Budapest és környékeCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Sétahajózás a Dunakanyarban — Kirándulás, panoráma és gasztrotippek

1 perces olvasási idő

Élvezd a ringatózást egy kirándulóhajó vagy szárnyashajó fedélzetén, a Börzsöny és a Visegrádi-hegység ölelésében. Mutatjuk, milyen panorámát, kirándulóhelyeket és kulináris kalandokat tartogat a sétahajózás a Dunakanyarban. Garantáltan nem fogasz csalódni az élményben!

Sétahajós utazás Szentendrére

Szívesen felfedeznéd Szentendre macskaköves utcáit, vízparti korzóját és kulturális programjait? Érkezz kirándulóhajóval a városba, és részed lehet abban az élményben, hogy Szentendre legszebb dunai szakaszán ringatózol.

Top szállások Szentendrén >>

A hajó a Budapest – Szentendre – Budapest útvonalon közlekedik, ráadásul a hajóállomás Szentendre nyüzsgő belvárosi részén található, így azonnal fejest ugorhatsz a programkavalkádba.

Sétahajózás a Dunakanyarban - Kirándulás, panoráma és gasztrotippek
Fő tér, Szentendre

Sétáld körbe a főteret, fedezd fel a város színes esernyőit, hűsölj a Bükkös patak partján, vagy látogass el a Retro Design Centerbe, ahol igazi múltidéző utazásban lehet részed. 

Programok és látnivalók Szentendrén >>

Ennél egy jót? Válaszd a Művész Étterem és Bisztrót, ha pedig az édes ízek iránt rajongsz, térképezd fel a Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda kínálatát. Gondoltad volna, hogy a sétahajózás a Dunakanyarban marcipánt is tartogat számodra? 

Szállástipp: Dunakavics Boutique Apartman Szentendre

Panorámatúra Visegrádtól Zebegényig

Hajózás közben mindenképpen gyönyörködni szeretnél a Fellegvár, a Börzsöny és a Visegrádi-hegység látványában? 

Akkor irány Visegrád, innen indul az a kirándulóhajó, ami az igen népszerű Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedik. 

Foglalj szállást a környéken >>

Visegrádi Fellegvár

Ha Visegrádon indítod a napot, bátran keresd fel a hajóállomáshoz közeli Királyi Palotát, vagy a Salamon-tornyot, míg Nagymaroson a Julianus-kilátó vár egy kiadós túrával, no meg persze mesés dunai panorámával

Zebegényben sem fogsz csalódni, itt a Sárkánydomb és a Kós Károly-kilátó környéke is remek úti cél, amikor pedig a hajó Dömösnél jár, integethetsz a legendás Remete-barlangnak

Sétahajózás a Dunakanyarban - Kirándulás, panoráma és gasztrotippek
Kós Károly-kilátó, Zebegény

Még több programtipp >>

Amint a hajó visszaér Visegrádra, vedd célba a Renaissance éttermet, ahol olyan élmény enni, mintha Mátyás király udvarában lakomáznál. A nap végén úgy érzed majd, a sétahajózás a Dunakanyarban az egyik legjobb program. 

Szállástipp: Garden Cottage Zebegény

Sétahajózás Esztergom legszebb dunai szakaszán

Esztergom a Dunakanyar fővárosa, egy esztergomi kikapcsolódás során a hajózás igazi bakancslistás program

Az Esztergom – Szob – Zebegény útvonalon haladó hajó fedélzetéről felfedezheted a Várhegy és a Víziváros kincseit, a Helemba-sziget vadregényes világát, majd Zebegénybe érve máris végig járhatod a bájos település panorámapontjait

Megnézem a programokat >>

Ez a hajójárat akár egy egész napos kiránduláshoz is remek választás, sőt, mivel a hajó kerékpárt is szállít, Zebegényből eltekerhetsz akár Dunakesziig is az EV6-os kerékpárúton. Az idődbe belefér, hiszen a hajó csak délután indul vissza hajEsztergomba. 

