Vidéki víkendWellness + Hotelek

Kilátó, időutazás és zöldülés – megújult Bükfürdő központja

1 perces olvasási idő

Bükfürdő évek óta a top bakancslistás helyek egyike az országban. Nem is csoda, hiszen itt nemcsak a test töltődhet fel a páratlanul híres büki gyógyfürdőben, hanem a lélek is mindig kikapcsolódásra találhat a bájos települést körülvevő természetben. Mostantól pedig egy hatalmas munka eredményeként a kisváros még szebb lesz, mint volt. Zárul ugyanis az ország legnagyobb tájépítészeti beruházása Bükfürdőn

Fesztiválközpont és hatalmas park

Zöld már a parkterület, miközben bejárható a burkolt tér és készül a látogatóközpont a büki gyógyfürdő előtt, ahol városrész központot alakított ki Bük önkormányzata. A mintegy 2,8 milliárd forintos beruházással XXI. századi központja lesz Bükfürdőnek.

Komplex öntözőrendszer segíti a zöldülést az új téren, ahol mintegy 7.800 négyzetméter parkot alakítottak ki és 7 ezer négyzetmétert füvesítettek. Nem kevesebb, mint 210 előnevelt facsemete cseperedik szerte a téren, számos pad került a területre, hogy a fürdő és a város vendégei megpihenhessenek. Elemeiben is nagyvonalú, összességében pedig az ország legnagyobb tájépítészeti beruházása a büki gyógyfürdő előtti terület rendezése. 

Az építkezés közvetlen vállalkozásélénkítő hatása érvényesülhet, hiszen fesztiválközpontként is működhet majd a tér, és nem mellékesen a helyi és térségi magánvállalkozások, kézművesek és őstermelők szezonális piacának is helyet adhat. A látogatóközpontban nyíló kávézóval együtt kiegészíti a büki, bükfürdői turisztikai vonzerők sorát.

Kilátó, időutazás és zöldülés – megújult Bükfürdő központja

Az idei, XV. büki gasztrofesztivált a Gyógy-Bor Napokat már itt tartották a szervezők.

Élményekkel teli Bükfürdő

Fúrótoronyt idéző kilátó kapott helyet a tér egyik, időutazásra invitáló látogatóközpont a másik felén. A földtörténeti kiállítás része a fúrási szelvény mentén fürdőtörténeti bemutató, valamint filmhíradó is mutatja majd a büki gyógyfürdő történetét – ezzel lesz teljes a fürdőhöz és a városhoz méltó fogadótér, amely önmagában is turisztikai attrakció és a Termál tér nevet kapta.

Az „Élményteli gyógyhely: Bükfürdő” című projektben rendezvényhelyszín, park, parkolók és látogatóközpont is készült valamint információs táblák segítik a turistákat, de közvilágítást és térfigyelő kamerarendszert is kiépítettek.

A megújulásnak köszönhetően egy régi terv ért révbe, ugyanis a városrészközpont kialakítását már tíz éve tervezte Bük önkormányzata.

Látnivalók, amiket nem szabad kihagynod, ha Bükfürdőn jársz

Természetesen a település szinte kötelező látnivalója az ország egyik kedvenc gyógyfürdője, a Bükfürdő Thermal & Spa. Óriási, árnyas parkja, csalogató medencéi és elképesztő csúszdái egész évben strandélményt kínálnak a fürdőzés szerelmeseinek.

Kilátó, időutazás és zöldülés – megújult Bükfürdő központja
Bükfürdő Thermal & Spa

Az aktív pihenést kedvelők a kiadós fürdés után bringára is pattanhatnak. Bükfürdőt ugyanis csodálatos természeti környezet veszi körül, amelyet jól kiépített bringaútvonalakon is fel lehet fedezni.

Van itt bringakör a városon belül, de akár választhatunk olyat is, amely a festői környezetben elterülő Boldogasszony-tó felé is elvisz, ahol szürkületben akár még őzekkel is találkozhatunk. 

Kilátó, időutazás és zöldülés – megújult Bükfürdő központja
Fedezzétek fel bringával Bükfürdő látványosságait

A gyerekkel érkezők számára a Kristálytorony kalandpark mellett a Répce mente mesejátszótér is megér egy kitérőt, ahol állatfigurákat formázó hinták és mászókák sora várja a legkisebbeket.

Kilátó, időutazás és zöldülés – megújult Bükfürdő központja
Kristálytorony Kalandpark, Bük

De masszíroztathatjuk a talpunkat a Kneipp- és jógapark száraztaposójában, vagy akár a golfozást is kipróbálhatjuk a Greenfield Golf Akadémia gondosan nyírt, zöldellő pályáján. 

Kilátó, időutazás és zöldülés – megújult Bükfürdő központja
Kneipp Park, Bük

Répcementi csodák >>

TOP szállások Bükfürdőn

1. Bükfürdő legnagyobb szállodája – Hunguest Bük****

Akár az év minden napján másik szobában szállhatnánk meg a nemrégiben megújult Hunguest Bük négycsillagos komplexumában, hiszen összesen 360 szoba áll itt a vendégek rendelkezésére.

2. A csobbanós élmények szállodája – Danubius Hotel Bük****

Elképesztő élmény- és úszómedencékkel, szaunavilággal, wellness- és szépségkezelésekkel, számos szabadidős lehetőséggel és egy gyönyörű saját parkkal várja vendégeit a gyerekbarát Danubius Hotel Bük Bükfürdő.

3. A wellness és a golf otthona – Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő ****+superior

Az elmúlt években új köntöst kapott pazar wellnesshotel mostantól még egy 10 méter magasról induló csúszdával is elkápráztatja az itt megszálló vendégeket.

4. Közel a gyógyfürdőhöz – Tünde Apartman Bükfürdő

A Tünde Apartman csinos, mindennel felszerelt 25 négyzetméteres apartmanjai mindössze 700 méterre találhatók a gyógyfürdőtől.

5. Szállás a zöldövezetben – Apartman Szanyi Bükfürdő

Madárfüttyös, nyugodt és csendes környezetben találhatók a Szanyi Apartman modern és jól felszerelt szállásai.

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%