Kutyás-cicás tekergésProgramok hétvégéreToplisták

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával

2 perces olvasási idő

Akinek van kutyája, az tudja, milyen nagyszerű program velük közösen kirándulni, fürdeni, vagy éppen piknikezni egy hangulatos vízparton. Összegyűjtöttünk tíz olyan programtippet, amely gondoskodik arról, hogy valóban felejthetetlen élmény legyen egy közös hétvége, vagy akár egy egyhetes kikapcsolódás! 10 szuper hétvégi program kutyával!

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával

Kiknek ajánljuk?

  • Kutyabarát családoknak
  • Azoknak, akik kutyabarát szabadidős kikapcsolódást keresnek
  • Akik kutyabarát szálláshelyen szeretnének pihenni
  • És akik szívesen túráznak a négylábúak társaságában

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával

1. Kirándulás és hangulatos vonatozás a Börzsönyben

A Börzsönyben három helyen is utazhatunk erdei vasúttal, amelyen ráadásul a kutyákat is szeretettel látják. A Kemencei Múzeumvasút, a Királyréti Erdei Vasút és a Szob-Márianosztra kisvasút hatalmas élmény még a négylábúaknak is, hiszen a menetszél az ő arcukat is simogatja útközben. 

A végállomásokon hatalmas sétákat lehet tenni, Királyrét közelében például a Csóványosi-kilátó (sportos kutyákkal) és a Királyréti tanösvény (bármilyen házikedvenccel) meghódítása is izgalmas élmény lehet. 

Szállások Zebegényben

Márianosztra, Nógrád és Drégelypalánk szintén népszerű település, ahogyan Zebegény is. Egytől egyig kutyabarát kirándulóhelyek, akár több órás programot is szervezhetünk a környéken. 

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával

2. Élmények Visegrád legszebb részén – Vár Hotel Kastélyszálló

A Duna túloldalán szintén remek kutyabarát programokat szervezhetünk, ehhez Visegrád például ideális helyszín. A Vár Hotel Kastélyszálló a Salamon-torony szomszédságában fekszik, kiváló elhelyezkedése mellett azért is különleges hotel, mert eredetileg ez az épület volt a Görgey család vadászkastélya. 

A kastélytól nem messze található a Sibrik-domb, ahol Visegrád első vára és temploma állt, sportosabb kutyákkal pedig akár a Fellegvárhoz is fel lehet gyalogolni. A Mogyoró-hegy, az Apátkúti-völgy és a Nagyvillám környéke szintén bakancslistás hely kutyákkal. 

A hotel wellness részlege infraszaunával, hidegvizes úszómedencével és kültéri pezsgőfürdővel várja vendégeit a nagyobb túrák után. Felhőtlenül pihentető élmény.

3. Kikapcsolódás a Balaton partján – Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi

Hogy is maradhatna ki egy kutyás bakancslistáról a Balaton, amely az egyik legizgalmasabb hely hazánkban? A déli és az északi part egyaránt sok programtippel szolgál, a Hunguest Hotel Bál Resort pedig az egyik legjobb kutyás szállás, amelyet választhatunk. 

A hotelben tágasak a szobák, ezért amíg mi a wellness részlegen pihenünk, addig sem unatkoznak majd a négylábúak, utána pedig jöhet egy kiadós séta a vízparton. A közelben Alsóörsön és Balatonfüreden is kirándulhatunk velük, nyáron pedig érdemes felfedezni a Balaton kutyás strandjait is. 

4. Séta a tavak ölelésében – Búbánatvölgy kutyákkal

Az Esztergom közelében fekvő Búbánatvölgy még a lusta kutyákkal is remek úti cél, mert a tavak körül nem kell órákig tartó sétákra számítani, a horgászok pedig gyakran viszik magukkal a négylábú társaikat a hosszú pecahétvégékre. Búbánatvölgy bámulatosan szép látványt nyújt minden évszakban, és a legközelebbi buszmegállótól is könnyedén megközelíthető. 

Kutyabarát szállások Esztergomban

Nyáron sütögethetünk és piknikezhetünk a kutyák társaságában, télen pedig akár egy rövid sétát is érdemes itt tenni, már csak azért is, mert a háborítatlan természet rengeteg élményhez juttat. 

5. Hotel Makár Sport & Wellness – Kutyás kikapcsolódás Pécs környékén

A történelmi belvárostól sétatávolságra található szálláshely a sportbarátok nagy kedvence, a kutyabarátok számára pedig szintén ideális választás. A TV torony környékén hatalmas sétákat lehet tenni, de a városnézés is könnyen megvalósítható kutyákkal. 

Top 5 kutyabarát úti cél Pécs környékén:

  • Orfű
  • Siklós
  • Villány
  • Szigetvár
  • Harkány

Kutyabarát szállások Pécs környékén

Egy nagyobb kirándulás után érdemes felkeresni a hotel wellness részlegét, ahol finn-, infra-, és sóterápiás szauna, hideg vizes csobbanó, gőzkabin, beltéri medence, jakuzzi, és Kneipp-taposó teszi pihentetőbbé a kikapcsolódást. 

