Családi kiruccanásKutyás-cicás tekergésProgramok hétvégéreToplisták

Magyarországi állatkert gyűjtemény – „Állati jó” helyek térképpel

9 perces olvasási idő

Sokszor okoz gondot olyan programot szervezni, ami korosztálytól függetlenül a család minden tagjának tetszik. Ilyenkor jöhet az aduász, valamilyen állatos program, mert ezzel szinte lehetetlen mellélőni. Most a Szallas.hu nagy térképes állatkert és vadasparkok gyűjteményében nem csak a legjobb hazai állatkerteket és vadasparkokat gyűjtöttük össze nektek, hanem kiegészítettük állatsimogatókkal, különleges állatos programokkal, állatos kávézókkal és olyan szálláshelyekkel, ahol szintén állati kalandok várnak rátok.

Tudjuk, vannak, akik ellenzik az ilyen jellegű szórakozást, de leszögeznénk, a listánkon olyan helyek szerepelnek, ahol az állatokat megfelelő körülmények között tartják, és semmiben nem szenvednek hiányt. Ne felejtsük el, az állatkerteknek nem csupán annyi a feladatuk, hogy bezárt állatokat mutogassanak, küldetésük az ismeretterjesztés, szemléletformálás, és a fajfenntartás is.

A legnagyobb és legnépszerűbb állatkertek az országban

Az ország első állatkertje: a Fővárosi Állat- és Növénykert

Az ország első állatkertje már 1866 óta várja a látogatókat. A 11 hektáros területen a háztáji állatok mellett egzotikus és veszélyeztetett fajok is megtalálhatók szép számmal. Sokan csak állatkertként emlegetik, de nem szabad elfeledkezni a gazdag botanikai gyűjteményéről sem, hiszen gyönyörű a japánkertje, ahol bonsai fák is láthatók, de nagyon látványos a pálmaház és a sziklakert is.

Minden évszakban jó program, sőt, mi télen még jobban is szeretjük, mert nincs akkora tömeg, ráadásul a Nagy-Sziklában található Varázshegy rossz időben is klassz időtöltés. 2022 tavaszán megnyitott az állatkert területén található Lepkekert is, ahol trópusi területekről származó lepkéket csodálhatunk meg testközelből.

Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a Budapesti Tropicariumban

Emlékszünk, évekkel ezelőtt milyen nagy várakozás előzte meg, hogy végre megnyissa kapuit ez az egyedülálló látványosság Budapesten. A Tropicarium azóta is a családok egyik kedvence, amit érdemes olyan napokra tartogatni, mikor nincs olyan jó idő, és a szabadtéri program nem jöhet szóba.

Itt igazi trópusi hangulat fogadja a látogatókat, sőt, még egy trópusi esőbe is belecsöppenhetnek. A hely legnépszerűbb látványossága kétséget kizáróan a 11 méter hosszú alagút, ahol cápák úszkálnak a fejünk fölött, de mi a kisebb akváriumokban lubickoló színes halacskákat is órákig el tudjuk nézegetni.

Foglaljatok szállást a Tropicarium közelében, és a belépő vásárlásakor ne felejtsétek el érvényesíteni a foglalás mellé járó 15% kedvezményt.

Sóstó Zoo, az ország egyik kedvence

A Sóstó Zoo, vagy más néven Nyíregyházi Állatpark 3000 négyzetméteren mintegy 500 állatfajnak, közel 5000 állatnak ad otthont. Nem véletlen, hogy 2015-ben és 2018-ban is elnyerte az Európa legjobb állatkertje címet, mert mióta megnyitott, a népszerűsége töretlen, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűen megunhatatlan.

Az állatkert nemzetközi fajmegmentési programokban vesz részt, így több ritka faj is látható itt, amire pedig külön büszkék, hogy több nehezen szaporodó faj is világra hozott már utódot náluk. Ha bővebben is érdekel, mi mindent lehet itt látni, itt meséltünk róla >>

Tipp: ingyen is megnézhetitek az állatkertet, ha a Pangea Hotelben foglaltok szállást, mert a szobaár tartalmazza az állatparkba történő korlátlan belépést is.

Még több szállás Nyíregyházán >>

Tartalmas programok az egész családnak a győri Xantus János Állatkert

A Xantus János Állatkert igyekszik mindig valami érdekességgel előrukkolni, hogy minden korosztály jól érezze magát náluk. A születésnapi rendezvényeik és táboraik mellett szerveznek kiállításokat, fotópályázatokat, és az ünnepek adta lehetőségeket is kihasználják. Fontosnak tartják a környezetvédelmet, aminek oktató-nevelő programjaik során kiemelt figyelmet szentelnek.

