Programok hétvégéreTippek utazáshoz

Világjárók találkozója – ezt a programot ne hagyd ki, ha te is imádsz utazni

1 perces olvasási idő

Ha bármikor kaphatóak vagytok egy hátizsákos kiruccanásra és a legutóbbi utazásotok után már azonnal a következőt várjátok, akkor a Járatlan Utakon Fesztiválon a helyetek, ahol az ország ismert független utazói, bloggerei osztják meg tapasztalataikat az utazni vágyó közönséggel. Itt igazi profiktól kaphattok hasznos tippeket a világjáráshoz!

Ezért érdemes ellátogatni a 15. Járatlan Utakon Fesztiválra

Idén 15. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált, ahol idén is több mint 100 előadást és 50 kerekasztal beszélgetést szerveznek utazási témákkal kapcsolatban.

A fesztivál elsődleges célja, hogy az előadók példáin keresztül bebizonyítsák, nem szükséges feltétlenül sok pénz az utazáshoz. Sokkal inkább kell hozzá kíváncsiság, eltökéltség és komfortzónánkból való kilépés – ezt mutatják be az előadók saját életükön, utazásaikon, kalandjaikon keresztül.

 A beszélgetéseken ismert utazók és bloggerek osztják meg a saját tapasztalataikat arról, hogy mikor, hova, hogyan, miért és mennyiért érdemes elutazni, és persze arra is lesz lehetőség, hogy feltegyétek nekik azokat a kérdéseket, amik személy szerint titeket a legjobban érdekelnek.

Világjárók találkozója - Járatlan Utakon Fesztivál - világjárás

Idén többek között Szombat Orsi (Traveladdict) a búvárkalandjairól, Ertler Alíz a komfortzónán kívüli utazásról, Bejczy-Kovács Laci az antarktiszi kajaktúráiról, Dr. Karancsi Zoltán Alaszkáról, Dr. Kiss Róbert Richárd Ecuadorról, Hegedüs Lilla pedig önkéntes küldetéseiről mesél a közönségnek.

A kerekasztalbeszélgetések során pedig olyan témákat érintenek, mint az alacsony büdzséjű utak, a digitális nomádság, az El Camino Party, a lakóautós utazás, a külföldi munka és önkéntesség, a stoppolás, a kerékpáros utazás, valamint a zarándokutak, továbbá elkalauzolnak titeket Afrikába, Ázsiába, az Iszlám országaiba, Új-Zélandra, a Balkán térségeire, Latin Amerikába és Kanadába is. (Az előadók és kerekasztalbeszélgetések teljes listáját ITT nézhetitek meg! >>)

Emellett a többi utazni vágyóval is lesz lehetőségetek megismerkedni. Minden belépőhöz jár egy kontinenses matrica, amit, ha látható helyre kiragasztotok, párbeszédet kezdeményezhettek más látogatókkal, akik már jártak ott vagy mennének oda, ahova éppen ti is készültök. Így nem csak hasznos tanácsokat kaphattok, de akár útitársakat is szerezhettek magatok mellé. 

Világjárók találkozója - Járatlan Utakon Fesztivál - világjárás

A gasztronómiában is kalandozhattok, ugyanis különböző nemzetek ételeit is megkóstolhatjátok, továbbá kipróbálhatjátok a 3D virtuális sisakot, melynek segítségével bebarangolhatjátok a világ általatok kiválasztott pontjait, valamint kvíz is lesz, ahol nyereményeket is bezsebelhettek. 

  • A fesztivál időpontja: november 18-19. (szombat-vasárnap)
  • Az fesztivál helyszíne: 1067 Budapest, Csengery utca 68., Fáklya Klub 

Jegyárak:

  • Napijegy: 6.000 Ft
  • 2 napos jegy: 9.000 Ft
  • Diák és nyugdíjas napijegy: 4.000 Ft
  • 2 napos diák és nyugdíjas jegy: 6.000 Ft
  • 4 órás jegy: 4.000 Ft (Ehhez letétbe a napijegy teljes összegét kell kifizetni, a karszalagra ráírják a belépés idejét és ha tényleg távozol 4 órán belül, akkor a különbözetet visszaadják.)
  • A belépés 14 éves kor alatt ingyenes.

5 hangulatos budapesti szállás a Járatlan Utakon Fesztivál idejére

The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa****

A hotel Tiliana mindössze 15 percre a főváros nyüzsgő mindennapjaitól, a Budai hegyek ölelésében, egy hatalmas park közepén helyezkedik el. A szállás modern, exclusive kialakítású szobákkal rendelkezik, az étterme helyi és nemzetközi ételeket kínál a vendégeknek, a Drink bár pedig egészen a késő esti órákig nyitva tart.

The Three Corners Lifestyle Hotel Budapest****

A hotel egy csendes és nyugodt környezetben található, sétatávolságra Budapest történelmi, üzleti és bevásárló negyedeitől.  A hálószobák egyedi stílusúak és világosak, nagyméretű ágyakkal és extra vastag matracokkal felszereltek, biztosítva így a vendégek kellemes éjszakai pihenését.

A szállás a Dunához nagyon közel helyezkedik el, így bármikor tehettek egy kellemes sétát a Dunakorzó mentén az Erzsébet-híd és a Lánchíd között, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Budai Várra.

Aquaworld Resort Budapest ****

Az Aquaworld Resort Budapest komplexum Közép-Európa legnagyobb fedett szálloda- és élményfürdő együttese. A szálloda főépületében 261 szoba található, ezen belül 28 junior suite, 8 lakosztály és 2 elnöki lakosztály is szolgálja a vendégek kényelmét. A fürdőben 15 medence – többek között az Európában is ritka szörfmedence -, 11 csúszda, külön szaunavilág és gyerekvilág áll a látogatók rendelkezésére.

Budasmile Apartman Budapest

A budai várnegyedben, közvetlenül a vár bejáratánál található Budasmile Apartman tágas terekkel és gyönyörű udvarral várja a vendégeket. Itt biztosan édes lesz a pihenés, ugyanis king méretű (180×200 cm) kétszemélyes ágyban hajthatjátok álomra a fejeteket. Bár csak pár percre vagytok a nyüzsgő belvárostól, a kertben a csendet csak a madárcsicsergés fogja megtörni. 

Normafa Hotel Budapest ****

A Normafa Hotel Budapest legmagasabb pontján, békés erdei környezet található, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul a vendégek elé. De az erdő és a természet a szálloda falain belül is visszaköszönnek, a határ szinte elmosódik a belső és a külső terek között.

A szoba ára már magában foglalja a bőséges, szezonális reggelit, melyek egészséges, helyi alapanyagokból készülnek, a hotel saját éttermében pedig hagyományos és modern fogásokat is van lehetőségetek megkóstolni.

Még több budapesti szállást ITT találtok! >>

10 tipp, ha egyedül utazol >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%