek falai szabálytalan felületű sziklatömbökből épültek. 

Trogir legjobb szálláshelyei >>

A tavaszi tengerpart természetesen itt is gyönyörű, a Tengeri kapu és az egykori várfal a turisták egyik kedvence, ahogyan a Kamerlengo erőd, és a Szent Márk erőd is. A vízparti sétányon mindenképpen készíts néhány közös fotót a pálmafákkal!

Top 5 tavaszi tengerparti városnézés Horvátországban
Harangtorony, Trogir

Imádni fogod Krk városának tengerparti sétányát!

Krk város a Krk-sziget legnagyobb települése, amely igazi toplistás célpont egy tavaszi városnézés során. 

A Katedrálist és a Frangepán várat mindenképpen érdemes felkeresni, ahogyan a gyönyörű tengerparti sétányt is. A sétány különlegessége, hogy körbeöleli az óvárost, és elvezet a kikötőhöz, ahol nem csak remek éttermek és kávézók várnak, hanem számos kirándulóhajó is. 

Foglalj szállást Krk városában >>

Azt gondolhatnánk, hogy a hajókirándulás a nyári napok kedvelt programja, pedig egy tavaszi városnézést is remekül kiegészít majd a hajókázás.

Top 5 tavaszi tengerparti városnézés Horvátországban
Krk kikötője

Tengerparti városnézés Zadar kincseivel

Zadar az egyik legnépszerűbb vízpart város a hazai turisták körében, nem véletlenül. Akár családi kikapcsolódást tervezel, akár romantikus randevúra utaznál a szerelmeddel, Zadar csak jó választás lehet.  

A Szent Donát körtemplom rendhagyó megjelenése miatt mindenképpen bakancslistás látnivaló a városban, érdekesség, hogy a templomnak nincs harangtornya. A Szent Anasztázia katedrális a Szent Donát templom mögött található, tornyából elképesztően szép a kilátás. 

Legjobb szálláshelyek Zadarban >>

A Népek tere kihagyhatatlan úti cél, ahogyan a Tengeri orgona is. A lépcsők 70 méter hosszan vezetnek Zadar mészkő sétányán, a mögöttük lévő lyukak különböző zörejeket hallatnak, ezért kapta a zadari Tengeri orgona nevet. Ha romantikus kikapcsolódásra vágysz, itt a helyed!

Top 5 tavaszi tengerparti városnézés Horvátországban
Zadar, Tengeri orgona

Ismerd meg Rovinj óvárosának kacskaringós sikátorait!

A tengerparti városnézés és az óvárosi séták miatt Rovinj lesz az egyik kedvenc városod Horvátországban. 

A város falai és kapui számos fotón szerepelnek, és te is garantáltan mesés képeket készítesz majd róluk. A Szent Kereszt kapun áthaladva élvezni fogod a keskeny sikátorok felfedezését, akárcsak a Szent Eufémia templom látványát. A Harangtorony tetején áll a Szent Eufémia szobor, amelyet egy hajókirándulás alkalmával is láthatsz.

Szálláshelyek Rovinj városában >>

A kikötő mellett a helyi piacot is érdemes felkeresni, itt nem csak érdekes fűszereket vásárolhatsz, de megkóstolhatod a legfrissebb helyi gyümölcsöket is.

Top 5 tavaszi tengerparti városnézés Horvátországban
Sikátor Rovinj városában

Felkeltette a figyelmedet a tavaszi tengerparti városnézés gondolata Horvátország legszebb részein? Foglalj szállást és élvezd a kikapcsolódást!

(Képek: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
88%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%