Szállásajánlatunk a közelben: Eden Center Home Győr

További szállások Győrben >>

Veszprémi Állatkert extrákkal

A Veszprémi Állatkert sok tekintetben különleges, de a leginkább amiatt, mert itt található hazánk egyik legnagyobb Afrikai-szavanna kifutója. Az állatkert egykori sztárjáról, Böbéről, a csimpánzról nevezték el a Böbe Majom Tanodája Oktató- és Kiállítóházat, ahol a gyerekeknek szóló programok mellett a látogatókat az aktuális természetvédelmi kérdésekkel foglalkozó bemutató várja a kiállító részen.

A gyerekek nagy kedvencévé vált az állatkert két extra attrakciója, az Afrikai szavanna játszótér, és a Dínópark.

Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek
A Veszprémi Állatkert lakója

A legjobb veszprémi szállások egy helyen >>

Dél-Magyarország kedvence, a Pécsi Állatkert

2016 óta az állatkert megújulva várja a látogatókat. Sok-sok lakója közül nem egyszerű kedvencet választani. A szurikáták mindig nagyon népszerűek, pár éve pedig új lakók is érkeztek Pécsre, Jázmin és Tara, a vörös panda ikerpár 2020. októberben vehette birtokba új kifutóját. A főépületben egy hatalmas akvárium és terrárium is található, ahol szintén különleges állatok láthatók.

Pécsi szállásfoglalás mellé 15% kedvezmény jár a teljes árú belépőből, érdemes élni a lehetőséggel.

Újdonság, hogy a Szallas.hu oldalon tett foglalásotokhoz 30 km-es körzetben programkuponokat küldenek, hogy kedvezményes áron színes programokkal tölthessétek meg az utazást. Már digitálisan is beválthatjátok programkuponjaitokat az appon keresztül.

A városban számos gyerekbarát szálláshely közül válogathattok >>

A királyi előddel rendelkező Miskolci Állatkert

Kevesen tudják, hogy a Miskolci Állatkert elődjét még 1355-ben alapította Nagy Lajos egy királyi vadaskert formájában. Az állatkert méltó utódnak bizonyult, számos állatnak ad otthont. Hogy az ott töltött idő még emlékezetesebb legyen, a parkban rengeteg programmal várják a látogatókat, melyek között kiemelt szerepet kap a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása.

Szállásajánlónk Miskolcon >>

Hazai vadasparkok

Koloska-völgyi Vadaspark Balatonfüreden

A Koloska-völgy egyik kedvelt látnivalója a 2 hektáron elterülő vadaspark, ahol a hazai vadakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Érdemes az ajánlott útvonalat követni, így semmi nem fog kimaradni.

Szállások Balatonfüreden >>

Tamási Vadaspark

Bár az országban számos vadaspark van, ahol megfigyelhetjük a hazai nagyvadakat, Tamási vadasparkja mégis különleges, ugyanis itt földbe süllyesztett leskunyhók állnak rendelkezésre, melyek speciális üvegén keresztül közelről nézhető az állatok viselkedése természetes élőhelyükön.

Szállások Tamásiban >>

Kaszói Vadaspark

Ritka már az ehhez hasonló helyek esetében, hogy nem kérnek belépőt, de a kaszói Vadaspark még ezt a tábort erősíti, így amellett, hogy érdekes, még pénztárcabarát program is. A látogatás feltétele az előzetes bejelentkezés.

Szállások Kaszón >>

Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum

Egy igazán komplex program a Velencei-tónál, mert a 96 hektáros területen számos élmény várja az érdeklődőket. A csodás arborétum és vadaspark mellett található még itt egy interaktív Tájház, egy 15 méter magas panoráma kilátó, Erdészeti tanösvény és óriás kalandjátszótér is. Érdemes rászánni egy teljes napot, mert rengeteg a látnivaló!

Minden jegy árából 10% kedvezmény jár, ha a Szallas.hu oldalán foglaltok.

Pákozdi szállásajánlataink:

Nógrádi Vadaspark

A 110 hektáros területen természetes élőhelyükön figyelhetők meg a gímszarvasok, a dámvadak, a muflonkosok és a vaddisznó családok, de mellettük élnek itt háziállatok is szép számmal. A Nógrádi Vadaspark Budapesttől alig 50 kilométerre található, így bármikor jó program, ha kicsit szabadulnánk a városi forgatagból.

A gyönyörű erdőben magaslesekről, traktorokról, vagy teherautó platójáról is megcsodálhatjuk a szabadon sétálgató vadakat, miközben sok hasznos információt is megtudhatunk róluk. Külön érdekesség az esti etetés, ezt érdemes kivárni.

