Családi kiruccanásProgramok hétvégére

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve

12 perces olvasási idő

Kezdtek kifogyni az ötletekből, hogy milyen élményekkel lepjétek meg a gyerekeket (és magatokat)? Most ebben szeretnénk segíteni, ezért összeállítottuk a magyarországi kalandparkokat, a legjobb hazai játszótereket, gokart és bobpályákat felsorakoztató térképes kalauzunkat. Íme a nagy térképes kalandpark gyűjtemény!

A fizetős szórakozási lehetőségek mellett igyekeztünk minél több ingyenes és pénztárcabarát alternatívát is mutatni, így biztosan mindenki talál majd olyat, amit szívesen kipróbálna a családdal.

Budapesti kalandpark gyűjtemény

Izgalmas kalandparkok Budapesten

Tarzan Park, az egyedülálló, óriás fejlesztő játszótér Újpesten

A Tarzan Park gyorsan közkedveltté vált a gyerekes családok körében, mert 13 játékszigetén a legkisebbektől az általános iskolás korosztályig mindenki talál olyan játékelemet, ahol belemerülhet a gondtalan játékba. A forró nyári napokon a nagy kedvenc a Placcs Placc, ezért érdemes fürdőruhával és törölközővel nekiindulni, de ezen kívül is akad sok érdekesség.

  • Cím: 1046 Budapest, Tábor u. 26-28.
  • Nyitvatartás: Mivel az időjáráshoz igazodik, ezért érdemes figyelni a Facebook oldalukat.
  • Árak: gyermekeknek 2000 Ft, felnőtt kísérőknek 1000 Ft. 3 év alatt ingyenes.

Római Kalandpark – A legzöldebb rendezvényhelyszín

Budapest egyik kedvenc kalandparkja Óbudán található gyönyörű, ősfás környezetben. Rengeteg élményelemüknek köszönhetően több korosztálynak is kitűnő kikapcsolódási lehetőség, sőt, céges rendezvények lebonyolítását is vállalják. Többek között található itt több magaslati kötélpálya, lecsúszópályák, lehetőség van szabadtéri lézerjátékra, gokartozásra, van családi szabadulószobájuk, óriás trambulin, de még babajátszó sarok is.

  • Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 189.
  • Nyitvatartás, belépők: A 2020-as szezonban átmenetileg zárva, érdemes a honlapjukat figyelni.

Izgalmas és változatos programok kicsiknek és nagyoknak az Orczy Kalandparkban

A gyönyörű, fás környezetben lévő, 3 hektáros területen a kicsiket és nagyokat is izgalmas kalandok várják. A gyerekeknek és a felnőtteknek 4-4 mászó- és 1-1 csúszópályát alakítottak ki. A gyerkőcöknek animátorok segítenek, így a szülők is jobban kikapcsolódhatnak.

Cím: 1089 Budapest, Orczy út 1.

Árak:

  • 100-140 cm-ig 4 órás gyerek jegy: 4000 Ft
  • 140 cm-től 4 órás diák jegy: 4500 Ft
  • 145 cm-től 4 órás felnőtt jegy 5000 Ft
  • További részletek és kedvezmények ITT

A város legújabb kalandparkja: Bókay Kalandpark

A 2013-ban megnyílt kalandpark 2 kalandpályából áll és sok-sok akadályból. A 140 cm alatti gyerekeknek összesen 55 akadály- és 5 csúszópályát alakítottak ki, míg a 140 cm feletti gyerekeknek és felnőtteknek 65 akadálypálya és egy 200 méteres csúszópálya gondoskodik az adrenalinlöketről.

Az aktuális nyitva tartásról érdemes a kalandpark honlapján tájékozódni, a belépőkről és a Szallas.hu kedvezményről pedig itt találtok információt >>

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Bókay Kalandpark

Ezeken a helyeken gokartozhattok és bobozhattok a fővárosban

G1 Asia Gokart Center

Magyarország leghosszabb fedett gokartpályája megújult gépparkkal várja a száguldásra vágyó látogatókat. Előzetes foglalás szükséges!

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
G1 Asia Gokart Center

Bobpálya és minigolf Budapesten

Sokan nem is tudják, hogy a fővárosban is található egy bobpálya, pedig érdemes kipróbálni a gyerekekkel. A 700 méter hosszú, 34 méter szintkülönbségű pálya a kicsik számára is biztonságosan használható. Bónuszként pedig még minigolfozhatunk is, ha van hozzá kedvünk.

Árlista a bobpályához:

  • 1 alkalmas gyerek jegy 500 Ft
  • 1 alkalmas felnőtt jegy 540 Ft
  • 10 alkalmas gyerek bérlet 4500 Ft
  • 10 alkalmas felnőtt bérlet 5000 Ft
  • 10 alkalmas családi bérlet 4750 Ft

Nyitvatartás: minden nap 10 és 18 óra között

Cím: 1112 Budapest, Keserűvíz utca 1. és Balatoni út sarka

Ingyenes budapesti játszóterek

Szórakozás kicsiknek és nagyoknak: Szilas Családi Park Újpesten

A Káposztásmegyeren, a Szilas patak mentén található park folyamatosan fejlődik, és ennek köszönhetően egyre komplexebb szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hatalmas zöld területen minden korosztályra vár valamilyen élmény. A legkisebbek kedvence a vizes játszótér, a homokozó, és a hinták, a nagyobbak pedig a gyerekeknek kialakított KRESZ pályán próbálhatják ki, hogy az elméleti tudásuk a gyakorlatban is megállja-e a helyét.

Akik sportolni szeretnének, többféle sportpálya közül válogathatnak: a hagyományosak mellett nagyon népszerű például a kerékpáros, a gördeszkás és a görkoris pálya. Az Aktív Pálya a felnőttek nagy kedvence lett, itt található többek között erdei futópálya, akadálypálya és tornaszigetek is. Akik inkább csak pihennének, azok jókat sétálhatnak a parkban, vagy egy fa árnyékában üldögélve beszélgethetnek, nézelődhetnek.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Szilas Családi Park Újpesten

Bóbita Irodalmi játszótér

A 13. kerületi játszótér a RaM Colosseum kertjében található. Hogy mitől irodalmi? A játékelemek többsége ceruzát, tintás üveget formáz, így olyan, mintha egy író hatalmas asztalán játszanának a kicsik.

Cím: 1133 Budapest, Bessenyei utca 6.

Sashalmi Csúszdapark, játszótér és kilátótorony a Reformátorok terén

A 16. kerület játszótere a maga nemében igazán különleges, mert nem csupán egy játszótérről van szó, hanem egy teljes komplexumról, ahol még kilátótorony is helyet kapott. A gyerekek körében játszótér legnépszerűbb része a csúszdapark, a felnőttek pedig a kávézót részesítik előnyben. Hogy mindenre gondoltak, annak bizonyítéka, hogy még mosdó is található a parknál.