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával
Kutyabarát szállások Pécs környékén

6. Kirándulás Szentendrén – Élmények a Duna korzón

Szentendre egy gyors kiruccanáshoz és egy egész hétvégés kikapcsolódáshoz egyaránt remek választás. Nagyobb túrákat érdemes a Lajos-forrás és a Dömörkapu-vízesés környékén tenni, a kisebb sétákhoz pedig parádés választás a Duna korzó. A dunai panoráma gyönyörű, és amíg mi megeszünk egy pár gombóc fagylaltot, addig a kutyák is kirohangálhatják magukat.

A Duna korzóról átmehetünk révvel a Szentendrei-szigetre is, Szigetmonostor környékét mindenképpen érdemes felfedezni magunknak. 

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával

7. Hunguest Grandhotel Galya – Pihenés a Mátrában

A Mátrában fekvő négycsillagos Hunguest Grandhotel Galya Galyatető legszebb részén található, és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minden évszakban remek választás. 

A wellness részlegen úszó-, élmény-, és gyermekmedence, szaunák, kerti bio rönkszauna merülő medencével, külső élménymedence, infrakabin, masszázsok, és testkezelések segítik a passzív kikapcsolódást. Akik aktív kikapcsolódást keresnek, azoknak fantasztikus kutyabarát program a Mátra felfedezése. 

Az erdei gyalogtúrákat minden négylábú kedveli, a friss levegőnek köszönhetően még a legkitartóbb kutyák is hamar takarodót fújnak esténként. Akkor pedig kellemes élmény meginni egy pohár bort a 4 évszak élményszállodájában. 

8. Vár Eger! – Hotel Korona Wellness Rendezvény & Borszálloda

Eger egyetlen borszállodája a gazdikat bortematikus szobákkal, megújult wellness részleggel és Bormúzeummal várja, a kutyák pedig rendszerint a kiadós sétákat élvezik jobban Eger belvárosában és a környéken. 

Szépasszonyvölgy, Szilvásvárad és Noszvaj mindenképpen bakancslistás helyek kutyákkal, Egerben pedig a városnézésre érdemes magunkkal vinni a négylábúakat. 

Ha megéhezünk a kiadós sétáktól, a borszálloda éttermében a magyar és nemzetközi konyha ételkülönlegességeivel lakhatunk jól, természetesen a legjobb egri borok társaságában.

9. Kutyabarát élmények a Margitsziget szívében

A Margitsziget tavasztól őszig az egyik legnépszerűbb kutyás célpont, de télen is meglepően sokan látogatnak ide, ha Budapesten keresnek szabadidős elfoglaltságot. Ha szeretnénk, hogy kutyánk más kutyákkal is ismerkedjen, és hatalmasat futkározzon, akkor ez az úti cél lehet a legjobb választás a fővárosban, bár a Normafa is hasonló népszerűségnek örvend. 

Kutyabarát szálláshelyek Budapesten

Mindkét hely megközelíthető tömegközlekedéssel, és amíg a Margitsziget a vízparti élményeket kedvelők számára jobb célpont, addig a Normafa a panoráma szerelmeseit teszi boldogabbá. A kutyáknak mindegy, ők ezt is, azt is nagy örömmel fogadják majd, ebben biztosak vagyunk. 

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával
Kutyabarát szálláshelyek Budapesten

10. Római-part – Budapest kutyabarát tengerpartja

A Római-partnál bájosabb kutyabarát helyet nem ismerünk Budapest közelében, itt ugyanis nem csak megtűrik a négylábúakat, hanem egyenesen tárt karokkal várják. A büféknél egy-egy tálka frissítő víz várja a kutyákat, akik gyakran gázolnak a Dunába, hogy egy picit hűsöljenek nyáron. 

A hűvösebb napokon is ideális kutyás hely a vízpart, ahol akár sportolhatunk is kutyáink társaságában. Evezhetünk velük a bérelt kenukban, de akár futhatunk és görkocsolyázhatunk is közösen. A levegő sokkal frissebb, mint a fővárosban bárhol, a Duna közelsége pedig üdítően hat bármelyikünkre egy stresszes hét után. 

Top 10 tökéletes hétvégi program kutyával

A kutyabarát programok sosem érnek véget, szerencsére egyre több szálláshely látja vendégül kedvenceinket. Egy ilyen kikapcsolódás közelebb hoz bennünket egymáshoz, és garantáltan feltölt energiával.

Nézelődjetek a szállás.hu kínálatában, garantáltan izgalmas kutyabarát szállásokra bukkanhattok az ország bármely pontján >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock, Bene Marianna)

házikedvenc fotópályázat -nyerj wellness hétvégét fotóddal
Házikedvenc fotópályázat -nyerj wellness hétvégét fotóddal február 24-ig!

Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
25%