Szállástippünk: Égig Érő Fa Vendégház

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark küldetésének tekinti a környezettudatosságra való nevelést, amit tematikus programjaik során is hangsúlyoznak. Amellett, hogy a közel 30 hektáros területen saját élőhelyükön figyelhetjük meg hazánk vadállatait, látványetetésekkel és ismeretterjesztő programokkal is gazdagítják az élményeket.

A vadaspark területén található ingyenes játszótér, valamint kalandpark és Dínópark is, amik kiegészítő jeggyel látogathatók.

Szigethalmi Vadaspark

A családi vállalkozásként működő vadaspark folyamatosan fejlődik, így helyet kapott már állatsimogató, játszótér és több piknikező hely is a területén. Lehetőség van pónilovaglásra, és érdemes egyet sétálni a tó környékén is.

Szigethalmi szálláskínálatunk >>

Somoskői Vadaspark

A kis vadaspark a környék növény- és mindenevő nagyvadjait mutatja be, természetes környezetükben láthatók többek között a dámok, muflonok, őzek és vaddisznók.

Ha a környéken jártok, a várat se hagyjátok ki >>

Szállások Somoskőújfaluban >>

Vadbemutató-kert Szilvásváradon

A szilvásváradi Szalajka-völgy az ország egyik legszebb kirándulóhelye, ahol számos csoda várja a látogatókat. A legtöbbet egy kellemes séta keretében meg is tudjuk nézni, ha vállalkozunk rá, hogy végigjárjuk a Szalajka-völgyi tanösvény állomásait, mely érinti a Vadbemutató-kertet is.

A parkban dámszarvasokat, őzeket és muflonokat is láthatunk, de nem árt tisztában lenni vele, hogy nem mindig mutatkoznak meg a látogatók előtt, ezért ne csak erre az egy programra koncentráljunk, hiszen a völgy tényleg tele van szebbnél szebb látnivalókkal.

Szállások Szilvásváradon >>

Hatvani Vadaspark

A Szúnyog-szigeten található 6 hektáros területen 2014-ben került kialakításra a vadaspark, mely azóta egyre népszerűbb a látogatók körében. Különlegessége, hogy mellette található egy lombkoronasétány is, melynek hídjáról lehet megközelíteni a parkot.

A „szokásos” vadasparki állomány mellett láthatók még itt háziállatok, vadászgörények, sőt, mosómedvék is. Időről időre egy-egy nagyobb rendezvénnyel is megörvendeztetik a látogatókat, melyről Facebook-oldalukon adnak hírt. A belépő jelképes, és ha a Szallas.hu oldalán foglaljátok le környékbeli szálláshelyeteket, még 50% kedvezményt is kaptok.

Szállások a környéken >>

Kecskeméti Vadaspark

Az 1971-ben alapított kis vadaspark különlegessége, hogy elsőként az I. Vadászati Világkiállításon bemutatott hazai élőállat-gyűjtemény került ide. Azóta viszont látható már itt tigris, majom és oroszlán is, és szinte minden kontinensről található itt állat, így inkább az állatkertes jelleg a mérvadó.

Szállások Kecskeméten >>

Szolnoki Bagolyvár Vadaspark

A NEFAG Zrt. Szolnoki Erdészetének területén egy hangulatos kis erdei játszótér mellett várja a látogatókat a Bagolyvár Vadaspark. Maga a környezet is csodálatos, akár egy teljes napot is el lehet tölteni a parkban, ahol a kicsik az állatsimogatóban még közelebbről is megismerkedhetnek néhány állattal.

Szegedi Vadaspark

Az ország legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje 1989-ben nyitotta meg kapuit, de ekkor még lényegesen kisebb területen működött. A vadaspark állatai ma már 45 hektáron élhetik mindennapjaikat a hatalmas, fákkal borított területen. Állományukban nem csak hazai, hanem egzotikus állatok is megtalálhatók, így vadaspark jellege már kevésbé érezhető, inkább hasonlít egy szuper állatkertre.

Szegedet nem szabad egy nap alatt letudni, mert az ismert látnivalók mellett még számos kevésbé ismert érdekességet is rejteget.

Szegedi programok és szállások >>

Kisebb állatparkok és állatsimogatók

Állatkert, Állatsimogató és Állatotthon a zalaegerszegi Csácsi-hegyen

A hely kezdetben csak állatotthonként működött, majd állatsimogató lett, végül pedig 2017-ben megkapta az állatkerti besorolást is. Jelenleg 140 állat él itt, melyek többsége szelíd.

A Szallas.hu-n foglalóknak 10% kedvezmény jár a belépőből.

Szállások Zalaegerszegen >>

Fenyvespusztai Állatsimogató Balatonmagyaródon

A Kányavári-sziget bejáratával szemben található állatsimogatóban többféle háziállattal is megismerkedhetnek a gyerekek, mellette pedig van lehetőség pónilovaglásra, vagy egy izgalmas családi hintókirándulásra a Kis-Balaton szépséges vidékén.