Cím: 1161 Budapest, Reformátorok tere

Városligeti Nagyjátszótér

A város legnagyobb játszótere 2019-ben nyitott meg, és nagyon gyorsan a gyerekek kedvencévé vált. 3 fő részből áll, ami a 0-6, a 2-12 és a 6-14 éves korosztályhoz igazodik, hogy mindenki könnyen találhasson neki megfelelő játékelemet. A közösségi tér jellegű pihenőknél a szülők is kikapcsolódhatnak kicsit, a gyerekekre pedig animátorok is figyelnek.

Nyitva: reggel 9-től sötétedésig.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Városligeti Nagyjátszótér

Benczúr-kert játszótér

Az eldugott parkot árnyat adó fák tűzdelik, így a forró nyári napokon is remek választás. A különleges játékelemeknek köszönhetően egy igazi kis mesebirodalomba csöppenhetnek a kicsik. A játszótérhez mosdók és pelenkázó helyiség is tartozik.

Cím: 1068 Budapest, Benczúr köz

Az egyik legjobban felszerelt belvárosi játszótér: az Olimpia park játszótere

A Parlament és a Duna part közelében lévő játszótér nem csak a gyerekek kedvence, a szülők is szívesen töltik itt az idejüket, mert amíg a csemeték játszanak, ők jókat beszélgethetnek a fák alá kihelyezett padokon. A játszótér fő attrakciója a 15 és fél méter hosszú, 6 méter széles hadihajó, ami mászókákból, csúszdákból és kötéllétrákból áll. A hely nagy előnye az is, hogy teljesen körbekerített, és a játszótéri részen mindenhol gumilap van, így kisebb a sérülések esélye.

Nem csak kicsiknek remek kikapcsolódási lehetőség, a nagyobbak például a kosárpályán játszhatnak, a felnőttek pedig piknikezhetnek a platánok árnyékában. Az Olimpia park része egy kutyafuttató is, így még kedvencünkkel is felkereshetjük.

Cím: 1055 Budapest, Olimpia park

Megelevenedő mese a Zöld Péter játszótéren

A Zöld Péter játszótéren a közkedvelt népmese alakjai elevenednek meg képzőművészek munkájának köszönhetően. Játék közben a kicsik felidézhetik a mese történéseit, és a különböző elemeknek köszönhetően jobban átélhetik a sztorit. A játszótér apró kaviccsal van felszórva, ezért a zárt lábbeli praktikusabb.

Cím: 1024 Budapest, Millenáris park

Rumini játszótér nem csak Rumini rajongóknak

Bár a játékelemek Berg Judit mesekönyvére épülnek, akik nem ismerik, azok is nagyon jót fognak itt játszani. A játszótér különlegessége a homokforgató, és egy memória játék. A tér kerítéssel és bokrokkal is körbe van kerítve.

Cím: 1011 Budapest, Mária tér 6.

Budavári Mátyás király játszópark

A Mátyás királyról szóló népmesékre épülő parkban még a legapróbbakra is gondoltak, mert helyet kapott itt néhány babahinta is. A játszópark központi eleme a vár, aminek mászóalagútjaiban még a nagyobb testvérek is önfeledten bújócskáznak.

Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 24.

Kihívás a szülőknek: Pom Pom játszótér

A Pom Pom mese a szülőket is visszarepíti a gyerekkorba, hiszen sokunk kedvence volt. A játszótérről ugyanezt nem biztos, hogy elmondhatjuk, mert míg a kicsik kifejezetten élvezik, hogy egyik helyen bebújnak, egy másikon felbukkannak, nekünk szülőknek ezt nem kis kihívás figyelemmel kísérni. A játszótér mellett egy tornapark is található, így a nagyobbak és a felnőttek is kikapcsolódhatnak kicsit.

Cím: 1016 Budapest, Dezső utca 11.

Személyes kedvencünk, a Vuk játszótér

Talán elfogultság, mert a mesét is imádjuk, a játszóteret pedig nem kevésbé. Az erdei környezetre hasonlító kialakítása miatt van benne valami különleges, valami hangulatos. A gyerekek nagy kedvence a rókavár, és a tér hátsó részében található mini kalandpark csúszkapályával, és lengőhíddal, amit még a 6 év alattiak is ki tudnak próbálni, mert kellően alacsonyan van.

Cím: 1016 Budapest, Gellért-hegy, Bérc utca 26.

Cerka-firka játszótér mókuskerékkel

A Gellért-hegy másik közkedvelt játszótere egy kis túrával érhető el. Az egyik legnépszerűbb eleme a mókuskerék, ami egy hatalmas ceruzahegyezőt formáz, de érdekessége a talajba épített trambulin is. A legkisebbeket bébihinta várja, a nagyobbakkal pedig a „Hasznos Hulladék Utat” is érdemes végigjárni.

Cím: 1118 Budapest, Verejték utca

Orczy kerti játszótér

Az Orczy-parkban nem csak kalandpark található, hanem két szuper játszótér is, ezért kisebb gyerekekkel is érdemes idelátogatni, illetve pénztárcakímélőbb alternatíva, ha ezt keressük fel. Az óriás mászókarendszer mellett sok csúszda és különböző egyensúlyi játékok is megtalálhatók. Nem csak a kicsik fogják itt jól érezni magukat, a nagyobbak a szabadtéri sportparkban és sportpályákon kapcsolódhatnak ki, a szülők pedig addig ihatnak egy finom kávét, mert még kávézó is található itt.

Cím: 1089 Budapest, Orczy-park

Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszótere Kispesten

A kispesti vizes játszótér a főváros egyik legkedveltebb játszótere, főleg a forró nyári napokon. Váltóruhával érdemes készülni, mert a gyerekek tuti nem ússzák meg szárazon. A kicsik imádják a sarazós homokozót, de lehet például patakot terelgetni, megmászni a világítótornyot, vagy kalóznak állni a kalózhajón. Ezt még a nagyobbak is élvezni fogják. 20 fok alatt a vizes elemek nem működnek, és arra is érdemes odafigyelni, hogy naptej és kalap legyen nálunk, mert elég napos a terület. A helyszínen mosdók is találhatók. 

Cím: 1191 Budapest, Berzsenyi utca 6.

A fiúk kedvence: Budapest kalózos játszótere

A Bikás parkban található játszótér minden fiús családnak kötelező program, mert a gyerekek garantáltan imádni fogják a tér központi elemét, az igényes kivitelezésű, több szintes kalózhajót, ami többféle izgalmas játékelemet rejt magában. A kisebbek kipróbálhatják a polipos homokozót, de hagyományos játékok, hinták és csúszdák is megtalálhatók itt. A játszótérhez mosdók is tartoznak, ráadásként pedig külön parkőr ügyel a rendre és tisztaságra.

A játszótérnek helyet adó Bikás parkban egyébként minden korosztály találhat neki tetsző programot, legyen az egy kellemes séta, edzés a kültéri fitnesz parkban, kutyasétáltatás a kutyafuttatóban, vagy közös játék a haverokkal valamelyik sportpályán.

