Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Költözik a szadai Safari Park! – Itt keresd áprilistól az állatokat!

1 perces olvasási idő

2020 tavaszán nyílt meg Szadán Magyarország első autós szafari parkja, ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állata kapott otthont a mintegy 5 hektáros területen. Már akkor hatalmas érdeklődés övezte az új attrakciót, így szinte biztos volt a folytatás, ami a park területének bővítését is jelentette volna. Sajnos Szadán nem kapták meg a további működésükhöz szükséges engedélyeket, ám nem adták fel, és sikerült új otthonra lelniük, így most költözik a szadai Safari Park. Hogy merre? Mutatjuk!

Itt keresd áprilistól a Richter Safari Park állatait!

A Richter Safari Park Nagykőrösön találta meg új otthonát, ahol már közel 200, a cirkuszok munkájából kivont állat élvezheti „nyugdíjas éveit” minden eddiginél nagyobb, 30 hektáros fás-parkos területen. A hatalmas területnek köszönhetően itt nem ér véget a program az autós szafarival, hiszen még számos élmény várja az idelátogató családokat.

Egyik legnagyobb attrakció a 30 méteres óriáskerék, a Safari Eye, de lesz még állatsimogató, élménypark, dínó park, játszótér és büfé is, hogy akár egy egész napot is el lehessen itt tölteni.

Újdonság lesz a cirkuszi sátor, ahol az artisták lélegzetelállító mutatványokkal szórakoztatják majd a nagyérdeműt! Akik pedig szívesen sétálgatnának, azok ezt megtehetik a park területén található tó körül. 

A szafari park megközelítése

A Richter Safari Park a költözéssel csak nyert, hiszen Nagykőrös elhelyezkedésének köszönhetően is ideális választás. Alig egy óra alatt elérhető Budapestről, de az ország szinte minden területéről könnyű eljutni ide, ráadásul nem csak autóval, hanem vonattal, távolsági buszokkal is. (Bár a park területe még alakítás alatt áll, tervezik, hogy akik autó nélkül érkeznének, ők is átélhessék majd a szafari hangulatot, ezért érdemes folyamatosan követni a honlapjukat és a Facebook-oldalukat is az aktualitásokért.)

A pontos cím: 2750 Nagykőrös, Pótharaszti út

Az autós szafari park látogatása

A Richter Safari Park az új helyén április 14-én nyitja meg a kapuit és június 16-ig csak hétvégén, illetve ünnepnapokon lesz látogatható, június 17-től augusztus 28-ig pedig keddtől vasárnapig. Az iskola kezdésével sem zár be, a tervek szerint szeptemberben és októberben még hétvégén és ünnepnapokon kinyitnak, ha az időjárás engedi.

A turnusok 10 és 16 óra között indulnak, zárás 18 órakor lesz.

A házirend betartására mindenkit kérnek, ennek részletei a szafari park honlapján olvashatók:

Árak:

  • Felnőtt belépő: 2990 Ft / fő
  • Gyerek belépő (2-14 éves korig): 2500 Ft / fő
  • Zseton: 500 Ft / darab
  • Safari csemege: 500 Ft / csomag

Mit érdemes még megnézni Nagykőrösön?

A Budapesttől körülbelül 80 kilométerre fekvő Nagykőrös az Alföld egyik nagyon hangulatos kisvárosa, mégis keveset hallani róla.

Akik szeretik a vidéki kisvárosok nyugodt hangulatát, nem fognak csalódni, hiszen a helyiek vendégszeretete és a gyönyörű, parkos környezet mind hozzájárul ahhoz, hogy feltöltődjön az idelátogató.

A város érdekessége, hogy viszonylag nagy területe fás és erdős, nevét is az itt elforduló kőrisről kapta. Van azonban még egy híres, vagy ahogy kőrösiesen mondják, „hírös” fája, a basafa, ami feltételezhetően az ország legöregebb tölgyfája, de erről még fogunk mesélni kicsit részletesebben is.

Amit mindenképpen érdemes itt megnézni a Safari Parkon kívül:

  • A város központjában álló szebbnél szebb épületek. Köztük a városháza, az Arany János Református Gimnázium épülete, a fákkal körülvett református templom, a katolikus templom, a Jeney Ernő tervei alapján épült postapalota és a színvonalas rendezvényeknek otthont adó Arany János Kulturális Központ.
  • Az Arany János Múzeum, ahol a költő nagykőrösi éveinek dokumentumai és tárgyi emlékei is láthatók.
  • Nagykőrös „zöld szíve”, a megújult Cifrakert játszótérrel, kondiparkkal és sok-sok fával szegélyezett sétaösvényekkel.
  • Pálfája tanösvény, ahol az ország vélhetően legöregebb tölgyfája, a matuzsálem korú basafa található. A fa mesés történetét is megismerhetik az ide látogatók.
  • Hamisítatlan vásári hangulat a havonta megrendezett nagykőrösi vásárokban.
Költözik a szadai Safari Park! - Itt keresd áprilistól az állatokat!
A megújult Cifrakert

Szállásajánlatunk Nagykőrösön és környékén:

A környék kihagyhatatlan látnivalói, programjai:

Ennyi élményért érdemes lesz útra kelni, sőt, akár több napot is el tudtok tölteni Nagykőrösön, ha szívesen felfedeznétek a környék látnivalóit is!

Ha a szadai Safari Park mellett más állatparkokat is megnéznétek:

(Képek: szallas.hu, Bene Marianna)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%