CsobbanóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreVidéki víkend

Bükfürdő felpezsdít!

1 perces olvasási idő

Az országnak vannak olyan top városai, amelyek évek óta letaszíthatatlanok a legnépszerűbb úti célok közül. Úgy tűnik, hogy a toplistás Bükfürdő idén sem fog lejjebb csúszni ezen a kedveltségi listán, mert az egész évet átölelő Bükfürdő Live című rendezvénysorozatával olyan attrakciókat ígér, amelyekkel a városban járva nemcsak a testeteket pezsdíthetitek fel, hanem a szabadidőtöket is.

Folyékony arany

Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekvő bájos település, Bük büszkélkedik az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdőjével. A 34 medencés, Superbrands-díjas Bükfürdő Thermal & Spa komplexumában nemcsak a gyógyulásra fókuszálhattok, hanem az élményekre is.

A folyékony aranyként emlegetett gyógyvíz mellett ugyanis káprázatos, prémium kategóriás szaunavilág, szédületes óriáscsúszdák, változatos élménymedencék és óriási pihenőterek várnak rátok.

Bükfürdő felpezsdít!
Bükfürdő Live programsorozat 2024

Az élményekkel teli, fedett fürdő egész évben remek kikapcsolódási lehetőséget ígér, de a páratlan minőségű gyógyvíz pezsgése mellett a város kulturális élete is hétről hétre tartogat valami izgalmas programot.

Bükfürdő Live 

Bükfürdő tavaly egy óriási beruházás keretében XXI. századi, modern központot alakíthatott ki világhírű fürdőjétől szinte egy karnyújtásnyira. A frissen elkészült Termál tér pedig nem maradt kihasználatlanul, és rövid időn belül a település lüktető szíve lett. 

Köszönhető ez annak a lenyűgöző látogatóközpontnak is, amely szintén a téren kapott helyet. A látványos föld- és gyógyvíztörténeti kiállítást is magában foglaló múzeum ingyenes tárlatai és interaktív elemei között találni fogtok fotópontot, korabeli híradós bejátszásokat és egy lebilincselő, a dinoszauruszok korából induló, látványos vetítést is, így egészen biztosan örültök majd, hogy ide is beugrottatok.

A megújult központi terület idéntől az egész évet felölelő Bükfürdő Live programsorozatnak is otthont ad. A rendezvény fő célja, hogy megmutassa a városba érkezők számára, hogy Bükfürdő sokkal több a híres gyógyvizénél. Így a szervezők napról napra olyan szórakozási lehetőségeket varázsolnak a térre, amelyeken a család apraja-nagyja jól érezheti magát.

Bükfürdő felpezsdít!
Látogatóközpont, Bükfürdő (Kép: https://bukfurdo.hu)

A zene például kiemelt szerepet kap a rendezvénysorozatban, hiszen a tér csodás akusztikát biztosít a muzsikának. A komolyzenei hangversenyek mellett operett- és néptáncelőadások, popzene, illetve utcazene is szórakoztatja estéről estére ingyenesen a nagyérdeműt. Az After Spa program fellépői pedig a fürdőzésben kellemesen ellazult hangulatotokat tehetik majd teljesebbé.

Ha Bükfürdőn nyaraltok, a közös szurkolás élményét sem kell majd nélkülöznötök. Az ötkarikás játékokat és a foci EB-t óriási LED-falon keresztül egy úgynevezett szurkolói zónában követhetik nyomon a sportrajongók. A sportesemények felfokozott hangulatáról lemezlovasok is gondoskodnak majd a szünetekben.

De találhattok a programkínálatban családi programokat és különböző sportos eseményeket is. Lehet majd például dartsfocizni vagy hatalmasakat nevetni egy jó kis stand-up előadáson. Ráadásul mindezt teljesen ingyenesen, a tér fellépői és programjai ugyanis egy fillérbe sem kerülnek a közönség számára.

A nyár színfoltja: Bükfürdő Live Weekend

A Bükfürdő Live programsorozat ékköve lesz a háromnapos Bükfürdő Live Weekend, ami július 25-én, 26-án és 27-én kínál majd programok. A háromnapos, szabadtéri fesztivál szintén a Termál téren csap bele a nyárba fergeteges koncertekkel. A fesztivál részletes programja hamarosan elérhető lesz a város és a Bükfürdő Thermal & Spa honlapján is.

(Kép: visitbuk.hu)

Ha Bükfürdőn jártok, ezeket a programokat semmiképpen ne hagyjátok ki! 

Ha már a városban jártok, akkor a fürdőn és a programokon kívül érdemes még kipróbálnotok a környéket átszelő, kellemes bicikliutakat is, vagy az 510 méter hosszúságú Kneipp száraztaposó pályát, amelynek alapját különböző méretű kavicsok, kövek, zúzalék, fenyőkéreg, toboz, faapríték és homok alkotja.

Az Organikus Pont hintái vagy a park bokorlabirintusa pedig a gyerekek számára is izgalmasak lehetnek. A Kristálytorony Kalandpark egyedülálló, egymásra épülő szintjein pedig a bátorságotokat és ügyességeteket tehetitek próbára.

Bükfürdő felpezsdít!
Kristálytorony Kalandpark, Bükfürdő

Vegyétek célba 2024-ben is Bükfürdőt, mert ez a város egész éves, színes programkavalkádjával,  gyógyfürdőjével és a környék látnivalóival felejthetetlen élményeket adhat!

(Képek: szallas.hu, bukfurdo.hu, gyogybornapok.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%