KéktúraKedvenc szállásokToplisták

TOP szállások a Kéktúra mentén

3 perces olvasási idő

A 2550 kilométeres országos Kékkör Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonala, amely Magyarország legszebb helyeit köti össze. Ha szeretsz túrázni, a Kékkör mindig kitűnő választás, akár egynapos, akár egyhetes kalandra indulnál. Hogy megkönnyítsük a tervezést, összegyűjtöttünk közel 30 TOP szállást a Kéktúra mentén.  

Így indulj neki a Kéktúrának, ha ez az első szakaszod! >>

A legjobb szálláshelyek a Kéktúra útvonalán

1. Fay-inn Üdülőház Terény

A kis nógrádi községben található szálláshelyen akár tizennyolcan is elfértek egyszerre, így ideális csoportos túrázóknak. A kertben bográcsozhattok, és még cicátok, kutyátok is veletek tarthat

2. Galyatető Turistacentrum Galyatető 

Galyatető a túrázók egyik kedvenc helye, éppen rájuk szabva épült meg az itt található Turistacentrum. A környezettudatos megoldásokat felvonultató hegyvidéki szálláshelyen hagyományos szobákban és bakancsos közösségi szálláson is lakhatsz. 

3. Telekessy Vendégház Bélapátfalva

Hangulatos erdei szálláshelyen pihenhetsz a Bükki Nemzeti Park szomszédságában, ahová négylábú kedvenced is veled tarthat. Az állatbarát szálláshelyen bográcsozhattok, süthettek szalonnát és még szervezett kiránduláson is részt vehettek.  

4. Bánkúti Síklub Turistaháza

Tavasztól őszig a kéktúrázók, télen pedig a sízők fellegvára lehet ez a szálláshely, ahol a hagyományos turistaház jelleg mellett új, saját fürdős szobákat is találsz. A szálláshely saját éttermet is visz, így még az étkezésre sem lesz gondod.

5. Vadász Vendégház Putnok

Kitűnő ár-érték arányú szálláshelyet találtál most, amely ideális, ha szűk családdal utazol. A ház csak a tiétek lesz, ráadásul macska és kutya ingyenesen bevihető. 

6. Enyh-hely Vendégház Boldogkőváralja

Ezen a tágas és kényelmes szálláshelyen minden rendelkezésedre áll, amire csak szükséged lehet egy utazás során. Még elektromos autó töltése is megoldható a helyszínen, emellett pedig őrzött kerékpártárolóval várják a bicikliseket. 

7. Huta-patak Vendégház Vágáshuta

Reggeliztél már hídon? Ha még nem, ezen a madárcsicsergős zempléni szálláshelyen ezt is kipróbálhatod. A patak mellett álló házacska vendégei a kis hídon álló asztalnál költhetik el reggelijüket, ami nem akármilyen élmény. 

8. Berg Szállás Sátoraljaújhely

Ha a kéktúrázás mellett mást is szívesen kipróbálnátok Sátoraljaújhelyen, a Berg Szállás kiváló döntés. Közel van hozzá a kalandpark, a zsólyomkai pincesor, és a Magyar Kálvária, így változatos programokban lehet része a családnak.

9. Bogáthy Kúria Business Apartments ****Nyírbogát

Luxus színvonalú apartmanok közül válogathatsz a Bogáthy Kúriában, akár egyénileg, akár pároddal vagy családdal utazol. A szálláshely 11 éves korig ingyenes, a családok számára pedig babagondozási holmikat is biztosítanak. 

10. Meggyfa Vendégház Körösszakál

Ha a Kéktúra fáradalmait egy eldugott, nyugalmas helyen szeretnéd kipihenni, ez a körösszakáli vendégház épp neked való. Otthonos hangulatú, önálló házacska ez, amelynek szép, tágas kertjében bográcsozni és szalonnát sütni is lehet.  

5 kihagyhatatlan helyszín az Alföldi Kéktúra útvonalán >>

11. Kardos Vendégház Zsombó

Egész évben várja a kéktúrázókat ez a Szeged melletti szálláshely, amely különösen jó választás párok számára. Vendégeik számára kedvezményes belépési lehetőséget biztosítanak az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba.  

12. Belvárosi Vendégház Szekszárd

Nagyon különleges szálláshelyet mutatunk most, amely Szekszárd Óvárosában, egy hangulatos sétálóutcán található. Reggelidet a vendégházhoz tartozó kávéházban fogyaszthatod el, és ha igazán megéheztél, elegáns éttermükben ülhetsz asztalhoz.

13. Apponyi Kúria Bátaapáti

Az Apponyi Kúria nagy múltú épülete 1840-ben készült el, 2006-ban pedig új életre kelt. A szaunás szálláshelyen gondozott park, tekepálya és klasszikus stílusú bútorzat várja a vendégeket.

14. Beppe Vendégház Abaliget

Az Abaligeti és az Orfűi tavakhoz is közel lesztek ebben a vendégházban, amelynek óriási kertjében gyerekek és kutyusok is nagyot futkoshatnak. Az állatbarát szálláshely kitűnően felszerelt, babaágyat is biztosítanak.

15. Hotel Kardosfa Zselickisfalud***

Az egykori Esterházy erdészlak a Zselic erdeiben áll, ahol a legcsillagosabb az égbolt. A szálloda nemcsak kényelmes szobákkal, finom falatokkal, hanem wellness élményekkel is kényezteti a megfáradt kéktúrázókat. 

