Utazói történetek

Utazói történetek: Csodálatos téli utazás Sasvárba

1 perces olvasási idő
utazoi_tortenetek_paradsasvar_20180215_072416

Napjainkban valószínűleg elszigeteltebbnek érezzük magunkat, mint valaha -, de ezekkel az utazói történetekkel igyekszünk színt vinni az olvasóink hétköznapjaiba.
Ezen a héten az utazói történetekben bebizonyítjuk hogy az élmények ajándékozása a legkedvesebb meglepetés, amikor igazi családi összefogás által létrejött utazási pillanatokról élhettek át. Köszönjük az élmények megosztását a Szallas.hu blog egyik olvasójának, Tibornak, aki egy mesés belföldi kastélyba utaztat minket.

utazoi_tortenetek_paradsasvar_20180215_072416

utazoi_tortenetek_paradsasvar

Tibor csodálatos téli utazása a Kastélyhotel Sasvárba (Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár)

 

Meséld el, mi volt a fotó sztorija! 

A gyermekeinktől kapott ajándék volt ez a csodálatos utazás Sasvárba, pár éve.

Hol szálltál meg, és mi tetszett a legjobban?

A szállásunk a Kastélyhotel volt, főúri körülmények. Ráadásként pont akkor esett le vagy 20 centi hó, mesebeli környezetté változtatott mindent, az impozáns épület körülölelő a hatalmas kastélyparkot és erdőt. 

Mi volt a legjobb étel, amit ettél az úton?

Nem is tudom, milyen étel ragadott meg legjobban. Talán azért, mert a környezet elragadott, talán azért, mert minden finom volt? Mindenkinek bátran ajánlom a szálloda éttermét. 

Mi tipped annak az utazónak, aki ide látogat?

Első tippem, sétálj egy nagyot a településen, a békés hangulatú utcákban, a barátságos helyikkel beszélgetve. Feltétlenül keresd fel az üvegmanufaktúrát, a hajdani híres-nevezetes parádsasvári ólomüvegygyártás emlékhelyét. Ami kimaradt, az a Cifra Istálló és Kocsimúzeum, feltétlenül megnézném Parádon.

Miért jó az úticél gyerekszemmel? 

Egy mesebeli kastály lakója lehet, ami biztosan elvarázsolja. Nem mindennapi látvány a fehér hóköpeny alatt, mintha csak megfestették volna. Felnőttként is igazán különleges élmény volt, pláne gyerek szemmel! 

Mottó: „Akkor érzi mindenki jól magát az utazás alatt, ha …

…felfigyel a rejtett kincsekre, ezek lesznek a maradandó élmények.”

Mi a következő úticél a bakancslistádon?

Mivel lenyűgözött minket a parádsasvári kastélyhotel hangulata, így a listánkon a következő úticél a La Contessa Kastélyhotel Szilvásváradon, ahová mindenképpen szeretnénk eljutni a jövőben. 

A szerzőről 

Tibor szereti felfedezni Magyarország rejtett kincseit, szeret fotózni, képein keresztül felhívni mások figyelmét ezekre a csodákra. Képeit és további történeteit saját blogján követhetitek.

 


Reméljük, tetszett az olvasói történet, és meghozta a kedved a következő utazáshoz. Ha úgy érzed, szívesen ragadnál tollat, oszd meg velünk saját élményeidet!

 

Küldd be a sztoridat a blog.szallas.hu-ra, most közzétesszük a legjobb útinaplókat!

Küldd be a sztoridat a blog.szallas.hu-ra, most közzétesszük a legjobb útinaplókat!
Készítsük el a legnagyobb online fotós útinaplót, őrizzük közösen az utazás szenvedélyét! Miért ne osztanád meg a legjobb pillanatokat másokkal is? Havonta 500.000 magyar utazót inspirálhatsz a történeteddel!
Lássam a részleteket >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%