Cím: 1115 Budapest, Bikás park

Családok Parkja

A csepeli Rákóczi parkban található játszótéren a szülők is beszállhatnak a játékba, a sárospataki vár mintájára megépített vár ugyanis akkora, hogy még ők is kényelmesen elférnek benne. Igazi családi közösségi tér ez, mert számos játékelem, kosárlabda és focipálya, futópálya, de még gumipárnás bicikli- és görkorcsolya pálya is található itt, vagy akár kipróbálhatjuk a helyi kávézót is, esetleg sütögethetünk a családdal a kijelölt területen.

Cím: 1212 Budapest, Rákóczi tér

DunaFok Szabadidőpark az egész családnak

A megújult budafoki szabadidőparkot 2019 júniusában adták át, és nagyon hamar népszerű lett a családok körében. Nem csak a gyerekeknek kínál ugyanis aktív kikapcsolódási lehetőséget, a sportpályák mellett felnőtt kondiparkja is van és több kilátópontról is lehet gyönyörködni a dunai panorámában. A dimbes-dombos játszótér különlegességei a földbe süllyesztett trambulinok.

Cím: 1221 Budapest, Budafok Duna utca

A csepeli „űrhajós” játszótér

Úgy tűnik, Budapest a fiús családok kedvében jár, ugyanis a kalózos mellett egy űrhajós játszótér is található a fővárosban. A csepeli Csillagtelep új játszóterének központi eleme a csúszdával ellátott rakéta, de ezen kívül is sok-sok izgalmas játékelem gondoskodik a gyerekek felhőtlen szórakozásáról. A korszerű játszótérnek csak egyetlen „hibája” van, az újonnan telepített fák még nem adnak elegendő árnyékot, ezért érdemes úgy időzíteni, hogy ne a legnagyobb napsütésben próbáljuk ki.

Cím: 1214 Budapest, Csepel-Csillagtelep, Tejút park

Extra kalandok Budapesten

Superfly Budapest extrém trambulinpark

Nem a szokványos kalandpark, de listánkról nem maradhat le, hiszen ilyen adrenalinbombával máshol nem találkozhattok az országban. Igazi adu ász, mert köszönhetően annak, hogy fedett, még rossz időben is lefáraszthatjuk a legpörgősebb gyerkőcöket is. A helyet ajánlják aktív fiatalok, izgő-mozgó gyermekek és megfáradt szüleik részére. 

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Superfly Budapest extrém trambulinpark

Holnemvolt Vár állatkerti sétával összekötve

A különleges budapesti játszóparkot érdemes a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együtt felkeresni, mert közvetlenül az állatkertből is átsétálhatunk a tevék kifutója mellett. Itt sok játékelem mellett helyet kapott pár a vidámpark régi játékaiból is. A belépő mellé még érdemes zsetont vásárolni, mert az egyes játékokat ennek fejében vehetik igénybe a gyerekek. Leginkább az általános iskolás korosztály fogja élvezni.

Nyitvatartás: 2020. március 15-től átmenetileg zárva, bővebb információért érdemes figyelni a híreket.

Szállások Budapesten >>

Felejthetetlen kalandok az ország minden területéről

Magyarországi kalandparkok, amiket ki kell próbálni!

Szigetköz Kalandpark bébipályával Mosonmagyaróváron

Az óvári Rudolf-liget 1,5 hektáros őserdeje nem hétköznapi kalandokkal várja látogatóit. 80 akadályos drótkötélpályái között minden korosztály talál korának és bátorságának megfelelőt. Egyik fő attrakciója a Mosoni-Dunán átívelő csúszópálya, de ami miatt imádjuk, az a ritkaság számba menő bébipálya, amit már 2 éves kortól lehet használni.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Szigetköz Kalandpark bébipályával Mosonmagyaróváron

Rioter Games Élmény- és Kalandpark extrákkal Győrben

A győri kalandpark sok extrát tartogat, azért azoknak is ajánljuk, akik már unják a hagyományos akadálypályákat. Ezek mellett ugyanis ki lehet próbálni a lézerharcot, a paintballt, a buborék focit, vagy éppen az íjász csatát is. Első sorban családoknak, baráti társaságoknak és csapatoknak ajánljuk.

A legjobb győri szállások >>

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Rioter Games Élmény- és Kalandpark extrákkal Győrben

Izgalmas programok a soproni Lővér Kalandparkban

A 8 izgalmas kötélpályával felszerelt kalandpark a soproni Lővérekben, a Károly-kilátó felé vezető úton található. Különlegessége, hogy azon kevés hazai kalandparkok közé tartozik, ahol bébi pálya is található, így már 3 éves kortól indulhat a móka.

Szállás a közelben: Hotel Lővér

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Lővér Kalandpark

Első osztályú szálláshely, cukrászműhely, és az ország egyik legkülönlegesebb kalandparkja: Kristálytorony Kalandpark Bükfürdőn

A Kristálytoronyhoz hasonlót nehezen találni az országban, az egyedülálló, 3 szintes kalandpályát összesen 90 elem teszi igazi adrenalinbombává. Maga a torony 17 méter magas, ahonnét számos mászópálya kanyarog a levegőben, de a lábánál helyet kapott Mini Kristály Tornyot már a 3 évesek is használhatják.

A kalandpark a Caramell Premium Resort szállodához tartozik, így akár helyben meg is szállhatunk, ráadásul cukrászműhelyükben pótolhatjuk is a ledolgozott kalóriákat.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Kristálytorony Kalandpark Bükfürdőn

Holdfény Liget – az Alpokalja kalandparkja Gyöngyösfalunál

A hely érdekessége, hogy a csodás erdei környezetben lévő kalandpark nem csak az ország egyik leghosszabb drótkötélpályájával büszkélkedhet, hanem hazánk egyik legmagasabb mászófala is itt található. Ez még mind semmi, itt lehetőség van kenutúrára, utazhatunk a Holdfény Expressz erdei kisvasúttal, vagy kipróbálhatjuk az eMonsteRollert.

TIPP: A Szallas.hu oldalán foglalók 22% kedvezményben részesülnek.

Holdfény Liget

Aranykeresés a kalandparkban Sárváron

A Sárvári Kalandpark a megszokott kalandelemek mellett, a legkisebbekre is gondolt, ezért őket játszótérrel, kincskereséssel és aranymosással várják.

Sárvári Kalandpark

Szent László Kalandpark az Öreg-Bakony lábánál

A 3 hektáros területen a bébi pályától a legnehezebb fekete pályáig mindenféle található, így az egész család számára felejthetetlen kalandokat tartogat a hely. A csúszópályák mellett különböző mászós elemek is vannak, a kicsiket pedig 20 funkciós rönkvár-játszótér is várja. A parkban több tűzrakó hely van, így még sütögetésre, bográcsozásra is van lehetőség.

