Téli tájolóVárosnézések

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában…

2 perces olvasási idő

Hangolódjatok rá az ünnepekre, mert hamarosan csillogó díszekkel, táncoló fényjátékkal, gőzölgő forralt borral, kemencében sült langallóval, jégtáncra csábító korcsolyapályával, valamint hatalmas óriáskerékkel hívogatnak majd titeket hazánk legjobb adventi- és karácsonyi vásárai! 

1. Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Időpont: november 19 – december 31.

Szegfűszeggel gazdagított forralt bor és zsírján sült kolbász fűszeres illata lengi körül Európa egyik leghangulatosabb ünnepi kirakodását, a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt. Ám a gasztronómiai örömök mellett, a szuper programkínálat is biztosan lenyűgöz majd titeket. Üljetek fel a blues és a jazz zene hullámaira a színvonalas előadásoknak köszönhetően, míg a gyerekek a fűtött sátorban kézműveskednek vagy épp bábelőadást néznek!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Itt foglaljatok szállást a közelben: Vagabond Downtown Budapest

2. Balatonalmádi Advent

Időpont: november 28 – december 19.

Fergeteges koncertekkel és Mikulás napi mesejátékkal vár minden érdeklődőt a Balatonalmádi Advent, melyen hétről hétre élhetitek át a gyertyagyújtás emelkedett pillanatait. Fürdőzzetek a varázslatos fénykavalkádban a magyar tenger partján!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Balatonalmádi Advent

Itt foglaljatok szállást a közelben: Sylvia Üdülőház Balatonalmádi

3. Adventi falu, Szolnok

Időpont: november 24 – december 31.

Izzó parázson sült kürtőskalácsot és kemencében edződött langallót is majszolhattok kedvetekre a szolnoki Adventi falu rendezvényén. A mennyei ételválaszték mellett pedig zenés műsorokra és csodás portékákra is lelhettek az ünnepi díszbe öltözött Kossuth téren.

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Adventi falu, Szolnok

Itt foglaljatok szállást a közelben: Tulipán Villa Panzió*** Szolnok

4. Debreceni Adventi Vásár

Időpont: november 26 – december 23.

December 5-én a Debreceni Adventi Vásáron a helyetek, ahol a gyerekek találkozhatnak a nagyszakállú Mikulással, Joulupukkival. Utána együtt ülhettek fel a 45 méter magas, körpanorámás óriáskerékre, mely a fényárban úszó város minden titkát megmutatja nektek. Hazatérés előtt ne felejtsetek el fotózkodni a Fénygömbnél és a Jégfánál!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Debreceni Adventi Vásár

Itt foglaljatok szállást a közelben: Hatvan Corner Apartments Debrecen

5. Szegedi Karácsonyi Hetek

Időpont: november 26 – december 24.

A Szegedi Karácsonyi Heteken biztosan egy percig sem fogtok unatkozni, mert csak kapkodjátok majd a fejeteket a tűzzsonglőrök előadása és a lélegzetelállító fényfestés között! A meseszép Dóm tér csordultig megtelik majd színes kézműves portékákkal. Amíg szemügyre veszitek a kínálatot, addig a legkisebbek a szalmalabirintusban bolyonghatnak vagy óriási építőkockákból alkothatnak. A mindennapi táncházaknak köszönhetően pedig akár az egész család kimulathatja magát.

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Szegedi Karácsonyi Hetek

Itt foglaljatok szállást a közelben: European Apartman Szeged

6. Ceglédi Advent

Időpont: november 26 – december 31.

Suhanjatok a tükörsima szabadtéri jégpályán, élvezzétek a remek hangversenyeket, nevezzetek be a karácsonyfadíszítő-versenyre, böngésszétek át a kiváló portékák sorát vagy nézzétek meg a látványosnak ígérkező gasztrobemutatókat! Az említett élményeket ugyanis mind átélhetitek a Ceglédi Adventen. Ha pedig elég sportosak vagytok, akkor ne hagyjátok ki a Mikulás futást se! 

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Ceglédi Advent

Itt foglaljatok szállást a közelben: Thermal Village Cegléd

7. Egri Advent

Időpont: november 27 – december 24.

Az egri Dobó tér sem mulaszt el ünnepi „ruhába” bújni december közeledtével. Csodáljátok meg a különleges díszkivilágítást a váron, miközben ízletes sült gesztenyét és mennyei lepényeket kóstolgattok az Egri Adventkor! Persze a gyerkőcöknek is izgalmas élményekkel készülnek a szervezők: őket a Jégpalota játszóház, a Mesesétány, a fényfestés, a körhinta és a mézeskalács kiállítás fogja elbűvölni!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Egri Advent

Itt foglaljatok szállást a közelben: Kiss Apartman Eger

8. Győri Advent

Időpont: november 26 – december 31.