Még több program a Kis-Balatonnál >>

Keszthelyi Festetics Imre Állatpark

A keszthelyi állatparkban 4,2 hektárnyi területen láthatunk őshonos fajokat, valamint különböző hazai vadfajokat. Kitűnő családi program, mert a kisebbeket állatsimogató, homokozó és játszótér is várja. A téli időszakban azonban zárva tart, erre érdemes figyelni a programtervezésnél.

TOP 10 szálláshely Keszthelyen >>

Livi állatfarmja Gyenesdiáson

Tündéri hely Gyenesdiáson, ahol a család egy vidéki farm életébe csöppenhet. A kicsik etethetik, simogathatják az itt élő kecskéket, de még arra is van lehetőség, hogy kipróbáljuk a kecskefejést. A farm nincs minden nap nyitva, ezért célszerű előzetesen bejelentkezni.

Livi állatfarmja

Még több izgalmas program és szuper szállások a településen >>

Salföldi Major

A Salföldi Major nem egy egyszerű állatfarm, itt egy egész napra való programmal várják a látogatókat. Állataik között megtalálhatók az őshonos magyar háziállatfajták, a legkisebbeknek pedig állatsimogatóval is kedveskednek. Igazán családi program attól lesz a major felkeresése, hogy a fentiek mellett még egy egész sor izgalmas programot tartogatnak.

Ilyen például a fűszer- és gyógynövénykert, a mezőgazdasági gépkiállítás, a szekér és kocsi kiállítás, vagy éppen a játszótér, de lehetőség van lovas szolgáltatások igénybevételére is.

Salföldi szállásaink >>

Siófoki Bella Állatpark

Siófokra nem feltétlenül azért látogat el az ember, hogy állatkertbe menjen, pedig érdemes ezt is belekalkulálni a programba, mert a Bella Állatpark tele van cukibbnál cukibb szőrmókokkal. Élménypark részében buborékfoci, zorb ball és ugrálóvár biztosítja a felhőtlen szórakozást. Még több családi program Siófokon >>

Siófok változatos szállásait itt találjátok >>

Katica Tanya Patcán

A Katica Tanya Élményközpont számos kalanddal várja a családokat, melyek közül az egyik az állatparkjuk, ahol több mint 40 fajta háziállat él. Van természetesen állatsimogatójuk, aki pedig kedvet érez hozzá, a tehénfejést is kipróbálhatja náluk. A Katica Tanya „küldetésének” tekinti a megunt nyuszik és tengerimalacok megmentését, ezért örökbefogadó programjuk keretében be is fogadnak kisállatokat.

Mini Zoo Komlón

Az aprócska állatkert hangulata kifejezetten családias. Itt főként olyan állatokkal találkozhattok, akik többsége simogatható, sétáltatható, etethető.

Ha a komlói szállásotokat a Szallas.hu oldalán foglaljátok le, a belépőből 10% kedvezményt kaptok.

Ezeket a szállások ajánljuk Komlón >>

Törökmezői Kis-Állatpark

Számunkra igazi meglepetés volt az erdőben megbújó Törökmezői Kis-Állatpark, amire egy túra során bukkantunk rá. Tényleg picike, de mellette ott egy kis kalandpark, és a túraútvonalak is keresztbe-kasul szegélyezik, így egy teljes napos programot is kitesz a környék.

Szentendrei Kisállatkert

2020. május 22-én nyitott meg a különleges Szentendrei Kisállatkert, melynek egy állatorvos a megálmodója. Bár valóban kicsi, programjaival felveszi a tempót a nagyokkal, mert a rendhagyó biológia órától a szülinapi rendezvényekig itt minden lehetséges. Ha a környéken jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki! Mellé pedig még ajánlunk egy pár programot, így érdemes több napot is eltölteni a városban >>

A legjobb apartmanok Szentendrén >>

Barka Állatsimogató Dunakeszin

A dunakeszi határában lévő hangulatos kis tanyán az állatsimogató mellett lovaglási lehetőséggel is várják az érdeklődőket. Az állatsimogató csoportos bejelentkezéssel bármikor látogatható, egyébként szombat és vasárnap 10-17 óráig tart nyitva. A látogatási információkat az oldalukon találjátok.

Barka Állatsimogató Dunakeszi

Szállások Dunakeszin >>

Veresegyházi Minifarm

A Medveotthon szomszédságában lévő helyet első sorban azoknak a családoknak ajánljuk, ahol a gyerekek imádnak lovagolni, itt ugyanis már 12 hónapos kortól is ki lehet próbálni, milyen lóháton. A mini pónik mellett az állatsimogatóban kecskék és nyuszik várják a kicsiket, de van itt játszótér és piknikezőhelyek is. A farm csak hétvégén és ünnepnapokon látogatható.