Szent László Kalandpark

Tatabánya Kalandpark

A Gyémánt Fürdő területén található kalandparkban 2 felnőtt és 1 gyermekpálya várja a látogatókat. Előtte ajánlott odatelefonálni és bejelentkezni a +36-30/320-8323 telefonszámon.

TIPP: A Szallas.hu oldalán foglalók 15% kedvezményben részesülnek.

A környéken érdemes több napot is eltölteni, foglaljatok szállást a közeli Tatán, és keressétek fel a legszebb látnivalókat.

Tatabánya Kalandpark

Sobri Jóska Kalandpark Kislődön– Élmények az egész családnak

A Sobri Jóska Kalandpark megszámlálhatatlan élménnyel várja a kicsiket és nagyokat, így egy teljes napot is érdemes rászánni. A drótkötélpályák mellett rengeteg különlegességgel is előrukkoltak, ezért valóban igaz a szlogenjük: „Kalandok földön, vízen, levegőben”. Sok más mellett van itt kalandvár, rodeó bika, állatsimogató, airsoft, gokart, lézerharc, de a forró nyári napokon a kedvencek a vizes programok. Ezek sem akármilyenek, a bőség zavarában nem lesz egyszerű döntenünk, hogy mit próbáljunk ki. Betyár rafting, vízigömb, vízi akadálypályák, aranymosás, Nautic Jet hajócsúszda, hogy csak a legklasszabbakat említsük. Aki nem vágyik ilyen extrém élményekre, az szimplán strandolhat egyet a park területén található tóban. 2020 nyarán pedig két olyan újdonsággal is előrukkoltak, ami európai szinten is egyedülálló: az egyik a függő bringapálya, a másik a 11 méter magas extrém hinta.

Ennyi kalandra egy nap talán nem is elég, ezért érdemes szállást foglalni a Sobri Jóska Élménypark Apartmanban.

Sobri Jóska Élménypark
Sobri Jóska Kalandpark

A Dunántúl legrégebbi kalandparkja: Serpa Kalandpark Balatonfűzfőn

Ha nem strandidőt fogunk ki a Balatonnál, akkor sem kell aggódnunk, a Serpa Kalandparkban kitűnően szórakozhat a család. Érdekessége, hogy a mászótorony és a drótkötélpálya mellett úgynevezett kalandösvényekkel várják a látogatókat, egészen pontosan 8 darabbal, amik között korosztály és nehézségi fok szerint tesznek különbséget.

Árlista és Szallas.hu kedvezmény ITT

A legjobb szállások Balatonfűzfőn >>

Serpa Kalandpark Balatonfűzfőn

Balatoni Élménypark Csopakon

A csopaki kalandpark számos élménnyel várja a kicsiket és nagyokat. A kisebbek kedvence a mini csúszópálya mellett a játszóvár és hintapark, a nagyobbak számára pedig van pedálos gokart, quadozási lehetőség, mászófal, trambulin, íjászat és bukócélos lövészet, minigolf pályák, sportpályák, óriás sakk, illetve több drótkötélpálya is. Ha egy teljes napot töltenénk itt, akkor még tűzrakási lehetőség is adott.

Balatoni Élménypark Csopakon

Brázay-KalandPart Balatonfüreden

Balatonfüred rengeteg programmal várja a kikapcsolódni vágyókat, köztük két szuper kalandparkkal is. A Brázay-KalandPart különlegessége, hogy saját stranddal is rendelkezik, így minden korosztály számára tartogat kikapcsolódási lehetőséget, nem csak azoknak, akik adrenalinlöketre vágynak.

Brázay-KalandPart Balatonfüreden

Izgalmas kalandok a balatonfüredi Extrém Kalandparkban

Az országban itt található a legnagyobb kültéri mászófal egy 18 méteres mászótorony formájában, aminek tetején érdemes egy kicsit elidőzni, mert a kilátás is meseszép. Ez még nem minden, ugyanis itt van a régió legizgalmasabb csúszópályája, és egy emeletes akadálypálya, ami még a rutinos kalandpark látogatóknak is feladja a leckét. Akik nem vágynak extrém kalandokra, azok bérelhetnek kerékpárt, és tekerhetnek egyet a park területén.

Extrém Kalandpark

TOP 10 szuper szálláshely Balatonfüreden

Kalandpark dinoszauruszokkal Reziben

A Dínó és Kalandpark elsősorban a kisebb gyerekek kedvence lesz a dinoszauruszok miatt, de kalandok bőven várnak a nagyobbakra is.

Dínó és Kalandpark

Tavirózsa Kalandpark Keszthelyen

A szülők egyik kedvence, mert viszonylag kis területen rengeteg a kalandelem, és ennek köszönhetően jól belátható az egész pálya. A felejthetetlen élményekről a 32 akadályos kötélpálya gondoskodik tó feletti csúszópályákkal, de van mini golf, petanque, íjászat, kincsmosó és lézerharc is!

A lézerharc kivételével a Szallas.hu oldalán foglalók 10% kedvezményben részesülnek az árakból.

Szálláshelyek Hévízen >>

Tavirózsa Kalandpark Keszthelyen

Végtelen kalandok a Zobori Élményparkban Zalaszabaron

A Kis-Balaton környékén pihenőknek sem kell lemondaniuk az extrém kalandokról, mert Zalaszabar kalandparkjában igazi adrenalinbomba vár a látogatókra. Az országban egyedülálló módon itt van egyedül családi hullámvasút, így a kicsik sem maradnak ki a jóból, ráadásul a panoráma is fantasztikus innen. Emellett a parknak van beltéri része is, így eső esetén sincs unatkozás egy percre sem. „Kalandparkunk az aktív pihenést, öko-turizmust kedvelő fiatalok, családok, baráti társaságok, iskolák és cégek számára remek kikapcsolódási, szabadidő eltöltési lehetőséget kínál, nyugodt, idilli környezetben, a friss levegőn – a kaland és szórakozás jegyében.”

Szállások Zalaszabaron >>

Zobori Élménypark

Balatonboglári Várdomb Kaland- és Szabadidőpark

A balatonboglári kalandpark az egyik legkedveltebb kalandpark a déli parton, mert a drótkötélpályákon és mászófalon kívül még bobozási lehetőség is van. A Várdombon található a látványos gömbkilátó is, ezért a napot érdemes ott zárni, mert este még díszkivilágítást is kap.

Balatonboglári Várdomb Kaland- és Szabadidőpark

Zamárdi Kalandpark festői környezetben

Itt a csúszópályák mellett is van rengeteg program, a bátrabbak bemerészkedhetnek egy labirintusba, kipróbálhatják a vízi dodzsemet, vagy a mélybe vethetik magukat a 15 méter magas Power Fan ugrótoronyból. Unatkozni a legkisebbek sem fognak, szüleikkel felülhetnek az élménygőzösre, ami bejárja az egész parkot. A belépés ingyenes, és csak azért a szolgáltatásért kell fizetni, amit valóban igénybe is veszünk.

