Budapest és környékeCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Budapesti programok a Turizmus Világnapja alkalmából

1 perces olvasási idő
Budapest látképe a Gellért-hegy felől

Miért pont a turizmusnak ne lenne világnapja? Magyarország számos városában rendeznek turizmus világnapi programokat. Szóljon most az írás Budapestről! Budapesti programokat ajánlunk a szeptember 27-i Turizmus világnapja alkalmából!

A Turizmus Világnapjának története

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete egyszer csak gondolt egyet és a szakma előtti főhajtásképpen kezdeményezte a Turizmus Világnapját. 1980-ban ünnepelte magát először az utazási szakma; szeptember 27-én. Azóta is ezen a napon rendezik meg a turizmus világnapját. A hazai gyakorlatban a turizmus világnapi programokkal inkább igyekeznek a magyarországi közönség kedvében járni, hogy azt, ami mellett a hétköznapokban csak úgy elrohantok, észre is vegyétek. Különösen jó ötlet ilyenkor egy kicsit belföldön bóklászni és – mivel szeptember 27. idén péntek – összekötni a hétvégével! Vidékről sokat írunk a blog hasábjain. Budapest az ország első számú nemzetközi desztinációja, de talán még mindig nem a legnépszerűbb, többéjszakás belföldi úti célja. Szóljon ezúttal a történet Budapestről, a budapesti turizmus világnapi programokról!

Budapest látképe a Gellért-hegy felől

5 budapesti program a turizmus világnapja idején

A turizmus világnapi programok összefogásáról Budapest turizmusmarketing-feladatait jelenleg ellátó Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) gondoskodik. Még az eseményt megelőzően kéri fel a szolgáltatókat csatlakozásra és hirdeti meg honlapján turizmus világnapi programokat 2019 szeptemberében is.

Sziklakórház Atombunker Múzeum 

A Budai Vár alatti egykori katonai kórház, majd szupertitkos atombunker a gyilkos emberi hülyeség egyik mementója. Könyörgöm, maradjon mindörökké emlék! Az objektum a Turizmus Világnapján egyórás vezetéssel vár titeket. Ezúttal 20 százalékos kedvezménnyel.

turizmus világnapja

Sziklakórház Atombunker Múzeum

Bartók Béla Emlékház 

Egy szörnyű korszak által tengerentúlra üldüzött zseniális zeneszerzőnk II. kerületi otthona ma múzeum. A turizmus világnapi program keretében három csoportban ingyenesen nézhetitek meg hol és hogy élt Bartók Béla. Utána kiránduljatok egyet a Budai-hegységben is.

Bartók Béla Emlékház

Duna Corso Városnéző Sétahajózás 

Igazán a Dunáról élhetitek meg Budapest természeti háttér adta monumentalitását. Ehhez nem kell más, mint egy sétahajó. A Duna Corso hajóin amúgy egész évben kaptok kedvezményt, ha a Szallas.hu-n foglaltok. De a Turizmus Világnapja alkalmából is.

turizmus világnapja

Duna Corso Városnéző Sétahajózás

Idegenvezetés a Gellért Gyógyfürdőben 

Mielőtt elmürelnétek a hazai szecessziós fürdőépítészet zászlóshajójának medencéiben, szánjatok 40 percet a hely bejárására. Húsz fős turnusokban mutatják be a 101 éves fürdő történetét. Egészségetekre váljék!

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre >>

Idegenvezetés a Gellért Gyógyfürdőben

Csodák Palotája bemutatása 

Bár úgy tanítanák a fizikát a suliban, ahogy a Csodák Palotájában ismerhetitek meg a természet alapvető törvényszerűségeit! Fogjátok meg a kölkök kezét és vegyetek részt vagy a turizmus világnapi ingyenes programon, vagy éljetek a Szallas.hu-s foglalásért kapott 15% kedvezménnyel!

turizmus világnapja

Csodák Palotája bemutatása

A budapesti turizmus világnapja alkalmából rendezett programok esetében regisztrálnotok kell. Sok nap már nem maradt a 2019-es Turizmus Világnapig, ezért igyekezzetek! És budapesti szállást se felejtsetek el foglalni; az egész hétvégére! >>

Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%