ÍzkalandCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Kihagyhatatlan halas helyek Magyarországon

1 perces olvasási idő
A kép illusztráció

Halat enni minden évszakban egészséges, de legjobban talán mégis vízparton esik. Legyen az halsütöde, halas étterem, egy remekül elkészített halas fogásnak örülünk. Magyarországi halas helyek következnek.

halas helyek Magyarországon

Egy jó ropogósra sült kárász? Egy pisztráng a rostról? Zaftos halászlé friss kenyérrel? Így vagy úgy, a hal remek étel. Különösen, ha stílusosan, egy vízparti halsütödében, halbüfében fogyasztjuk. De egy jó halas étterem sem kutya!

halas helyek Magyarországon
Halászlé

Mostanában örömmel tapasztaltam, hogy a magukra valamit is adó halsütödék és halas éttermek repertoárjából a hekk eltűnt. Aligha volt annál mélyebb pontja a magyarországi halfogyasztási szokásoknak, mint amikor sokan a hekket magyar, uram bocsá’ balatoni halnak tartották. Persze megeshet, hogy az argentin tengeri halhoz – ami amúgy nem rossz – olykor olcsóbb és egyszerűbb hozzájutni, mint a hazai halhoz, de én inkább fizetek kevesebbszer az élményért, cserébe kicsit többet például egy jó kecsegéért.

Duna-parti szállást keresel? >> Donautica Étterem és Hotel Fadd-Dombori  ****

Halas helyek: 5+1 magyarországi halsütöde és halas étterem

Amibe balatonit nem válogattunk be. Na nem azért, mert bármi bajunk lenne a Balatonnal, de miért ne ismernénk meg más tájakat is?

Visegrádi Pisztrángos Tavak

Mesés erdei környezetben, az Ördögmalom-vízeséshez közel találjátok az Ördögmalom Erdei Éttermet. A tavakban 2010-ben indult a pisztrángtenyésztés. Vehettek élőhalat, vagy pecázhattok, amihez felszerelést is kaptok és amit kifogtok, azt a helyszínen meg is sütik nektek. Ja, a honlap tanúsága szerint kártyával nem tudtok fizetni. Visegrádi szállások >>

halas helyek Magyarországon
Pisztrángok

Keszegsütő Eger

„Keszegsütő frissen sült  halakkal, ropogós kenyérrel és a legfinomabb házi szörppel vár minden kedves betérő vendéget” – kelleti magát a Keszegsütő-lánc egri egysége. Kínálnak haltepertőt, tiszai halakat hozzá házias savanyút és kovászos kenyeret. Szallas.hu-n foglalt egri szállásért a cehből 20% kedvezményt kaptok!

halas helyek Magyarországon

Csobogó Étterem, Szilvásvárad

Szilvásvárad és pisztráng összetartoznak. Az étterem főételei között a friss menü szerint öt, különleges módon elkészített pisztrángot is találtok. Már elolvasni is ínycsiklandó. Jó tudni, hogy a Szallas.hu-n foglalt szilvásváradi szállásért cserébe 10% kedvezmény jár a számlából.

halas helyek Magyarországon

Lillafüredi Pisztrángtelep

A lillafüredi erdei vasút garadnai állomásán leszálltok, és megkeresitek a pisztrángtelepet. 1932 óta működik. „Állíthatjuk, hogy az ország egyik legjobb halsütödéjét találjuk itt” – állítják a pisztrángtelep üzemeltetői. Győződjetek meg az állítás igazáról a helyszínen! Előtte, utána aludjatok meg mondjuk a lillafüredi Palotaszállóban!

Helló Hal, Tiszaörvény

Tiszafüred „elővárosa”, Tiszaörvény az otthona ennek az ártéri töltés tövében csendesen megbújó halbüfének. A tulajdonos horgász szenvedélyének mementója. Első osztályúak a harcsa gyros-ok, haltekercsek és halászlé. Falatozás után csocsózhattok egy jót a teraszon, vagy csak lehevertek a nyugágyak egyikére. Tiszafüredi szállásból sem lesz hiány!

Kárász

+1 Hori Büfé, Kalocsa, kompátkelés

Egy azóta már sajnos megszűnt dunai hosszútávú úszóesemény finise után kitámolyogtam a vízből, majd megláttam ezt a büfét. Semmire sem vágytam jobban, mint egy átsült kárászra, miután megtudtam, hogy a sült kárász itt első osztályú. Az volt, különösen a párától gyöngyöző korsóban felszolgált sörrel. Kalocsai szállást itt találtok >>

A kép illusztráció

Aki halat szereti, rossz ember nem lehet. Rendben, ez nem így van, de a hal akkor is jó dolog. Nézzetek szét, biztos találtok még jó néhány magyarországi halsütödét, halas éttermet >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Olvass tovább >> Hajós témájú hotelek és vizes programok Magyarországon


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%