Külföldi kalandokMaiutazásTéli tájoló

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok

1 perces olvasási idő

Ha egy karácsonyi vásárt láttál, akkor még korántsem láttad az összeset. Ha az adventi időszakban visszalátogatsz azokra a helyszínekre, amiket a nyaraláskor imádtál, meglepődsz, hogy melyik országban milyen hagyományok vannak, és mik az adott karácsonyi vásár jellegzetes termékei. Gyönyörű maszkok várnak a velencei karácsonyi lagúnában, Athénban nem karácsonyfát díszítenek, hanem hajót, a franciák pedig nem bízzák a véletlenre a hóesést. Mutatjuk a legjobb 6+1 úticélt egy tökéletes téli hétvégéhez.

1. Pompás fények Barcelonában

A katalán fővárost a modernizmussal is szokták párhuzamba állítani, és ez a karácsonyi időszakban is jellemzi. Havas tájak és forralt bort kínáló standok helyett káprázatos fényfüzérek, óriási csillagok a városközpont felett és fényesések látványa fogad. Ismerd meg a katalán népszokásokat és látogasd meg a gótikus negyedben az egyik legrégebbi, mégis nagyon vidám karácsonyi vásárt.

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok
Barcelona legrégebbi adventi vására

2. Betlehemes vakáció Rómában

A római karácsonyi vásár nagyon hasonlít ahhoz, amit itthon megszoktunk. Sült gesztenyét majszolva járhatod be a történelmi nevezetességeket és a száz jászolból álló betlehemi múzeumot.  Olaszországban nincs olyan nagy hagyománya a karácsonyfa állításnak, mint nálunk, ezért nem fogsz minden kirakatban látni.

Azért a Colosseumnál, a Szent Péter téren és a Piazza Venezián óriási fákat állítanak, amiket sokszor csak fényfüzérek borítanak. A Piazza Navonán a Négy folyó szökőkútja mellett található antik körhinta visszaidézi a gyermekkorod vásári hangulatát.

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok
Karácsonyfa a Szent Péter téren

3. Édes téli program Nápolyban

Dél-Olaszországban december idusán is 5-13°C körül van a hőmérséklet, ezért havazásra ott sem kell számítani. Az olasz csizma alsó részén a karácsony szintén a kézzel készített, aprólékos jászolok megjelenésével érkezik.

Az éttermek ilyenkor gyakran készítenek olyan fogásokat, amik részét képezhetik a helyi fast-foodnak. Mindenképpen kóstold meg a helyi forró húsos zöldséglevest és a mandulás kekszet.

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok
Karácsonyi vásár Saleronoban

4. Párizs az adventi vásárok fellegvára

Ősz végétől számos európai városban sorra nyílnak az adventi vásárok. Párizs azonban ebben is különleges: műhóval, hópelyhes fényjátékkal, elegáns karácsonyi falvakkal készül a kereszténység legnagyobb ünnepére. A Champs- Elyséest övező platán allét kivilágítják, de a város több forgalmi pontján találsz vásárt, ami valami extrát is nyújt.

A Notre Dame-mal szemben akár a Mikulással együtt kortyolgathatod a forralt bort. Egyedi ékszereket, ruházati kiegészítőket, kézműves termékeket kínálnak az árusok. A nézelődő közönséget időnként zenészek szórakoztatják.

Az Eiffel torony közelében műhó segítségével idézik meg a téli varázst, az ott található piacon pedig helyi ételkülönlegességeket kínálnak. A Galeries Lafayette mesébe illően feldíszített csarnokában félóránként hang- és fényjáték veszi kezdetét.

Vaux-le-Vicomte-ban olyan karácsonyi világ tárul a szemed elé, amit eddig elképzelni sem tudtál. Csak a kastély előtt negyven karácsonyfa áll, de a falakon belül is hasonló fényűzésre és pompára lehet számítani. Minden egyes terem ragyog a fényektől és gömböktől.

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok
Az Eiffel torony télen

5. Máltai hagyományok karácsonykor

Máltán legalább úgy várják az emberek a karácsonyt, mint más keresztény országokban. Annyi különbséggel, hogy itt nem hóembert építenek a gyerekek. Inkább a mindenhol előforduló körmenetbe állnak be és vállalnak betlehemes szerepet. Lámpásokkal világítanak és karácsonyi dalokat énekelnek.

A házak, utcák természetesen itt is ki vannak világítva, minél harsányabban és minél nagyobb formában, annál jobb. Nincs is ennél jobb időzítés, hogy megkóstold a máltai mézes karikát vagy a fűszeres lében főzött gesztenyét.

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok
Színes és nagy díszek Máltán

6. Karácsony a velencei lagúnában

Hogy lehet-e a 144 szigetre épült városban adventi vásárt rendezni? Bizony, hogy lehet! A leghíresebb a karácsony a lagúnában elnevezést kapta és a Campo Santo Stefano téren kapott helyet. Nagyjából 30 észak-európai országot képvisel egy-egy bódé, ahol gyönyörűséges maszkok, ínycsiklandó házi sütemények, muranói üvegtárgyak várják, hogy gazdára találjanak.

A lagúnákat meglehetősen nehéz karácsonyi pompába öltöztetni

+1 Athén a karácsonyi hajók városa

Görögországban a régi hagyományok szerint kis csónakokkal adtak hálát, hogy a tengerről a család férfitagjai hazatértek. Ma az égősorokkal vitorlásokat, csónakokat formáznak meg, hogy folytassák a tradíciót.

Mindemellett egyre több helyen állítanak karácsonyfát is, a helyiek és a turisták nagy örömére. A görög karácsony 13 napon át tart, így akár még január első napjaiban belekóstolhatsz a helyi tradicionális finomságokba.

TOP 6+1 külföldi úti cél a tökéletes téli hétvégéhez (+last minute külföldi csomagok
Karácsonyi hajó Athénban

Pihenj valamelyik európai városban és éld át a karácsony sokszínűségét vagy az újév varázsát! Foglald le most következő utazásod LAST MINUTE árakon >>

(Képek: shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%