Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Vadászházak az erdő mélyén

1 perces olvasási idő
erdei hétvége vadászhotelekben

Vadregényes tájak, madárcsicsergés és állatok testközelből – többek között ezeket az élményeket nyújtják az erdő mélyén megbújó vadászházak és hotelek. Nézzétek meg őket, élvezzétek a csendet és az érintetlen természetet egész évben!

Vadászházak az erdő mélyén

1. Hotel Kardosfa***, Zselickisfalud

Somogy megyében, a zselici dombság erdőkkel tarkított völgyében helyezkedik el Zselickisfalud. A Hotel Kardosfa*** nevű szálláshelyen rusztikus hangulatú, vadász stílusú szobák várnak – remek felszereltséggel. Miután lemegy a Nap, érdemes az erkélyről állva egy pillantást vetni a csillagos égboltra, mely az alacsony fényszennyezésnek köszönhetően csodálatos látványt kínál az utazóknak. A  Zselici Tájvédelmi Körzetet egyébként gyalogszerrel, kerékpárral és lovas fogattal egyaránt felderíthetitek. Érdemes kitérni a szálloda nyújtotta wellness-élményekre is: ahol a pezsgőfürdő, a finn- és infraszauna, valamint az igénybe vehető masszázsok is a relaxációt és a feltöltődést szolgálják. Az 50 négyzetméteres és 1.5 méter mély medencében pedig hódolhattok az úszás szeretetének.

2. Vadászház Fogadó, Karád

A Dél-Dunántúlon, a Somogyi-dombság szívében található a karádi Vadászház Fogadó, mely 7 szobával és 20 férőhellyel várja a megfáradt vándorokat. Az erdőjárók, valamint a kerékpártúrák megszállottjai biztosan jól fogják érezni magukat itt, de a közeli faluban lovagolni, lovaskocsikázni és bort kóstolni is lehet. Ha felfedeznétek a környéket, akkor érdemes felkeresni a szálláshelytől körülbelül 20 km távolságra fekvő Balatont vagy a híres Igali Gyógyfürdőt. A fogadó saját étteremmel rendelkezik, ahol házias ízekkel és vadspecialitásokkal készülnek az éhes vendégeknek. Jó, ha tudjátok, hogy a szálláshely szobáihoz konyha nem tartozik, de a reggelin túl igény szerint ebédet és vacsorát is tudnak biztosítani a kedves és segítőkész házigazdák. A téli időszakban pedig különösen ajánljuk, hogy 1000 Ft ellenében próbáljátok ki az itt található finn szaunát. 

Tipp: Amennyiben gyermekkel érkeznétek, van egy jó hírünk: a szállás bababarát, így 3 éves korig a csemeték után nem kell fizetni.

3. Somhegyi Vadászház, Bakonybél

Az Észak-Bakonyban, a Kőris-hegy mentén és a Gerence-patak partján találjátok Bakonybélt. A Somhegyi Vadászház közelében számtalan túraútvonalból választhattok – a Szentkút-kápolnához például biztosan érdemes ellátogatni – és bakancsos kirándulásokra is jelentkezhettek. Ha szeretnétek egy kis izgalmat is csempészni az utazásba, akkor a vadászháztól alig 3.1 km távolságra lévő Pannon Csillagdát keressétek fel, ahol csillagászati és űrkutatási kiállítást járhattok be, de ne hagyjátok ki a digitális planetáriumot és a 3D mozit se! További pluszpont lehet az állatbarátoknak, hogy a szálláshely kertrészén lovakkal, kutyával és macskával is találkozhattok.

4. Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments, Nagyhuta

Észak-Magyarországon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Nagyhuta festői szépségű területén járva kihagyhatatlan a szállásfoglalás a Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments-be, ahol luxus környezetben pihenhetitek  ki a hétköznapok fáradalmait. A szálláshely nem csupán színvonalas wellness-részleggel (3 jakuzzi, gyermekmedence, jégkút, sókamra, szaunák…) vár, hanem asztalitenisszel, biliárddal, csónakbérléssel, kerékpárkölcsönzéssel és horgászati lehetőséggel is készült annak érdekében, hogy biztosan ne unatkozzatok. A hotel étterme is megéri a dícséretet, ahol izgalmas, tájjellegű ételeket szolgálnak fel.

Tipp: A szálláshelyen rönkházak és apartmanok is igényelhetők, így akik szeretnék a fényűzést mellőzni az utazás során, ezt is megtehetik.

Még több belföldi szálláshelyet (és nem csak vadászházakat) találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
50%