Sétahajózás a Dunakanyarban - Kirándulás, panoráma és gasztrotippek
Sétahajó Zebegény

Szállást foglalok Esztergomban >>

Zebegény fagylaltozóját semmiképpen ne hagyd ki a programból, Esztergomba visszatérve pedig kapaszkodj fel a Bazilikához, itt rejtőzik a Rondella kávézó (és a város egyik legszebb kilátóhelye).

Szállástipp: Grand Hotel Esztergom 

Hajós élmények a Kis-Dunán

Szívesebben hajóznál inkább a Kis-Duna ágon? Akkor a Budapest Szentendre Visegrád útvonalon közlekedő kirándulóhajó lesz a kedvenced. 

Sétahajózás a Dunakanyarban - Kirándulás, panoráma és gasztrotippek
Kirándulóhajó, Esztergom

Az út során megismerheted a Duna vadregényes, romantikus arcát, és lesz időd arra is, hogy alaposan szemügyre vedd a Szentendrei-sziget élővilágát. 

Top programok a környéken >>

Sétahajózás a Dunakanyarban - Kirándulás, panoráma és gasztrotippek
Kisoroszi Szigetcsúcs

A hajó megáll Tahitótfalu és Leányfalu kikötőjében is, így szabadon eldöntheted, merre kirándulsz a környéken. 

SUP, bicikli és kenubérlésre több helyen is van lehetőség, így akár azt is kipróbálhatod, milyen, ha hajózás után kenuba pattansz, és a Kisoroszi Szigetcsúcson töltöd a nap egy részét. 

Szállást foglalok a közelben >>

Szívesebben kirándulnál? Vedd célba a visegrádi Fellegvárat, ha pedig fejest ugranál a népi kultúrába és építészetbe, irány a Szentendrei Skanzen

Szállástipp: Edenrock Stairs Leányfalu

Utazz szárnyashajóval Esztergomig! 

A Budapest – Vác – Visegrád – Esztergom útvonalon közlekedő szárnyashajó nagy kedvenced lesz, ha nem félsz a pörgős programoktól. 

A szárnyashajók ugyanis sokkal gyorsabban közlekednek, mint a sétahajók, így a vízi panoráma mellett a száguldás élményével lehetsz még gazdagabb.

Sétahajózás a Dunakanyarban - Kirándulás, panoráma és gasztrotippek
Szárnyashajóval a Dunakanyarban

Mivel a szárnyashajó megáll Vácon, akár dönthetsz úgy is, hogy megismerkedsz a város csodaszép vízparti sétányaival, épített kincseivel, vagy népszerű Kolodko-szobraival

Programkínálat a Vácon >>

Fehérek temploma, Vác

A híres váci múmiákat bemutató kiállítást, illetve a Mihályi Patisserie cukrászda cukrászkölteményeit is írd fel a programok közé.

A legjobb váci szálláshelyek >>

Akár Vácon, akár Visegrádon, akár Esztergomban szállsz le a hajóról, mindenhol hangulatos élmények várnak. 

Tipp: Ne feledd, a sétahajózás a Dunakanyarban olyan program, ami a gyerekekkel is remek időtöltés!  

Szállástipp: Kútvölgy Vendégház Vác

Kedvet kaptál a hajós élményekhez? Válaszd ki, melyik útvonal a kedvenced, és szállj hajóra a dunai panoráma kedvéért! Többnapos kikapcsolódáshoz foglalj szállást nálunk >>

(Képek: Szallas.hu, Kristóf-Zöld Eszter)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
81%
Imádom
Imádom
6%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
13%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
115 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Top 10 kutyabarát apartman vízparti helyeken, ahol Szallas.hű! tagsággal kedvezménnyel foglalhatsz!

    1 perces olvasási idő
    Ízkaland

    Fagyizók, ahol nem érjük be egy gombóccal! - Az ország legjobb fagyizóinak NAGY TÉRKÉPES GYŰJTEMÉNYE

    15 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Töltődj fel Szallas.hu programkuponokkal a Dunakanyarban! 

    1 perces olvasási idő