Külföldi kalandokToplisták

A 25 legjobb erdélyi vendégház

2 perces olvasási idő

Ha Erdélyről van szó, akkor érthető módon egyből a gyönyörű vidékre gondolunk, mintsem a szállásaira. Pedig az sem mindegy, hogy egy kiadós erdélyi kirándulás után hol hajtjuk álomra a fejünket! Összeszedtük, melyek a legjobb erdélyi vendégházak; csupa olyan szállás, ami már bizonyított a vendégek szerint, kiváló elhelyezkedése, beltéri stílusa vagy épp a szállásadók kedvessége miatt. 

25 kiváló vendégház Erdély területén, amit 10 pont körül értékeltek a vendégek:

Casa Zorilor Cluj-Napoca

Kolozsvár egyik legjobb vendégháza olyan, mintha vadiúj lenne: ízléses, modern berendezéssel és szuper felszereltséggel rendelkezik. A központ autóval könnyedén elérhető, és a Bánffy-kastély is csak 2 km-re van.

Casa Anadam Băile Herculane

Ha Herkulesfürdő híresen jótékony gyógyvizét és csodaszép természeti környezetét fedeznétek fel, ez az erdélyi vendégház remek választás lesz. Összesen 3 szoba található a házban, melyet buja virágoskert vesz körül.

Cabana Anna Chibed

A 2 szobás vendégház a Kis-Küküllő partján fekvő, hangulatos Kibéd faluban található. Roppant praktikus a megközelíthetősége környékbeli kirándulásokhoz is: Parajd és Szováta is csak 15 perc autóval. 

Casa de oaspeți Lukács Zetea

„A házigazdák rendkívül barátságosak és vendégszeretőek.A valódi Székely vendégszeretetet képviselik. A szállás igényes, kényelmes, és tiszta. Az ételek valódi házias ízűek és csodásan vannak elkészítve. Külön köszönjük az egyik nap vacsorára készített pisztrángot! Úgy érezzük, hogy vendégként érkeztünk és barátként távoztunk. Biztosan visszatérünk, lehetőleg minél hamarabb! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.”

Casa Borza Alba Iulia

Ha a vidék helyett inkább a látnivalókban gazdag, nagyobb városokat kedvelitek, irány Gyulafehérvár! Ez a háromcsillagos szálláshely tökéletes menedéket nyújt egy történelmi városnézéssel töltött nap után. 

Casa de oaspeți Kálmi Corund

Egy teljes, 10 fős üdülőházzal várnak Korondon, mely a kézműves kirakodóvásárról és gyógyvízéről is híres. Ez a barátságos, kényelmes családi ház az otthon légkörét idézi meg. 

Casa de oaspeți Lőrincz Corund

„A szállásadó család rendkívül kedves és barátságos volt, nagy szeretettel fogadtak minket. Szép, tiszta és rendezett szobát kaptunk, amely a földszinten helyezkedett el, így előny, hogy a bőröndöket nem kellett az emeletre felcipelni. Ízletes, házias pisztrángot készítettek vacsorára, továbbá nagyon finom volt a bőséges székely reggeli is. A szállást maximálisan ajánlani tudjuk mindenkinek.”

Casa de oaspeți Gál Sâncrăieni

Csíkszentkirály egyik legjobb vendégháza előrefizetési kötelezettség nélkül várja a vendégeket, nyugodt, csendes környezetben. Akár 5 fős család is elfér itt.

Casa de oaspeți Székely Bisericani

Közvetlenül Székelyudvarhely mellett vár ez a székely életérzést közvetítő, összesen 8 férőhelyes parasztház. Kérhettek reggelis vagy félpanziós ellátást is, így házias, helyi, friss ételeket fogyaszthattok!

Casa de oaspeți Panorama Praid

Foglaljatok 500 méterre a Parajdi Sóbányától, és olyan kilátásban lesz részetek, hogy nem győztök az ablakra tapadni! Igényes szállás panorámával és dézsafürdővel, Erdély egyik legszebb részén – ezt nehéz visszautasítani. 

Casa de oaspeți Andres Sovata

Pihenjetek csendes környezetben, ám közel Szováta központjához! A pár éve nyílt, 7 szobás vendégház teljesen felszerelt konyhával rendelkezik, és még dézsafürdő használatára is lehetőségetek van.

Casa Maria Sovata

Legyen a tiétek egy teljes ház! Összesen 5 szoba található a hétvégi házban, ahol akár 10 fő is kényelmesen elfér. A Medve-tó csodás környéke 3 km-re fekszik.