Kirándulás az Óriások asztalán vagy a 100 millió éves őskarsztban ‒ 5 mesés Kéktúra szakasz >>

16. Zsigárdi Erdei és Vadász Lak Homokkomárom

Nagykanizsa közelében, magas fenyők alatt áll ez a hangulatos erdei szálláshely. Családok, társaságok számára egyaránt ideális választás.

17. Szentpéterföldei Horgász Lak Szentpéterfölde

Horgászást, túrázást kedvelő pároknak, családoknak különösen jó választás ez a szálláshely, melyet a városi nyüzsgés messze elkerül. A kényelmes szobákban jólesik majd a pihenés a Kéktúra után. 

18. Dedesi Vendégház Zalalövő

Panorámás dombtetőre épült ez a bababarát vendégház, amely kiváló bázisod lesz, ha a Göcsej és az Őrség tájait szeretnéd felfedezni. Nemcsak kéktúrázók, hanem kerékpárosok számára is kitűnő választás, és plusz pont, hogy tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

19. Keserűszeri Vendégház Őriszentpéter

Őriszentpéter egy eldugott, kevésbé forgalmas részén áll ez a vendégház, mely különösen ideális családoknak a táj felfedezéséhez. Nem kell keresgélned az utat, ha itt szállsz meg, hiszen közvetlenül a vendégháztól indul több túraútvonal is.

20. Cafe Rick Kávéház és Panzió Nádasd

Az Őrségi Nemzeti Park mellett, az osztrák határhoz közel várja az utazókat kényelmes szobákkal a Cafe Rick. A szálláshely afrikai hangulatú éttermében finom vacsorával töltődhetsz fel egy fárasztó nap után. 

21. Németh-Szeitl Kúria Ják

Egy magyar falusi család otthonaként épült az 1800-as években ez a kúria, melynek eredeti hangulatát te is megtapasztalhatod. A szobák mindegyikét igényes, század eleji bútorokkal rendezték be, még a konyha is megőrizte korhű stílusát. 

22. Onyx Luxury**** Sárvár

Minden igényt kielégítő, luxus színvonalú szálláshelyen pihenhetsz, ha a Kéktúra Sárvár-Sümeg közti szakaszát járod végig éppen. Privát jacuzzis, teraszos apartmanokat, hidromasszázs kádas lakosztályokat és családi szobákat is választhatsz az Onyx vendégeként.

23. Patyi Étterem és Hotel Bögöte**

Az Országos Kéktúra Sárvár-Sümeg közti szakaszától csak 1 km távolságra található ez a hotel, ezáltal nagyon népszerű a kéktúrázók körében. Ha a biciklitúrákat is kedveled, itt lehetőséged lesz kerékpárt bérelni. 

24. Kisfaludy Apartman Sümeg

Sümeg szívében, közvetlenül a Kisfaludy Vendégház szomszédságában található ez az apartman, melyhez saját kávézó és étterem is tartozik. A tágas, több szobából álló lakrészek tökéletesek nagyobb családok számára is. 

25. Tusculanum Vendégház Mindszentkálla

Reggeltől estig finomabbnál finomabb ételekkel kényeztetnek a Tusculanum vendéglátói, ha családoddal ebben a szépen felújított parasztházban szállsz meg. Ízletes reggeli, brunch és vacsora vár, és ha ez nem lenne elég, a főépület mögötti teraszon egész nap szörpöket, kávét és frissen sült péksüteményet kínálnak.  

26. Bagolyvár Fogadó – Újfalusy Márton Vendégház Zirc

A Bagolyvár Zirc legrégebbi épülete, amely egyben barokk műemlék is. Akár családdal, akár párosan túráznál a környéken, ebben a csendes panzióban nyugalmat találsz, éttermében pedig bakonyi tájjellegű ételeket kóstolhatsz. 

27. Lizi Néni Vendégház Bakonykúti

Bakonykútin keresned sem kell a helyes utat, hiszen a Kéktúra útvonala a településen át vezet. A kitűnő ízléssel, korhű bútorokkal berendezett szálláshely egy tradicionális paraszti otthon emlékeit eleveníti fel. 

28. Liget Szállás Szárliget

A Vértes és a Gerecse lábánál találod ezt a szálláshelyet, mely remek választás nagy társaságnak, családnak. A tágas szobákban kényelmesen elfértek majd, és még szaunázhattok is.

29. Babi Vendégháza Nagykovácsi

Igényes, modern és nagyon hangulatos faház vár párokat és családokat a Zsíros-hegyen, amely ideális 5 vendég számára. Ide még cicátok és kutyusotok is ingyenesen elkísérhet.  

Bármelyik szakaszán is jársz a Kéktúrának, mindenütt találsz jobbnál jobb szálláshelyeket. TOP tippjeink mellett további szálláshelyeket találsz ide kattintva >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
82 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Balcsi

    Gyerekbarát nyaralás a Balatonnál – TOP 8 hotel családoknak az északi és a déli parton

    1 perces olvasási idő
    Budapest és környéke

    10 vízparti sétány a Dunakanyarban, ahol remek Insta-fotókat készíthetsz

    2 perces olvasási idő
    Balcsi

    Laktózmentes Balaton – TOP helyek, ahol laktózmentes sütemények, fagyi és palacsinta vár

    2 perces olvasási idő