Családi kiruccanásProgramok hétvégére

Cápalesés, éjszakai labirintus és vidrapark ‒ 20 kihagyhatatlan családi program 2023-ra

2 perces olvasási idő

Lépjetek be János Vitéz mesevilágába, kalandozzatok a Dínók-völgyében, nézzetek cápákat Budapesten vagy leljétek meg a kivezető utat a labirintus sövényfalai között! A most következő 20 gyermekbarát programtippnek ugyanis ti sem fogtok tudni ellenállni! 

1. Élménybirtok – Bikal

7,5 hektárnyi tömény mesevilágba csöppenhettek a középkort életre keltő bikali Élménybirtokon. Borzongjatok a Boszorkányházban, majd térjetek be az ínyencségeket készítő Pékműhelybe, és a gyerekek egyik kedvencébe: az Apródképzőbe! Ne hagyjátok ki a hihetetlenül látványos lovagi tornát se!

Időutazás és kaland az egész családnak – az Élménybirtokról még több információt találtok itt >>

2. Zobori Élménypark – Zalaszabar

Egy gondolatnyira a festői szépségű Kis-Balatontól építették fel a Zobori Élményparkot, ami a térség egyik legnagyobb attrakciója. Nyáron vár rátok a szédítő hullámvasút, a szabadesés torony és a sebes hófánk. A hűvösebb időben pedig változatlanul élvezhetitek a VR kalandokat, a beltéri csúszdaparkot, valamint az interaktív, fedett komplexumot!

3. Tropicarium ‒ Budapest

Budapesten járva egyenesen kötelező program Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriumának a felfedezése. Kukkantsatok be a trópusi esőerdők világába, lessétek meg a cápaetetést a 12 méter hosszú látványalagútban és simogassatok rájákat – mindezt a varázslatos Tropicariumban!

4. BalatoniBob Szabadidőpark ‒ Balatonfűzfő

Vadásszátok le az egyik legizgalmasabb kalandot a magyar tenger mellett, és száguldozzatok akár 40 km/h sebességgel a balatonfűzfői BalatoniBob Szabadidőparkban! Az extrém kialakítású pályákat kanyarokkal és alagúttal tették még izgalmasabbá. A csodaszép panoráma már csak ráadás lesz!

5. Katica Tanya Élményközpont ‒ Patca

Meredek mászófalak, szédítő csúszdák, vagány gokart pálya, beltéri játszóház vagy állatsimogatás? Somogy megye parányi falujában, Patcán mindegyik programot letesztelhetitek az egész évben nyitva tartó Katica Tanya Élményközpontban. Ráadásul olyan szuper foglalkozásokat is kipróbálhattok, mint a tehénfejés, a szurikáta etetés vagy a pólófestés.

6. Bükki Csillagda ‒ Répáshuta

Repüljetek a Bükkből egyenesen a rejtélyes világűrig, mert a Répáshután megnyitott Bükki Csillagda elképesztő pillanatokat tartogat nektek! A modern interaktív kiállítás, a meteoritsimogatás, a csillagászati kupola megtekintése, a különleges planetárium és a virtuális valóságban való barangolás többórás kikapcsolódási lehetőséget ígér. 

A Bükki Csillagdáról bővebben itt olvashattok >>

7. Csillagösvény Élménypark ‒ Ópusztaszer

Világviszonylatban a harmadik legnagyobb labirintussal büszkélkedhet a Csillagösvény Élménypark, amit nem szabad elszalasztani, ha Ópusztaszert veszitek célba.

A közel egyórás bolyongás során cseles fejtörők segítenek megtalálni a kivezető utat. Bátraknak a hangulatos, éjszakai labirintusozást is jó szívvel ajánljuk, ahogy a kerítésekből készített Attila kertje útvesztőt is!

8. Rioter Games Élmény- és Kalandpark ‒ Győr

Tavasztól őszig kössétek össze a győri – akár segway túrás – városnézést a Rioter Games Élmény- és Kalandpark felkutatásával, ami az idilli Püspökerdőben rejtőzik! A több mint 50 akadályt felvonultató mászópálya, a buborékfoci, a célbalövés, az íjászcsata, valamint a paintball és lézerharcozás tuti alaposan lefáraszt benneteket! 

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve >>

9. Petesmalmi Vidrapark – Lábod

Ha a Petesmalmi Vidraparkban sétáltok és megzörren a nád, fodrozódni kezd a víz, akkor biztosra vehetitek, hogy egy helyi lakó cserkészett be titeket! Kövessétek a kitáblázott tanösvényt, ahol cigányrécét, nádi tücsökmadarat, barátposzátát és fekete gólyát is láthattok!

Magyarországi állatkert gyűjtemény – “Állati jó” helyek térképpel >>

10. János Vitéz Látogatóközpont ‒ Kiskőrös

Szó szerint mesébe illő kirándulásra csábítja az érdeklődőket a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpont, ahol életre kel Petőfi Sándor híres költeménye. Barangoljátok be a 14 interaktív termet és oldjátok meg a játékos feladványokat! A tárlat végén pedig üljetek be egy finom kávéra, amíg a gyerkőcök birtokba veszik a játszóteret!