Zamárdi Kalandpark

Mecsextrém Erdei Kalandpark Pécsen

Az ország egyik legnagyobb kalandparkja a csodás Mecsekben várja azokat, akik extrém élményekkel tennék még izgalmasabbá pécsi kiruccanásukat. Található itt erdei bob, alpesi kötélpálya, mászófal, x-jump, íjászat, lőszimulátor , rodeó bika, kalandvár, mezítlábas ösvény és még gokartpálya is, úgyhogy egy teljes napot mindenképpen érdemes rászánni.

Aki a Szallas.hu kínálatából választja ki pécsi szállását, az a belépőből 15% kedvezményt kap >>

Mecsextrém Erdei Kalandpark

Zsályaliget Élménypark

A Pogány külterületén található élménypark az egész család számára változatos kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Található itt interaktív tanösvény, tavi tutajok, egyensúlyjátékok, homokváros és a kalandparkok nélkülözhetetlen elemei, a drótkötélpályák is. Amíg a nagyok kalandoznak, a legkisebbek a nomád mini állatkertben ismerkedhetnek a háztáji állatokkal, vagy kirándulhatnak egyet szüleikkel, nagyszüleikkel a parkhoz tartozó zárt ligetben.

Zsályaliget Élménypark

Tó Kalandpark a Bánki-tónál

Itt kicsikre és nagyokra feledhetetlen élmények várnak, ráadásul még wellness is tartozik hozzá, így a fárasztó kalandok után helyben fel is frissülhetünk.

A park bizonytalan ideig zárva tart, de érdemes a honlapjukat követni, hogy mikor nyit újra. 

Az ország első canopy pályája: Fun Extreme Canopy és Nagyvillám Kalandpark Visegrádon

A visegrádi Nagyvillám Kalandparkot nem csak az adrenalin miatt érdemes felkeresni, hanem a csodálatos környezet miatt is. 1 kilométer hosszú canopy pályáján száguldva még a visegrádi Fellegvárra is csodálatos kilátás nyílik. A canopyn kívül a kalandparkban 45 játékelem és 35 erősségi szint várja azokat, akik próbára tennék bátorságukat és ügyességüket.

A legjobb gyerekbarát szállások Visegrádon >>

Fun Extreme Canopy és Kalandpark – Visegrád

Macikaland Kalandpark a Medveotthonnál

Mivel a kalandpark a Veresegyházi Medveotthon területén található, ezért a belépő megváltása kötelező. Mellé vásárolható mászójegy, amivel a kalandpálya elemeit lehet végigpróbálni.

Az aprócska fóti Kalandpark

Fót apró kalandparkja a Nagy-tó mellett kapott helyet, ahol található még KRESZ park és kerékpár ügyességi pálya is. A kalandpark ingyenes, szabadon látogatható, inkább hasonlít egy játszótér és kalandpark keverékére.

„Vissza a fára!” a Budakeszi Kalandparkban

A Budakeszi Vadaspark területén belül, gyönyörű erdei környezetben található a 60 állomásos akadálypálya. Van felnőtt, és gyerek pályájuk is, ez utóbbi 100 cm-től vehető igénybe. A kalandpark külön is látogatható, de megéri a vadasparkba is szóló kombinált jegyet váltani.

Budakeszi Kalandpark

Ceglédfürdő Kalandpark

Ceglédet sokan csak a fürdőjéről ismerik, de ha családi nyaralásra készülünk, érdemes a kalandparkját is betervezni a programba. A kalandparkban gyakorló- és gyermekpálya, kezdő és profi pálya, valamint a 6 átcsúszásból álló canopy egyaránt megtalálható. A parkon belül lehetőség van sütögetésre, bográcsozásra, és csónakázásra is a pálya melletti tavon.

Próbáljátok ki a fürdőt is, és szálljatok meg a mellett lévő Hotel Aquarellben >>

Ceglédfürdő Kalandpark

„Kerek kalandok” Kerekegyházán a Kerekerdő Kalandparkban

A kötélpályáikon a kisgyerekektől a felnőttekig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kalandelemet, ráadásul íjászpálya és tanösvény is található itt, sőt, még állatsimogató is van.

A Szallas.hu oldalán foglalóknak 15% kedvezmény jár.

Kerekerdő Kalandpark

Tőserdei Kalandpark Lakiteleknél

A kalandpark felújítás miatt átmenetileg nem üzemel, de már alig várjuk, hogy letesztelhessük a megújult pályákat.

Tőserdei Kalandpark

Tiszaparti Élmény és Kalandpark Szegeden

A közvetlenül a Tisza partján található kalandpark minden korosztály számára tartogat programot. A kalandpályák mellett egy 1000 méteres lombkoronasétánnyal kedveskednek azoknak, akik a játékban nem vesznek részt, ezen kívül pedig van játszóvár, trambulin, és különféle sportpályák is.

szegedi programok nyáron
Tisza-parti Élmény- és Kalandpark, Szeged

Maros Kalandpart Makón

Talán nem kell bemutatni az ország egyik legszebb lombkoronasétányát, amiért sokan képesek átutazni az országot. Ha családdal vágunk neki az útnak, érdemes felkeresni a Maros Kalandpartot is, amit a felnőttek legalább annyira fognak élvezni, mint a gyerekek. Az egyik nagy kedvenc, ami kevés kalandparkban elérhető, a magaslati kerékpár.

Aki a Szallas.hu oldalán keresztül foglalja le szállását, 20% kedvezményt kap a belépőből.

Makói szálláskínálatunk >>

Maros kalandpark

Kalandpark extrákkal: Woodland Rendezvényközpont és Kalandpark Gyulán

A 7 hektáros Gellény Birtokon számos élmény vár ránk. Többek között egy 4,5 hektáros kalandpark, ami tavasztól egészen őszig tart nyitva. Nem csak a gyerekek szórakozhatnak itt jól, a felnőtt pályák is nagyon izgalmasak. Az canopy 63 méteres drótkötélpályáján közel 8 méter magasból csúszhatunk le, miközben elszáguldunk egy 5 méter mély halastó felett is. Emellett van íjászpályájuk, mini golf pálya, a kisebbeknek pedig trambulin és ugrálóvár.

Hogy közel legyetek a kalandokhoz, foglaljátok le szállásotokat a kalandparknak helyet adó Gellény Birtokon!

Woodland Rendezvényközpont és Kalandpark Gyulán

Bátorság, izgalom, élmény a Mókuskaland Élményparkban Hajdúszoboszlón

Ha kistrandoltátok magatokat Hajdúszoboszlón, irány a kalandpark, ahol gyerek-, felnőtt- és csúszópálya is vár rátok.