Veresegyházi szállások >>

Margitszigeti Kisállatkert

A vadaskertnek is nevezett kisállatkert már 1950 óta működik a Margitszigeten, 2002-ben pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert gondozásába került. Egyik részén dámvadak és mezei nyulak élnek, a park másik felében pedig a pónilovak istállója található, és a madarak területe, melyek között olyan ragadozók is megtalálhatók, melyek sérülten kerültek ide, és a rehabilitáció után már nem lenne számukra biztonságos a szabad lét. A kert díjmentesen látogatható, de szezonon kívül zárva tart.

Piczinke Póniudvar Budapesten, a Normafa tetején

Nevével ellentétben nem csupán egy pónifarmról van szó, hanem egy komplett állatsimogatóról bárányokkal, nyuszikkal, kecskékkel, malacokkal, alpakákkal, lámával és még sok más állattal.

Kertvárosi Tanyaudvar Budapesten, a 16. kerületben

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat gondozásában lévő takaros kis portán a háziállatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, sőt, a fenntartók gyakran még programokkal is kedveskednek nekik. A tanyaudvar hétvégente látogatható.

Életfa Állatsimogató Budapesten

Az állatsimogatónak nincs fix nyitvatartási ideje, rendezvények alkalmával látogatható, vagy szülinapokra, különféle eseményekre lehet őket meghívni. Állataik között még boa is szerepel, de egyéb egzotikus fajok is megtalálhatók.

Gyöngyösi Állatkert

A Gyöngyösi Állatkert kiváló családi program, és kifejezetten ajánljuk kisgyerekes családoknak, mert méretéből adódóan a legkisebbek is könnyedén körbejárhatják, ráadásul sok állatot meg is simogathatnak, így még inkább élvezik majd a programot.

A legjobb szállások Gyöngyösön >>

Jászberényi Állat- és Növénykert

Mikor néhány éve ellátogattunk ide, nem is sejtettük, mennyire meg fogjuk szeretni ezt a helyet. Nagyon kellemes meglepetés volt, mert a családias kis állatkert hangulata egészen magával ragadó. Bár az állatkert a társaihoz képest kicsi, az állatok mégis szép, tágas helyeken élhetik mindennapjaikat.

A mi kedvenceink a pingvinek lettek, de a helynek rajtuk kívül is sok cuki lakója van. Az állatkertben egy arborétum is található, ahol a kialakított tanösvény segítségével különböző növényekkel és a madárvédelemmel is megismerkedhetünk.

Pingvinek a Jászberényi Állatkertben

Ezeket a szállásokat ajánljuk Jászberényben >>

Tisza-tavi mini ZOO Sarudon

A Tisza-tó a családi programok egész tárházát vonultatja fel, melyek között az egyik kedvenc a fő szezonban látogatható Tisza-tavi mini ZOO állatsimogató.

Szállások Sarudon >>

Pusztai Állatpark Hortobágyon

A hortobágyi Pusztai Állatpark az autentikus pusztai hangulat megteremtését tűzte ki célul, és ezzel tűnik ki a többi hasonló jellegű hely közül. Maga a környezet, és a park mellett álló gémeskút teremti meg az alaphangulatot, a sokféle háziállat pedig életet visz ebbe a páratlanul szép „díszletbe”.

A puszta minden őshonos állatfajtája megtalálható náluk. Az itt töltött időt színesítik a kézműves foglalkozások, vagy a játszótéren eltöltött idő is.

Itt szálljatok meg, ha több napot is eltöltenétek Hortobágyon >>

Debreceni Állatkert és Vidámpark

A Debreceni Állatkert és Vidámpark egész napos családi kikapcsolódást kínál. Állatkerti részében a világ minden tájáról megtalálhatók egzotikus állatok, de helyet kaptak hazai fajok is. A gyerekek másik nagy kedvence a vidámparki rész, amihez kiegészítő jegy vásárlása szükséges. A Szallas.hu-n foglalók a park területén felhasználható egyedi kedvezményeket is kapnak.

Szállások Debrecenben >>

Ceglédi Füle Tanya

A ceglédi Füle Tanya fő profilja a lovaglás és a lovasoktatás, de fontosnak tartják a gyerekek környezeti nevelését és az állatok megszerettetését is. A pusztaprogram keretében előzetes megrendelés alapján 20 fős létszámtól szerveznek csikós bemutatókat, a kicsiket pedig állandó állatsimogatóval várják.