Jártatok már hazánk egyik legszebb barokk belvárosában, Győrben? Még nem? Akkor ideje bepótolni a lemaradásotokat! Ráadásul a Győri Advent idején a kisalföldi megyeszékhely terei csak úgy szikráznak a fényfestéstől és a csillogó díszektől! A megszámlálhatatlanul sok, hangulatos faházikóban illatos mézeskalácsra, forró csokikra és sósperecekre bukkanhattok. Tele hassal már könnyebb lesz felpattanni az 50 méter magas óriáskerékre! Az apróságok pedig egy hangulatos körhintázásra is benevezhetnek.

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Győri Advent

Itt foglaljatok szállást a közelben: Arany Szarvas Fogadó Győr ***

9. Advent, Bikal

Időpont: november 27 – december 18.

Bámulatos időutazásra invitál titeket a bikali Élménybirtok, ahol Adventkor rejtélyes kincses térképet fejtegethettek, mézeskalácsot készíthettek és még egy látványos lovagi tornán is részt vehettek, ha szeretnétek. Ráadásul mindezt mesebeli, középkori környezetben élhetitek át, ami már önmagában is hatalmas élmény lesz!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Advent, Bikal

Itt foglaljatok szállást a közelben: Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal ****

10. Advent Hévízen

Időpont: november 27 – december 19.

Régóta szeretnétek kifürkészni a mézeskalács sütés fortélyait vagy ellesni néhány cukrász trükköt? Szuper, mert a hévízi Adventen erre is lesz lehetőségetek! Az édes finomságok mellett pedig interaktív gyermekprogramok, Mikulásváró, valamint koncertek is színesítik majd a december 18-19-én záródó ünnepi hangolódást.

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Advent Hévízen

Itt foglaljatok szállást a közelben: Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel Hévíz ****

11. Családi Advent vasárnapok és Karácsony az Állatparkban, Szarvas

Időpont: november 28 – december 26.

A Körösvölgyi Állatpark önmagában is bravúros kikapcsolódást ígér minden vendégnek, de ezúttal kreatív kézműves feladatokkal, betlehemes előadásokkal, óriási karácsonyfával is megbolondítják az ünnepi készülődést. Ráadásul az adventi vasárnapokon 50%-os kedvezménnyel léphetitek át az intézmény kapuját!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Karácsony az Állatparkban, Szarvas

Itt foglaljatok szállást a közelben: Virág Üdülőház Szarvas

12. Körmendi Advent

Időpont: november 27 – december 23.

Nem csak a gyertyagyújtás különleges pillanatával lehettek gazdagabbak a Körmendi Adventen, hanem elképesztően jó koncertélményeket is szerezhettek – például a Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs duónak köszönhetően. December 4-én pedig maga a Télapó is tiszteletét teszi a jeles eseményen, ahol az ajándékokkal sem fog szűkmarkúan bánni.

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Körmendi Advent

Itt foglaljatok szállást a közelben: MJUS WORLD Resort & Thermal Park Hotel Körmend**** +superior

13. Szombathelyi Adventi Vásár

Időpont: november 28 – december 24.

Táncot járó fényfüzérek változtatják igazi mesevilággá a Szombathelyi Adventi Vásárt, mely csodás kilátást kínáló óriáskerékkel, szuper fellépőkkel, látványos korcsolyapályával, valamint a karácsonyhoz illő körhintával rabolja majd el a szíveteket. A frissensült finomságoktól és a forralt bor illattól gőzölgő faházikóknak hála pedig éhesek sem maradtok majd!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Szombathelyi Adventi Vásár

Itt foglaljatok szállást a közelben: Artis Boutique Hotel Szombathely ****

14. Advent Paloznak

Időpont: november 28 – december 31.

Az első gyertyagyújtás örömétől, a Mikulással való találkozáson át az ünnepi betlehemezésig számtalan boldog percet szerezhettek, ha felkeresitek a paloznaki Adventet. Készüljetek rá a karácsonyra a magyar tenger partján, a téli Balatonnál!

Varázslatos karácsonyi vásárok nyomában
Advent Paloznak

Itt foglaljatok szállást a közelben: Eszter Apartman Paloznak

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%