Gyógyító kikapcsolódás a Medve-tónál – Erdélyi csodahely, program-és szállásajánlóval >>

Casa de oaspeți Pousada Panoramica Târgu Mureș

Ahogy a szállás neve is jelzi, itt a panorámáé a főszerep! Gyönyörködjetek magasról Marosvásárhely látképében, a kényelmes, 3 szobás vendégházból.

Casa de oaspeți Buena Vista Brădești

„Rendkívül jól felszerelt, gyönyörű szálláshely minden igényt kielégít szaunával, kandallóval! Csak ajánlani tudom!! Mi még biztos visszatérünk!!”

Casa de oaspeți Gizella Odorheiu Secuiesc

„Csodaszép, meleg, tiszta szállás, rendkívül segítőkész és barátságos házigazdákkal.”

Pensiunea Kino Băile Tușnad

Ha erdei nyugalomra és festői környezetre vágytok, ez a tusnádfürdői vendégház tetszeni fog. 5 szobával vár, melyek közül 3 darab saját fürdővel rendelkezik, 2 pedig közössel.

Sunset Cottage Brașov

A 4 fős apartman vidám színekkel és meleg fabútorokkal garantálja a kényelmet, ráadásul tágas és világos is. Jó időben nagy előny, hogy pihenőhelyekkel tarkított, kellemes kerthelyiséggel rendelkezik.

Ahol a folyók és a hegyek összeérnek – 4 napnyi látnivaló és kirándulás Erdélyben >>

Casa de oaspeți Dulo Annamária Rimetea

„Erre a szállásra és vele együtt a két „Tündérien aranyos” tulajdonosra nem tudnék mit mondani, csak azt, hogy maximálisan meg voltunk elégedve. Az ételek rendkívül finomak voltak, a szálláshely a lehető legjobb helyen van, rálátás az Ordaskőre, illetve a kert a Székelykőre néz. Csendes utca, igazi kis paradicsom. Az biztos, hogy bátran merem ajánlani bárkinek is, családoknak is, pároknak is, és egyedül érkezőknek is. Köszönjük a vendéglátást! :)”

Casa Moldo Sighișoara

Ez az erdélyi vendégház szuper helyen található: 2-3 perc sétatávolságra Segesvár olyan turista látványosságaitól, mint az Óratorony vagy a Katedrális, de a vonatállomás is közel van. A hangulatos, tetőtéri apartman 4 férőhelyes. 

Casa de oaspeți Victoria Rooms Oradea

Ez a 7 szobás nagyváradi vendégház szállodai minőséggel várja a vendégeket. Pár perc séta alatt elérhetitek többek közt a Moskovits Palotát, a Püspöki Székesegyházat és az Ady Endre Múzeumot is.

Pensiunea Aranyos Rimetea

„A házigazdák vendégszeretete, a kiszolgálásuk, a kedvességük kiemelkedő. A ház berendezése egyedi, visszavisz a múltba, ugyanakkor a mai kornak megfelelő felszereltségű. Minden házias étel, fantasztikus ízek.”

Casa Horváth Miercurea Ciuc

4 szobás, takaros vendégházban pihenhetitek ki a csíkszeredai barangolást. A központi sétálóutca csupán 3 perc sétára fekszik!

Casa Umberti Adults Only 15+ Sibiu

Ha kettesben, vagy nagyobb gyerkőccel utaztok Nagyszeben vidékére, íme, egy szuper vendégház! 15 éves kortól fogad vendégeket. Igényes stílusa mellett az is vonzó benne, hogy van dézsafürdő, és hogy a város csendesebb részén található.

Casa de oaspeți Pixel Târgu Secuiesc

Letisztult stílussal fogadnak Kézdivásárhelyen, ebben a 8 szobás, modern vendégházban. A történelmi központ, az egykori piactér 10 perces sétával elérhető a szállástól. 

Hena Guest House Sfântu Gheorghe

Ha kedvelitek a régi korokat idéző berendezést, ezt a vendégházat is vegyétek fel a listátokra! Nagyon praktikus helyen, Sepsiszentgyörgy belvárosának szívében található, és akár reggelis ellátásban is részetek lehet.

Melyik a kedvenc régiótok Erdélyben? Szervezzetek túrát és foglaljatok a legjobb erdélyi vendégházak közül egyet – vannak még kiváló minősítésű vendégházak szép számmal! >>

TOP erdélyi wellness szállások – dézsafürdő és jacuzzi a hegycsúcsok ölelésében >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
35%
Imádom
Imádom
59%
Vicces
Vicces
6%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%