Vendégházak és apartmanok Magyarország kedvenc fürdővárosában

Magyarország legnagyobb komplex létesítménye: Zemplén Kalandpark

Sátoraljaújhely kalandparkja az egyik legnépszerűbb a hazaiak között, és nem csak azért, mert a környéken egyébként nincs ilyen jellegű szórakozási lehetőség máshol. Itt található az ország legnagyobb komplex létesítménye 3 állomással. Az alsó állomásnál található egy bobpálya, a jégcsarnok, a mászófal központ, az ökoturisztikai központ és a libegő. A középső állomásnál vannak a kalandpályák, a tubby pályák, a kisebbeknek játszótér, családi túrákhoz pedig tanösvény. A legnagyobb kaland azonban a hegytetőn vár a bevállalósokra, mert itt kapott helyet az extrém átcsúszópálya, a „Sólyom”, ahol akár 80 km/órás sebességgel is lehet száguldani. Aki ezt nem meri bevállalni, miután megnézte a Magyar Kálváriát, és felkapaszkodott a kilátóba, beülhet a „Dongóba”.

Zemplén Kalandpark

Érdemes a közelben szállást foglalni, mert ide egy nap tuti, nem elég. Ajánlatunk:

Az ország legjobb gokart- és bobpályái

Soproni bobpálya

A soproni nyári bobpálya felvonó részének hossza 340 méter, a lesikló részé pedig 900 méter. Családoknak, csoportoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt remek szórakozás, ezért érdemes betervezni a soproni vakációba.

Ha több napot is eltöltenétek Sopronban, nézzétek meg szálláskínálatunkat >>

Soproni bobpálya

Sopron Gokart

A soproni gokartpályán a legkisebbeknek sem kell kimaradniuk a száguldásból, mert a felnőtt és gyerek gokartok mellett 2 darab 2 személyes gokart is rendelkezésre áll, amikben 0-10 éves gyerekeket lehet szállítani.

Akik a Szallas.hu oldalán foglalják le soproni szállásukat, 20% kedvezményben is részesülnek a programok árából, melynek részletei itt érhetők el.

Sopron Gokart

BalatoniBob Szabadidőpark Balatonfűzfőn

Magyarországon a balatonfűzfői a leghosszabb olyan dupla bobpálya, amelyen a bobok sínre rögzítve futnak. De nem csak emiatt szerepel ajánlónkban, hanem azért is, mert nem egy szimpla bobpályáról van szó, hanem köré egy komplett szabadidőparkot építettek, ahol a család minden tagja találhat kedvére való elfoglaltságot. Ingyenesen használható a a 15 méter magas kilátótorony, az erdei játszótér egy mini kalandparkkal, és a felnőtteknek szóló fitnesz park.

A bobozás mellett fizetős szolgáltatás a Serpa Kalandpark, amiről a kalandparkoknál még ejtünk szót részletesebben is, fizetős a kalandösvény íjászattal, a hintóka, a paintball és az emlékbázis.

Gokart Balatonlelle

A 400 méter hosszú pályán gyerekek és felnőttek is versenyezhetnek, a minimum magasság 135 cm. A futamok 5 és 10 percesek.

Gokart Siófok

A siófoki pálya a lelleihez hasonlóan működik: a 400 méter hosszú pályán gyerekek és felnőttek is versenyezhetnek, a minimum magasság 135 cm. A futamok 5 és 10 percesek.

Gokart Siófok

ZamárdiRing

A ZamárdiRing gokartpályája 550 méteren kanyarog. Akik a nézőtérről követik az eseményeket, azok egy elektromos kijelzőn is láthatják, hogy áll a verseny. Bérelhető gyermek gokart is 7-8 éves kortól. A minimum itt a 125 cm-es magasság.

Az ország kedvence, a Visegrádi Bobpálya

Az 1991 óta üzemelő bobpálya az ország kedvence, ráadásul 2002 óra már 2 pályával is várják a látogatókat. A második pályán az alpesi bobot próbálhatjuk ki, ami kedvezőtlen időjárási körülmények között, esőben és akár hóban is használható. Rossz idő esetén a bobokra plexi tetőt tesznek, így nem kell lemondanunk ekkor sem a száguldásról.

Visegrádi Bobpálya

Gokartpálya extrákkal: Visegrád Gokart és Kalandpark

Az már egyértelmű, hogy Visegrád az adrenalin szerelmeseinek valóságos fellegvár, hiszen rengeteg kalandos élményt tartogat. A Visegrád Gokart és Kalandpark akár egy teljes napos program is lehet, mert miután részt vettünk egy Forma 1-es futamon, vagy órára béreltük a pályát, kipróbálhatjuk a kalandpályájukat is. A gokartpálya nagyobb társaságoknak ideális, mert a kizárólagos pályahasználatnak köszönhetően így együtt, egymás ellen lehet versenyezni. 

Kart Farm Gokartpálya Csömörön

A csömöri pálya márciustól szeptemberig várja a gokartozni vágyókat. A felnőtt mellett gyerek gokartjaik is vannak, így a kisebbek is részt vehetnek a versenyben.

Battaring Gokartpálya Százhalombattán

Százhalombattán található a régió és egyben az ország egyik legmodernebb gokartpályája, ahol egy lelátóról a szurkolók is követhetik az eseményeket. Programjaik között még ovi gokart is szerepel, ami 3 éves kortól vehető igénybe.

Battaring Gokartpálya

Birizdokart Gokartstadion Kecskeméten

A kecskeméti gokartpálya gépparkjához tartozik 4 darab kétszemélyes gokart is, hogy a kicsik se maradjanak ki a közös élményekből. A 8 méter széles, 1070 méter hosszú pályán egyszerre akár 20 gokart is versenyezhet, ezért nagyobb társaságoknak is kiváló program. 

A Birizdokart komplexum részét képezi egy 57 szobás, étteremmel rendelkező négycsillagos hotel is, így azon sem kell törni a fejünket, hol szálljunk meg. A Gokart Hotel tökéletes választás lesz!

Gokart Hajdúszoboszló

A Monaco és Montreal Forma 1-es pályák ihlette vonalvezetésű 300 méteres pályán igazi élmény a száguldás. 

Gokart Hajdúszoboszló

A legjobb ingyenes vidéki játszóterek

Győr leglátványosabb játszótere, az adyvárosi Vár játszótér

A város játszótere az adyvárosi I. számú tó mellett kapott helyet, ezért nevezik Tópart játszótérnek is. A Vár játszótér központi eleme mi más is lehetne, mint egy nagy vár csúszdákkal és tornyokkal.

Cím: 9023 Győr, Ifjúság körút 89.

Buba éneke játszótér Hévízen

A Weöres Sándor verséről elnevezett játszótér azon ritka játszóterek közé tartozik, ahol szinte minden fából készült, mégis teljes mértékben megfelel a kor követelményeinek.

Cím: 8380 Hévíz, Zrínyi utca

Az ország első integrált játszótere, a zalaegerszegi Bóbita játszótér

Zalaegerszegen rengeteg klassz játszótér van, de az egyik legjobb talán a 3500 négyzetméteren helyet kapott Bóbita játszótér, ami az ország első integrált játszótere sok-sok fejlesztő elemmel.

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér

Koronás park, Székesfehérvár történelmi játszóparkja

A tágas területen összesen 7 játéktéren várja a gyerekeket ez a különleges játszótér, ahol a fedett részben még családi programok megtartására is van lehetőség. A park különlegessége, hogy interaktív feladatok vezetik végig a látogatókat, melyek okostelefonnal és hagyományosan is elérhetők. Amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők a padokon üldögélve élvezhetik a csodás környezetet.

Cím: 8000 Székesfehérvár, a Csónakázó-tó szomszédságában.

Még több program Székesfehérváron:

Gyermekmosoly játszótér Kaposvár belvárosának legnagyobb zöldterületén

A Berzsenyi park Kaposvár belvárosának legnagyobb zöldterülete, ahol már nem csak kellemes sétákat lehet tenni, néhány éve ugyanis megújult a Gyermekmosoly játszótér, amit a lurkók villámgyorsan birtokba is vettek. A sok új játék mellett a 60 éves pörgő továbbra is központi szerepben maradt, hiszen nem csak a gyerekek, a szülők szívéhez is hozzánőtt az évek során.

Cím: 7400 Kaposvár, Berzsenyi park

Alta Ripa Szabadidőpark Tolnán

A tolnai Duna-parton található Alta Ripa Szabadidőparkot nem csak a helyiek használják szívesen, akik a környéken járnak, azoknak is érdemes útba ejteni. A szabadidőpark központi eleme egy nagy bárka, de a gyerekek kedvelik az óriáscsúszdákat is. A nagyobbak és a felnőtt látogatók a szabadtéri tornaeszközökön edzhetnek, vagy sétálhatnak egyet a Duna-parton.

Cím: 7130 Tolna, Duna-part

Mátyás király történelmi mesekert Visegrádon

A visegrádi Királyi Palota szomszédságában lévő játszótér kissé kilóg a sorból, mert a belépésért jelképes összeget kell fizetni. Kinézetében sem egy szokványos játszótér, a történelmi mesekert sok egyedi elemet tartalmaz. Az egyik legklasszabb része a labirintus, de a gyerekek nagyon szeretik Beatrix trónját, Mátyás hadihajóját és a sárkányszekereket is. A mosdója pelenkázóval is felszerelt, így babával is bátran meglátogathatjuk.

  • Cím: 2025 Visegrád, Fő utca 4.
  • Belépő: gyerekeknek 500 Ft, kísérőjegy 200 Ft.

NEFAG erdei játszótér Szolnokon

A szolnoki Széchenyi Parkerdő 1,2 hektáros erdei játszótere a Bagolyvár Vadaspark közelében található, így a két programot érdemes összekötni. Az erdei környezetbe tökéletesen illeszkednek az akácból és fenyőből készült játékok. Az erdőben turistautak is futnak, illetve tanösvények is találhatók itt.

Ötholdas Pagony játszótér Debrecenben

Debrecen egyik legszebb részén, a Nagyerdőnél található az Ötholdas Pagony játszótér, ami egy valódi játékbirodalom. Mivel az állatkert és a vidámpark szomszédságában van, egy-két napot bőven el lehet itt tölteni, és akkor a város többi látnivalójáról még nem is beszéltünk. A sok fának köszönhetően még a nagy nyári melegben is jó program, ráadásul a totyogó korosztályra is gondoltak, így ők sem fognak unatkozni, amíg a nagy tesók játszanak.

Cím: 4028 Debrecen, Nagyerdei körút 19.

Nyíregyházi Sóstó játszótér

Az ország egyik legnagyobb játszóvára a nyíregyházi Sóstó játszótéren található. Nem csoda, hogy imádják a gyerekek, hiszen 5 csúszdával is büszkélkedhet, melyek közül a legnagyobb 6 méter hosszú. A várat a 6-14 éves korosztály használhatja biztonsággal, de a legkisebbek sem fognak itt unatkozni, mert bébihinta és homokozó is található a játszótéren.

Cím: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 66.

Nyíregyházán kihagyhatatlan az állatkert is, ezért ne csak egy napban gondolkodjatok. Ha szállást kerestek, a tökéletes választás a Pangea Hotel, aminek kertjében dínókkal is összefuthattok.

Különleges kalandok országszerte

Egy különleges játszótér: Kalandváros Szombathelyen

Nem kifejezetten kalandpark, és nem is egy egyszerű játszótér a szombathelyi kalandváros. Itt kiemelten figyelnek a biztonságra, ezért a kisgyermekes családok egyik kedvelt helye a környéken. A dombcsúszdák, homokozók és hinták mellett a nagy kedvenc a központi elem, a kilenctornyú fa vár.

Belépőjegy: 750 Ft, 10 fő felett lehetőség van csoportos belépőt váltani 550 Ft-ért.

Kalandváros Szombathelyen

Vadnyugati élmények Császáron, a Henryxcityben

A Henryx Westernfalu egy fantasztikus családi program, ráadásul a belépés ingyenes, így még csábítóbb. Amellett, hogy múzeumaiban az USA-ból származó emléktárgyak tekinthetők meg, számos aktív élményben is része lehet a látogatóknak. Jár itt kisvonat, ki lehet próbálni a rodeó bikát, vagy akár kézműves foglalkozásokon is részt lehet venni. A látogatást érdemes hétvégére időzíteni, amikor western show-val is kedveskednek a vendégeknek.

További információért, és nyitvatartásért indulás előtt keressétek fel a honlapjukat.

Cím: 2858 Császár, Kossuth Lajos u. 1.

Családi kikapcsolódás a szabadban az eplényi Kaland Hegyen

Az Ámos-hegyen, vagyis az eplényi Kaland Hegyen rengeteg élmény vár az egész családra, melyek közül egyedül a libegőzésért kell fizetni. A völgyben találgató Játéksziget játékai ingyenesen használhatók, a szülők pedig akár a Kemencés Büfében ücsörögve, egy frissítő ital mellett is szemmel tudják tartani a csemetéket.

A libegő jegy árából a Szallas.hu oldalán foglalók 20% kedvezményt kapnak.

Eplényi szállások >>

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Eplényi Kaland Hegy

Repülős élmények a zalacsányi Kalandparkban

Nem a szokványos kalandparkról van szó, itt ugyanis hiába keresnénk a csúszópályákat. Van azonban helyettük sok más izgalmas program, mint például quadozás, terep gokartozás, íjászat, sárkányrepülés, de még hőlégballonos repülés is.

Az árakról és a további részletekről a honlapjukon találtok információt.

7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, ahol megelevenedik a történelem

A zalakarosi hotel Venushoz tartozó kalandpark jurtáiban a honfoglalás kora elevenedik meg, a hozzá tartozó Garabonciás Farmon pedig egy parasztgazdaság mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást a látogatók.

