Wellness + HotelekCsaládi kiruccanás

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött

2 perces olvasási idő

Találós kérdés: mit kell magaddal vinned, ha Tapolcára utazol? Egyszerű: egy fürdőruhát, és a gyönyörű hazai tájak iránti szereteted! Ha ehhez hozzájön még a minőség iránti igényed is, akkor pedig hadd ajánljuk figyelmedbe a négycsillagos Hunguest Hotel Pelion szállodát.  

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött

Miért éppen a Hunguest Hotel Pelion szállodára essen a választás?

  • Mert csodálatosan szép helyen van: a hangulatos kisváros, Tapolca belvárosában található, egy 4 hektáros parkban, közvetlenül a híres karsztbarlang fölött. Könnyedén megközelíthető, a környéken sok-sok programlehetőséggel.
  • Mert Európában egyedülálló módon közvetlen folyosón keresztül juthatunk el a gyógy-barlangba, melynek különleges mikroklímája jót tesz a légúti betegséggel küzdőknek.
  • Mert kifejezetten család-és gyerekbarát szálloda, számos programmal és szolgáltatással a kicsiknek. Kalózhajó játszótér, Pinokkió Klub… nem hiába imádják a gyerekek!
  • Mert a romantikázni vágyó párok, vagy gyógyulni vágyó nyugdíjasok is megtalálják a számításaikat, hála a hangulatos wellness részlegnek, a hetente megrendezett élőzenés estnek, a kényelmes, erkélyes szobáknak és a látnivalókkal teli, csodás badacsonyi-tapolcai vidéknek.
  • Mert a Hunguest hotelekre jellemző módon, a Pelion Hotel egyik védjegye a kiemelkedően finom, bőséges konyha, magyar és nemzetközi ételekkel.

Gyertek velünk, kukkantsatok be a kulisszák mögé, pontosan mire számíthattok, ha itt szálltok meg!

Prémium wellness – szórakozz, gyógyulj, szépülj!

A 300 négyzetméteres wellness részleget a kicsik és nagyok is szeretik felfedezni, mert minden korosztálynak felhőtlen kikapcsolódást nyújt. Ha ti is azok közé tartoztok, akik alig várják, hogy kipróbálják az élményelemeket vagy hogy leússzatok pár hosszt, akkor irány az élménymedence, vagy a kinti úszómedence! A lurkók a beltéri gyerekmedencében pancsolhatnak, a kicsit nagyobbak pedig a nyáron működő, szintén kinti anakonda és kamikaze csúszdán kalandozhatnak. 

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött
Az egyik kültéri medence és a csúszdák

Ha viszont azok közé tartoztok, akik képesek nyugisan, órákig elücsörögni a meleg vízben, amíg az ujjakon bőr már mazsolára emlékeztet, akkor 2 darab, 33-37 fokos termálmedence közül is választhattok. Vagy üljetek be az infra- és finnszaunába is, és ha a forróság mellett finom illatokra is vágytok, ki ne hagyjátok az aromakabint!

Azért ne feledkezzünk meg a masszázsokról és a szépségrituálékról sem! Éljen a természetesség! Nagyjából ez lehetne a Thalion mottója. Ugyanis a gyógyászaton megtalálható, francia Thalion termékek természetes anyagokkal és a világ legtisztább tengereinek vizéből származó algákkal készültek. Vegyetek részt egy Thalion testkezelésen is, ami a testi-lelki harmónia felfrissítését szolgálja!

Egyedülálló gyógybarlang közvetlen összeköttetésben a szállodával

Pihentetek már hangulatosan megvilágított, gyönyörű karsztbarlangban, kristálytiszta mikroklímával? Ez egy olyan élmény, amit nem lehet akárhol megtapasztalni. A barlang hőmérséklete 14-16 °C között van, és mivel levegőjének mikroklimatikus paraméterei is állandóak, így gyakorlatilag por-és pollenmentes. A páratartalom magas, a levegő rendkívül tiszta, ezért roppant hatékony segítség allergiásoknak, asztmásoknak és egyéb légzőszervi betegséggel küzdőknek. Tiszta levegő, nyugtató gyógyhatás és különleges atmoszféra – a barlang egyértelműen a vendégek egyik kedvenc helye! 

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött
A gyógybarlang, közvetlen összeköttetésben a Pelion Hotellel

Széles programkínálat, kicsiknek és nagyoknak 

Hogy a szülők is kifújhassák magukat, néha le kell kötni a gyerekek figyelmét valami izgalmas programmal. Ebben nagy segítség lesz a szabadtéri kalózhajó játszótér, ahol minden kölyök Jack Sparrow-nak képzelheti magát, de a Pinokkió klub is nagy kedvenc, ahol találkozhatnak és fotózkodhatnak Pinokkióval. A gyerekanimációs programok, a játszószoba, és a gyerekfelügyelet is mind garantálja, hogy a porontyok ne unatkozzanak. És ezek mind csak az egyszerű hétköznapok! Ünnepnapokon, kiemelt hétvégén olyan különlegességekre készülhettek, mint a gyerekszínház, légvár, pónilovaglás, játékpark… egyszóval minden, ami a teljes, önfeledt mókához kell. 