Ezeket a szállásokat ajánljuk Cegléden és a környékén >>

Felsőlajosi MagánZOO

A Tóth Tibor kezdeményezésére épült parkot még akkor láttuk először, mikor Abonyban megnyílt a nagyközönség előtt. Azóta kinőtte régi helyét, és átköltözött Felsőlajosra, ahol új, korszerűbb környezetben élhetik mindennapjaikat a magánállatkert lakói.

Szállások Felsőlajos közelében >>

Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm

Az alapítványként működő állatpark nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a látogatók minél jobban megismerjék az állataikat, azok szokásait és életmódját, ezért számos bemutatóval próbálják még érdekesebbé tenni a látogatást. Van lehetőség egyes állatok etetésére, simogatására, ki lehet próbálni a fejést, előzetes egyeztetés alapján lehet lovagolni, vagy külön díj ellenében akár méhészbemutatón is részt vehetünk.

Szállások Füzesgyarmaton >>

Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Szarvason

Az Anna-ligetben található állatpark elsődleges célja a Kárpát-medence állatvilágának bemutatása. Így látható itt bölény, róka, vaddisznó, aranysakál, borz, őzek és szarvasok is, a látogatóközpont épületében pedig egy hatalmas akváriumrendszer kapott helyet.

A szarvasi szálláshelyeket itt találjátok >>

Különleges és tematikus állatos programok

Szalafői Bölény Rezervátum

Az Őrségi Nemzeti Park sok izgalmas látnivalót rejt, itt akár európai bölényekkel is találkozhatunk. Szabadon megtekinthetők a szalafői Őrségi Népi Műemlékegyüttes mögötti elkerített területen.

Hangulatos őrségi szállások, ha több napot is eltöltenétek a környéken >>

Őrségi Patakparti Alpaka Farm Szaknyéren

Még mindig az Őrségben kalandozunk, és máris itt egy másik kuriózum, egy teljes farmnyi cuki alpaka. A farmot az Őrségi Patakparti Alpaka Panzió vendégei látogathatják, így aki nem szeretne erről lemaradni, az feltétlenül itt foglaljon szállást! Még több érdekesség a farmról és a környékről >>

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum Pusztakápolnán

A Kis-Balaton rengeteg családi kalandot tartogat, melyek közül az egyik az ország legnagyobb látogatható bivalycsordájának a felkeresése. A bivalyokon kívül látható még itt egy kiállítás, ami a Kis-Balaton élővilágát mutatja be, a kicsiket pedig játszótér és állatsimogató várja.

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont – Balaton Aquarium Balatonfüreden

Szeretnéd tudni, hogy milyen halak lubickolnak a Balatonban? Akkor itt a helyed. A Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontban 15 édesvízi akváriumban láthatók a „magyar tenger” halfajai, de még igazi tengeri élőlényeket is láthatunk, mert Balatonfüred testvérvárosa, a horvátországi Opatija jóvoltából 2 tengeri akváriumban az Adria élővilágába is bepillantást nyerhetünk. Ráadásként két terrárium is helyet kapott a mintegy 500 négyzetméteres központban.

Színvonalas szállások Balatonfüreden >>

Kőröshegyi Teknős Park

A helyet vegyétek fel a bakancslistátokra, ha a környéken jártok. A közel fél hektáros területen jelenleg 283 teknős él, ahol a kicsiktől az óriásokig mindenfélét lehet látni. Fontos, hogy mielőtt elindulnátok, tájékozódjatok a nyitvatartásról, mert sok teknős téli álmot alszik, ezért csak áprilistól októberig tart nyitva a hely.

Balatoni Madárkert- Díszmadár és Kisállatpark Kerekiben

Még mindig a Balatonnál járunk, és a különlegességeknek még mindig nincs vége. A halak és a teknősök után természetesen a madarak sem maradhatnak ki. A Balaton déli partján lévő Kereki egyébként is megérdemli, hogy ellátogassunk ide, madárkertje pedig a Balaton egyik üde színfoltja a programok palettáján.

Megtalálhatók itt a háziállatként tartott mag- és növényevő madárfajok, az apró pintyfélék, a víziszárnyasok, tyúkalkatúak, papagájok és még nagy testű futómadarak is. Egyes madarak nemcsak megjelenésükkel, hanem dalukkal, és esetenként beszédükkel is szórakoztatják a látogatót ezzel téve teljessé a díszmadárpark nyújtotta élményeket.

Szállások Kerekiben és környélkén >>

Rádpuszta Gasztro Élménybirtok lovardája Balatonlellén

A balatonlellei Rádpuszta igazán különleges programmal várja a családokat, amit „Rádi lovas délután” néven emlegetnek. A júliustól augusztus végéig minden hétfő és csütörtök délután megtartott 3 órás program során csikósok mutatják be a tradicionális magyar szokásokat egy látványos lovasbemutató keretében. A lovasprogramok itt nem érnek véget, lehetőség van sétakocsikázásra, vagy akár lovaglásra is.