A hotel vendégei kedvezményes belépőt válthatnak, ezért érdemes a Hotel Venusban megszállni.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm

Katica Tanya Élményközpont Patcán, ahol még tehénfejést is láthattok

A Zselic szívében található Patcán, egy 13 hektáros területen fekszik az egész család számára feledhetetlen élményeket tartogató Katica Tanya. A több, mint 100 játszóalkalmatosság között 0-110 éves korig mindenki talál olyat, ami kedvére való. Felsorolni csak a kedvenceinket tudjuk, de ennél sokkal több izgalmas eszköz vár itt rátok. Amit mindenképpen ki kell próbálni: a pedálos gokart, a 3 generációs óriás csúszda, a fánkkal használható szélvész csúszdák, a legkisebbeket pedig várja a Totyogó játszóház. Tanya lévén természetesen sok állatot is láthatunk, az állatsimogatóban pedig néhánnyal közelebbről is megismerkedhetünk. Akik estig maradnak, azok még a tehénfejésről sem fognak lemaradni!

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Katica Tanya Élményközpont

Akik a Szallas.hu oldalán foglalják le szállásukat a Zselicben, 15% kedvezményt kapnak a jegyárakból.

Még több program a Zselicben:

Középkori Élménybirtok Bikalon

Az Élménybirtok felkeresése minden évszakban kitűnő program kortól függetlenül. A középkori falut megelevenítő csodás díszletek között órákig lehet bolyongni, a programoknak pedig nem csak nézői, hanem aktív résztvevői is lehetünk. 

Az élményt csak fokozza, ha a Puchner Kastélyszállóban foglalunk szállást.

Egy szigetnyi kikapcsolódás az egész családnak Nőtincsen, a Seholsziget Élményparkban

Igazi családi kikapcsolódás, ahol lovarda, alkotó- és kovácsműhely, játszóterek, mini állatkert, kis vonat, erdei madárösvény, Csillagfény sátortábor és a Postakocsi Vendégház várja a látogatókat. Mindemellett osztálykirándulások és táborok színhelyéül is szolgál.

A családi belépőjegy árából 20% kedvezmény jár, ha a Szallas.hu-nál foglaltok szállást.

Ajánlatunk: Nőtincs Vendégház

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Seholsziget Élménypark

Kalandok 4 keréken és motorcsónakkal: Dunakaland Kalandpark Gödön

A kötélpálya csak egy attrakció a Dunakaland Kalandparkban, viszont mellette annyi kuriózummal is várják a látogatókat, hogy hagyományos kalandparkok helyett inkább itt a helye. Hogy mik ezek? Terepjárós túrák, ahol extrém körülmények között a vendégek vezethetik az autókat, quad túrák, motorcsónakos túrák, vagy éppen sárkányhajózás a Dunán.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Dunakaland Kalandpark Gödön

Westernfilmbe csöppenhettek a Tordasi Élményfaluban

A Tordasi Élményfalu egy tó partján található, az egész családnak felejthetetlen szórakozást kínáló létesítmény. Kalandparkja jelenleg zárva tart, de enélkül is akad program bőven. Lehet például íjászkodni, rodeózni, cowboy kalappal célba dobni a kaktuszokra, lasszózni, aranyat mosni, de még tematikus szabadulószobájuk is van. Azon sem kell meglepődni, ha egy kaszkadőr-show keretei között hirtelen egy westernfilm jeleneteibe csöppenünk.

Cím: 2463 Tordas, a tó mellett

Bővebb információ a nyitvatartásról és a programokról a honlapjukon érhető el.

Élmények föld alatt és föld felett a dunavarsányi Komo Sky Panzió és Élménycentrumban

Az élménycentrum felkeresése egy teljes napos családi program, ahol még a legkisebbek sem fognak unatkozni. Akik a csúszópályát még nem vehetik igénybe, felülhetnek az elektromos kisvasútra, vagy játszhatnak a kifejezetten kicsiknek szóló játékokkal. Található itt gyermek mini kötélpálya, kalandvár, lábbal hajtós gokart, hagyományos fajátékok és csúszdák is. Az élmények sorának ennyivel még nincs vége, a kalandok a föld alatti labirintusban folytatódnak, ahol egy teljes bunker található kiállításokkal és vetítőteremmel. Érdemes komplex belépőjegyet váltani, ami a föld feletti és föld alatti élményekre is érvényes. Külön térítés ellenében lézerharc, airsoft és légfegyver is kipróbálható.

Foglaljatok szállást helyben >>

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Élmények föld alatt és föld felett

Csodaösvény kalandpálya a Szarvasi Arborétumban

A Szarvasi Arborétum nemrég új attrakcióval rukkolt elő, hogy még emlékezetesebbé tegye a gyerekek számára az ott töltött időt. Leginkább egy szabadulós játékoz tudnánk hasonlítani, ahol izgalmas feladatok várnak az egész családra. A Csodaösvény kalandpálya játék és mese egyben, amelynek során a csapatokat számos próbatétel várja: ki kell deríteni, milyen veszély leselkedik a Pepi-kertre, és megmenteni a kert tündérét.

Élménypark korhatárok nélkül: Kerekerdő Élménypark

Egy hely, ahol kicsik és nagyok is jól érzik magukat, és a kalandoknak csak a képzelet szabhat határt. A debreceni Kerekerdő Élménypark nem egy egyszerű kalandpark, drótkötélpályája és hálós kalandpályája mellett ugyanis sok-sok érdekességet is tartogat. Találkozzatok mesehősökkel és a beszélő fával, ami mindenre tudja a választ, találjatok ki a szövevényes labirintusból, vagy próbáljátok ki a park legkedveltebb játékát, a Kőkorszaki vízibiciklit. A 2020-as év legújabb attrakciója a Pirate Ship kalózhajó, amit csak a legbátrabbaknak ajánlunk.

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Kerekerdő Élménypark

Hotel élményekkel: Hókuszpókusz Kalandpark a nyíradonyi Borostyán Med-Hotelben

Jelenleg üzemszünetet tartanak, de reméljük, hamarosan újra megnyitja kapuit az igazán sokszínű kalandpark. Rengeteg élményelemet kínálnak, mint például hófánk csúszda, téli-nyári sípálya, népi játéksziget, lézerharc, erdei kalandpálya, a kicsiknek pedig kültéri játszótér. A belépőjeggyel egyes elemek használhatók, másokhoz külön kupont kell váltani.

Hogy közel legyenek a kalandok, foglaljatok szállást a Borostyán Med-Hotelben!

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve
Hókuszpókusz Kalandpark

Böngésszétek át a térképünket is, hogy könnyebben megtaláljátok, melyik szuper kalandpark és játszótér esik útba:

Ennek a gyűjteménynek nem csak az iskolai szünetben veszitek hasznát, érdemes elmenteni, és máskor is válogatni a kalandok közül!

(fotók: szallas.hu, Bene Marianna, shutterstock, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%