Jó, ez mind remekül hangzik, gondolják a nem gyerekes családok, idősebb párok – de mi a helyzet a felnőttek programjaival? Ti sem maradtok szórakozás nélkül: rendszeresen sor kerül borkóstolóra környékbeli pincészetek boraiból, élőzenére az italkülönlegességeket szolgáló lobby bárban, vagy kézműves vásárra. A wellness keretében pedig olyan, szintén ingyenes sportprogramokon vehettek részt, mint a vízi gimnasztika vagy gerinctorna, de éppenséggel egy szaunaszeánsz sem hangzik rosszul.

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött
A Lobby bárban italkülönlegességeket kóstolhatunk

Kimagasló gasztronómia, pool bár, süteménykülönlegességek

A magyar konyha és helyi ízek hűséges kedvelői vagytok, vagy szerettek kísérletezgetni? Mindkét igényt kielégíti az étterem, ahol a magyar és nemzetközi gasztronómia egyaránt jelen van. A választék roppant bőséges! És bár az ellátás félpanziós, napközben is szolgálnak finomságokkal – főleg az édesszájúak nagy örömére.

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött
Az étterem 

Ha két csobbanás között megkívántok egy kis édességet, vegyétek az irányt a Lobby bárba, ahol nem csak koktélok és kávéspecialitások várnak, hanem megkóstolhatjátok a szálloda mestercukrászának süteménykülönlegességeit is. Nyári időszakban pedig a grillterasz és pool bár street food jellegű, közkedvelt ételeket kínál.

Hunguest Hotel Pelion Tapolca – Családi élmények a tapolcai gyógybarlang fölött

Kényelmes családi szoba, netán luxus apartman?

Akárhányan is jöttök, nem lesz gond a szobákban való elhelyezkedés. A kényelmes, pótágyazható és egybenyitható családi szobák tökéletesen megfelelnek a gyerekkel érkezőknek. Összesen 212 kétágyas szoba, 8 apartman, és 4 jacuzzival felszerelt luxus lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. Sőt, a mozgáskorlátozott vendégeket 4 speciálisan kialakított szoba várja.

Erkélyes, kétágyas szoba

A letisztult stílusú szobák felszereltségét illetően sem lesz hiányérzetetek. Mindegyikben van minibár, telefon, TV, wifi, klíma. A szobák többsége loggiával rendelkezik, és bizonyos szobák fürdőjében kád van sima zuhanyzó helyett.

Aktív kikapcsolódási lehetőségek a szállodában és a környéken

Jó érzés egész nap a vízben ázni, de azért a sportolás, kirándulás is jólesik! Nem kell messzire menni egy kis aktív pihenésért: a Pelion Hotelnek 2 darab szabadtéri teniszpályája van és 2 squash pályája, de ping-pong, billiárd, minigolf és kerékpárkölcsönzési lehetőség is elérhető. Az izomlázra aztán megint jól fog esni majd a medencés relaxálás…

Teniszpálya a szálloda mellett

Ami pedig a Tapolcai-medence programlehetőségeit illeti, annyi van, hogy felsorolni is nehéz, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez hazánk egyik legszebb vidéke! Csónakázzatok a hangulatos tapolcai tavasbarlangban, látogassátok meg Szigliget várát a lenyűgöző panorámájával, vessétek bele magatokat Keszthely forgatagába, vagy kiránduljatok a badacsonyi Folly Arborétumban. Ha pedig még nem hallottatok a Malom-tóról, itt az idő megtekinteni, hiszen egy igazi mediterrán város hangulatát idézi. Ezek mind-mind elérhető közelségben vannak, 10-15 km-re.

A tapolcai Malom-tó partja egy mediterrán városkára emlékeztet

Mit mondanak a vendégek?

2053 értékelés alapján 9,4 pontra értékelik a Pelion Hotelt. Néhány példa:

  • „Nagyon jól éreztük magunkat. Az ételek nagyon finomak és bőségesek voltak. A személyzet is nagyon kedves és segítőkész volt. Nagyon jó volt a wellness részleg is.” – család nagyobb gyerekkel, 5 nap alapján
  • „Nagyon kedves személyzet, finom változatos ételek, kényelmes szálláshely, jó wellness részleg, barlang látogatás élménye.” – középkorú pár, 3 nap alapján
  • „Imádtuk! 4 éves kisfiúnk nem akart hazajönni. Az ételek nagyon finomak voltak, minden kérésünkre nagyon gyorsan reagáltak. A fürdő kellemes időtöltés.” – család kisgyerekkel, 3 nap alapján

Pihenjetek exkluzív, ám barátságos légkörű helyen, az egyik legszebb és legkülönlegesebb hazai természeti kincs közvetlen közelében! Garantáljuk, hogy alig akartok majd hazajönni! Itt tudtok foglalni >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%