Ezek a szállások várnak Balatonlellén >>

Petesmalmi Vidrapark Lábodon

A Petesmalmi Vidrapark egy vadregényes környezetben lévő látványosság, melyhez tartozik egy tanösvény is. Mivel a vidrák alapvetően rejtett életmódot folytatnak, senki ne számítson rá, hogy lépten-nyomon látni fogja őket.

A park két állandó lakója, Luca és Bendegúz, akik még kölyök korukban kerültek ide mentett vidraként, a látványetetések alkalmával szívesen megmutatják magukat, de a többieket, akik a tó területén élnek csak ritkán lehet elcsípni.

Szállások a település közelében >>

Zsippó Madár- és Élménypark Bádudvarnokon

Komplett program vár az érdeklődőkre, ugyanis amellett, hogy megnézhetjük az itt élő állatokat, egy kisebb túra keretében még egy szökőkutat, kilátót és sportpályát is találunk a 2,5 hektáros területen.

Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek
Zsippó Madár- és Élménypark Bádudvarnokon

Zámolyi Madárpark

A Zámolyi Madárkert tavasztól őszig várja a látogatókat Székesfehérvártól pár percre, a Vértes lábánál. Itt közel 70 fajta díszmadár tekinthető meg. A madárkert átmenetileg zárva tart, csak a nyílt napok alkalmával fogadnak látogatókat. Ezek időpontját szintén a Facebook-oldalukon teszik közzé.

Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek
Zámolyi Madárpark

Szállások Zámoly környékén >>

H2O Akváriumház Agárdon

A H2O Akváriumház az agárdi hajóállomáson található. 8 akváriummal mutatják be a Velencei-tó rendkívül érdekes élővilágát. Nem csak halakat láthatunk itt, hanem például szitakötőlárvákat, vízi skorpiókat és vízi botpoloskákat is. Jelenleg zárva tart, de már hirdetik a nyári táboraikat, így remélhetőleg hamarosan újra nyit.

Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek
H2O Akváriumház Agárd

Agárd legjobb szállásai egy helyen >>

Veresegyházi Medveotthon

Talán sokaknak nem kell már bemutatni a Veresegyházi Medveotthont, ami menhelyként indult, majd szép fokozatosan az ország egyik kedvenc állatos parkjává nőtte ki magát. Ma már a macik és farkasok mellett más állatok is élnek itt, de természetesen még mindig a medvék a főszereplők. Mi egyszerűen nem tudjuk megunni, szinte a kezdetektől rendszeresen kilátogatunk. Ha a környéken jártok, ti se hagyjátok ki!

Szállások Veresegyházán >>

Richter Szafari Park Nagykőrösön

A Richter Szafari Park Szadáról költözött át Nagykőrösre 2022-ben, hogy az ott élő közel 200 állat tágasabb helyen, egy 30 hektáros fás-parkos területen élhesse mindennapjait. Az új helyről itt írtunk bővebben, de már azóta is sokat fejlődött a park, nemrég egy új zsiráf és víziló is érkezett a csapathoz, sőt, hamarosan már szállást is foglalhattok a szafari parkon belül.

Ezeket a nagykőrösi szálláshelyeket ajánljuk >>

Rex Kutyaotthon Alapítvány és Állatsziget

A különleges állatmenhelynek a listánkon a helye, itt ugyanis nem csupán örökbefogadásra van lehetőség, aki nem teheti meg, hogy hazavigyen egy kutyust, bármikor kilátogathat kutyát sétáltatni, vagy éppen részt vehet valamelyik programjukon. Az Állatszigeten működik egy minifarm is, amit a kisebbek is imádnak.

Rex kutyaotthon

Taksonyi Pónifarm

A családi szabadidőparkban a póniké és a pónilovaglásé a főszerep, de még számos élménnyel várják a látogatókat. Állataik között vannak még rókák, libák, tyúkok, kacsák, nyuszik, törpekecskék, de láthatunk szamarat, lámát vagy akár alpakát is.

Szállások Taksonyban >>

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón

Az ökocentrum rengeteg attrakcióval várja a látogatókat, akik szeretnék jobban megismerni ennek a csodás környéknek az élővilágát. Csónaktúra, bemutatók és megannyi izgalmas program, amit érdemes megnézni, ha a Tisza-tó környékén járunk.

A központ egyik leglátványosabb része a tó élővilágát bemutató hatalmas édes vizű akvárium. Az ökocentrum látnivalói akár egy egész napot is kitöltenek.

Szállástippjeink a Porszlón >>

Hortobágyi Madárpark

A Hortobágyi Madárpark a Madárkórház Alapítványhoz tartozik, és az az egyik fő küldetése, hogy bemutassa a madárkórházban folyó munkát, a madármentést és a sérült madarak rehabilitációjának folyamatát. 

Jászalsószentgyörgyi vízibivaly rezervátum

A hely érdekessége, hogy korábban elhagyatott, igénytelen, vizes terület volt, melynek hasznosítására az önkormányzat vízibivalyokat telepített oda, és alakított ki rezervátumot. Azóta a hely nagyban hozzájárul a helyi turizmus fellendüléséhez, mert egyre többen érkeznek bivalynézőbe, és lassan országos hírnevet szerez a bivalyfesztivál is.

Mókaliget mókus- és madárpark Budapest IV. kerületében

2023 tavaszán nyitott meg Budapest első mókus-és madárparkja, ahol már mentett sünök is otthonra lelhetnek. A picike körbekerített területen megfelelő távolságból figyelhetjük meg az állatokat saját élőhelyükön, a Farkaserdőben.

A részletes élménybeszámolónkat itt olvashatjátok >>

Kávézók, ahol állatokkal is ismerkedhettek

Vasmacska KávéZoo – 1033 Budapest, Laktanya u. 3.

Amellett, hogy kutyabarát hely, laknak náluk saját állatok is. Van nyuszijuk, tengeri malacuk, kacagó gerléjük, sőt, még kaméleonjuk is.

Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek
Vasmacska KávéZoo (Kép: Vasmacska KávéZoo honlapja)

Zoo Cafe – 1053 Budapest, Fejár György u. 3.

A különleges kávázóban testközelből is megismerkedhetünk egzotikus állatokkal, sőt, az állatgondozók készségesen mesélnek is róluk. Mindemellett italrepertoárjuk is figyelemre méltó, kávékülönlegességek egész sorát vonultatják fel.

Zoo Cafe

Cat Café – 1065 Budapest, Révay u. 3.

A hely a macskaimádók fellegvára. A cicák többsége menhelyekről került ide, így ha betértek egy italra, azzal jó célt is szolgáltok.

Cat Café

Macskávézó – 4024 Debrecen, Cegléd u. 1.

Jó hír, már nem csak a fővárosban található cicás kávézó, a debreceniek olyan szerencsések, hogy az ő városukban is található egy. Cicáik között main coon illetve mentett macsekok is vannak. A kávézó 8 év alatti vendégeket nem fogad.

Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek
Macskávézó

Cicuskám Cat Cafe – 3300 Eger, Bajcsy-Zsilinszky utca 2.

A kávézóban 10 mentett cica társaságában fogyaszthatjátok el a kávétokat. Nem kötelező a foglalás, de érdemes odatelefonálni, mielőtt elindultok, mert gyakran megesik, hogy nincs szabad hely.

A legjobb állatos szálláshelyek

Őrségi Patakparti Alpaka Panzió

Kisrákoson egy igazán különleges szállás vár rátok, ugyanis aki itt foglal, annak nagy kiváltságban lesz része. Az idilli helyen fekvő, 12 szobás családi panzió az Őrség egyik leghangulatosabb szállása, de amitől igazán egyedi és különleges, az az, hogy a család tulajdonában van a 3 kilométerre lévő szaknyéri Őrségi Patakparti Alpaka Farm, amit kizárólag a panzió vendégei látogathatnak.

Pangea Hotel Nyíregyházán

A hétköznapinak nem mondható hotel közvetlenül a Nyíregyházi Állatpark területén található. Ha különleges szállásra vágytok ez kihagyhatatlan akkor is ha családdal, és akkor is, ha csak kettesben pihennétek. A szobák különlegességét az adja, hogy mindegyik stílusában egy-egy állat köszön vissza valamilyen formában. Még egy érv, hogy kipróbáljátok: a szobaár tartalmazza a korlátlan belépést a Sóstó Zooba.

Kerca BioFarm Kercaszomoron

Ha hamisítatlan vidéki hangulatra vágytok, ne is keresgéljetek tovább! A 10 hektáros birtokon rengeteg élmény vár kicsikre és nagyokra egyaránt, mert akár ti magatok is kivehetitek a részeteket a farmon élő állatok gondozásából. A farm szállásai között foglalhatók kisebb-nagyobb parasztházak, hangulatos faházak, sőt, még romantikus bungalow is.

Ti melyik állatos programot választjátok legközelebb?

Ha érdekel, milyen állatkert esik útba egy-egy kirándulás, vakáció alkalmával, böngésszétek át a térképünket:

Az állati jó programokhoz szálláshelyet itt találtok >>

(fotók: Bene Anikó, Bene Marianna, szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
20%
Imádom
Imádom
80%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%