11. MiniPolisz Interaktív Gyerekváros ‒ Budapest

Fogorvos, műsorvezető, rendőr vagy tűzoltó lenne szívesebben gyermekedből? A fővárosi MiniPolisz Interaktív Gyerekvárosban mindegyik álom teljesülhet! Itt a csemetékből felnőttek válhatnak, akik akár egy egész délutánon át hódolhatnak az önfeledt játék örömének ‒ a sok-sok szakma díszlete között.    

12. Dínó Park tudomány- játék- és élő showk ‒ Felsőtárkány

A vadregényes Bükk kapujában lelhettek rá arra a fantasztikus Dínó Parkra, ahol a kaland az élmény és a tudomány összeér. Bandukoljatok az őslények országában és ismerjétek meg a Föld egykori urait testközelből!

A dinoszauruszokkal való találkozáson túl ráadásul több játék is a rendelkezésetekre áll a helyszínen, szóval a dodzsemezésre és az ugrálóvárra is szakítsatok időt! 

Még több dínópark és dínós kiállítás az országban >>

13. INDOOR Budapest MiniGolf ‒ Budapest

AZ UV-fénnyel megvilágított, exkluzív pályák adják az INDOOR Budapest MiniGolf egyediségét, ahol úgy érzitek majd, mintha csak egy festményben játszanátok! A 3 misztikus teremben összesen 18 kihívást kell teljesíteni, ami a hidegebb évszakokra is remek mulatságot ígér.

14. Fröcskölő ‒ Budapest

Családi programnak sem utolsó a fővárosi Fröcskölő, mely a Szelfi Múzeum Bubbles épületében található. Éljétek ki a kreativitásotokat és maszatoljátok össze a hófehér vásznakat ezen a nem mindennapi helyen, ahol a gyerekek végre zavartalanul összekenhetik a falakat is! A ruha miatt pedig ne aggódjatok: védőfelszerelést biztosítanak számotokra!

Kipróbáltuk a Fröcskölőt! – Az élménybeszámolóról itt olvashattok >>

15. Thury Vár ‒ Várpalota

Hódítsátok meg az igényesen felújított Thury Várat, melynek falai között a hírhedt Dunántúli Oroszlán, Thury György várkapitány is a kísérőtök lehet! Miközben feltérképezitek az erődítményt, kalauzotok legendás történetekkel, izgalmas titkokkal és érdekes tudással gazdagít titeket.

16. Bobo Fun Park ‒ Alsópáhok

Az időjárás sem ronthatja el a kirándulást, ha a maximálisan gyermekbarát Bobo Fun Parkot keresitek fel, ami 30 vagány, aktív játékot rejt. Ugráljatok az óriási trambulinokon, teljesítsétek a Ninja pályát, ügyeskedjetek a lézer labirintusban vagy legyetek barlangászok pár órára ebben a szédületes élménykomplexumban!

17. Budapest Retro Élményközpont ‒ Budapest

Gyerekeknek új, a felnőtteknek pedig nosztalgikus utazást kínál a Budapest Retro Élményközpont. Repüljetek vissza a ’70-es, ’80-as évekbe, ahol minden érzéketekkel egyszerre élhetitek át ezt a soha vissza nem térő korszakot! 

18. Autós Szafari Park ‒ Nagykőrös

Fél lábbal már Afrikában lehettek, ha a remek szórakozást tartogató nagykőrösi Autós Szafari Park felé veszitek az irányt. A helyszínen az egykori cirkuszban „dolgozó” állatokkal találkozhattok, és ne lepődjetek meg rajta, ha a tevék vagy zebrák bekukucskálnak egy kis csemegéért az ablakon!

Az Autós Szafari Parkról bővebben itt olvashattok >>

19. Aquaréna Mogyoród ‒ Mogyoród

A napsütéses, forró nyárra már most tervezzétek be a gyermekbarát Aquaréna Mogyoródot, ahol kristálytiszta medencékben és hangulatos, árnyékos pihenőkben lazíthattok a sok vízi csúszdázás után!

Válasszátok ki a korotoknak, valamint a bátorságotoknak leginkább megfelelő élményelemeket és frissüljetek fel az egész családdal ezen a szuper programon!

20. Zalakarosi Fürdő ‒ Zalakaros

Végül, de nem utolsó sorban egy olyan helyet ajánlunk, ahol minden évszakban csobbanhattok egy jót. Ez a Zalakarosi Fürdő, ami elképesztő vízi világgal, csúszdaparkkal és játszóházzal garantálja, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat. 

5 szuper gyerekprogram Zalakaroson >>

Reméljük, válogatásunk neked is adott jó pár ötletet a gyermekes programokhoz 2023-ra. A kihagyhatatlan családi programtippekkhez foglaljatok szállást is oldalainkon >>

Így dobd fel a téli szünetet – kihagyhatatlan beltéri programok gyerekekkel >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
43%
Imádom
Imádom
57%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő