Tippek utazáshoz

10 tipp, ha egyedül utazol – hangulatos szállásokkal, amiket imádni fogsz

2 perces olvasási idő

Bár elsőre talán sokaknak félelmetesnek tűnik, utazni egyedül is lehet. Sőt, igazi bakancslistás program, ha kitörnél egy kicsit a szürke hétköznapokból és teljesen átadnád magad a kiruccanásnak. Ha úgy döntesz, belevágnál az énidős kalandba, a következő tanácsokat érdemes megfogadni!

10 hasznos tipp, ha egyedül utazol

Avasd be a részletekbe a családot vagy a barátokat

Mielőtt elutazol, szkenneld be az útleveled és a személyi igazolványodat, majd küldd át őket valakinek, akiben megbízol. Így ha ellopnák őket vagy elkeverednének az utazás során, elküldhetik neked és igazolhatod magad velük.

Arról se felejtsd el tájékoztatni a családot vagy a barátokat, hogy pontos hol tervezel megszállni, és hogy mikor merre jársz, hogy könnyen megtaláljanak vészhelyzet esetén.

Ne agyalj azon, mit gondolnak rólad mások

Sokakat visszatart az utazástól az, hogy vajon mit gondolnak róla mások, ha egyedül foglal szobát, egyedül vacsorázik egy étteremben, vagy egyedül ül be egy pohár borra. A legtöbb embert azonban nem fogja izgatni, hogy egyedül vagy, pláne nem fognak elítélni emiatt. Sőt, többen lesznek, akik irigyelni fognak, amiért szabad vagy és nem függsz másoktól.

10 tipp, ha egyedül utazol - hangulatos szállásokkal, amiket imádni fogsz

Legyél tisztában a határaiddal

Fontos, hogy ha egyedül utazol, akkor nincs más, aki vigyázzon rád, így tisztában kell lenned a saját határaiddal. Például ne sétálj annyit a tűző napon, hogy rosszul legyél, vagy ne igyál annyi alkoholt, hogy a fejedbe szálljon és kihatással legyen az ítélőképességedre. 

Kérj segítséget, ha szükséged van rá

Ha bármilyen akadályba ütközöl az utazás során, sokszor egyszerűbb segítséget kérni egy barátságos helybélitől, mint a neten keresgélni és magadtól rájönni, hogy mi lehet a megoldás egy adott problémára. Ha nem félsz kérdezni, azzal rengeteg időt megspórolhatsz!

10 tipp, ha egyedül utazol - hangulatos szállásokkal, amiket imádni fogsz

Állíts össze „első segély” dobozkát

Nevezz ki egy neszesszert első segély doboznak és tegyél bele mindent, amire vészhelyzet esetén szükséged lehet: sebtapaszt, fájdalomcsillapítókat, allergia elleni gyógyszereket, legégésre, rovarcsípésre és kiütésekre való készítményeket. Nem foglalnak sok helyet a táskában és nagyon jól jöhetnek, ha szükséged lesz rájuk.

Kóstold meg a helyi finomságokat

Lehet, hogy a pizzával és a hamburgerrel sehol sem lőhetsz mellé, de érdemes kicsit bátrabbnak lenni és megkóstolni a helyi különlegességeket. Nyugodtan kérdezd meg az étteremben a pincért, hogy mit ajánl vagy a helyieket, hogy ők mit szoktak enni.

Akár azt is kiderítheted, milyen gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat, húsokat, snackeket vagy italokat érdemes beszerezni a helyi boltokban. Így igazi gasztro-kalandban lehet részed!

10 tipp, ha egyedül utazol - hangulatos szállásokkal, amiket imádni fogsz

Tanulj meg néhány szót a helyiek nyelvén

Ha külföldre utazol, érdemes megtanulni néhány szót az adott ország nyelvén. Ha be tudsz mutatkozni, köszönni, megköszönni valamit, elszámolni tízig és ételt rendelni egy étteremben, akkor sokkal kevésbé leszel elveszett, mint nyelvismeret nélkül. 

Merj spontán lenni

Persze fontos, hogy legyenek terveid az utazással kapcsolatban, de nem kell minden áron ragaszkodni hozzájuk, ha valami máshoz támad kedved. Kivételesen nem kell senkihez sem igazodnod – csak magadhoz! Lehet, hogy egy váratlan döntés miatt lesz életed legjobb utazása. 

10 tipp, ha egyedül utazol - hangulatos szállásokkal, amiket imádni fogsz

Nyiss az új emberek felé

Ha nem az a cél, hogy az utazás alatt végig egyedül legyél és elbújj a világ elől, akkor lépj ki a komfortzónádból és ne félj beszélgetést kezdeményezni másokkal. Szuper tanácsokat kaphatsz a helyiektől vagy más turistáktól, de akár barátságokat is köthetsz, ha nyitsz a számodra szimpatikus emberek felé.

Kezdd az utazgatást belföldön

Mielőtt egyből a világ másik felére utaznál, készülj fel rá énidős programokkal, aztán kisebb, egynapos kiruccanásokkal, később pedig belföldi, többnapos utakkal. Így fokozatosan hozzá tudsz szokni ahhoz, hogy milyen érzés csak magaddal időt tölteni.

10 tipp, ha egyedül utazol - hangulatos szállásokkal, amiket imádni fogsz

5 hangulatos szállás itthon, amit egyedül is imádni fogsz

Balcsipart Apartmanház – Siófok

A közvetlenül a Balaton partján található szálláson két, külön szinten lévő barátságosan berendezett, teraszos apartmanban szállhatnak meg a vendégek. A kisebbik, maximum két fős lakrész tökéletes egy fő számára is, hiszen viszonylag aprócska és kuckós, az udvara viszont nagyon tágas, ahol akár a grillen is elkészítheted a vacsorádat.

De a legjobb rész csak most jön: a kert végéből egy privát stég vezet a Balatonba, így igazán kiélvezheted az énidős pihenést. Ha egyedül kalandoznál, a nyaralóval szemben elhelyezkedő sétányon kirándulni indulhatsz, ha viszont hiányozna a nyüzsgés, belevetheted magad a pezsgő éjszakai életbe Siófok belvárosában.

Még több szállást Siófokon itt találsz >>

Takler Kúria – Szekszárd

A szekszárdi Takler Kúria meseszép szőlőskertek között bújik meg, az épület pedig egyszerre rusztikus és klasszikusan elegáns, így kint és bent is káprázatos környezetben pihenhetsz.

Az igényesen berendezett két fős szobák kényelmét, a wellness részleget, valamint a szálloda saját éttermében készült szezonális jelleggel változó, magyaros fogásokat egyedül is maximálisan kiélvezheted.

Még több szállást Szekszárdon itt találsz >>

Szekszárdi városnézés >>

TreeHouses – Noszvaj

A noszvaji lombházak a Síkfőkúti tó partján helyezkednek el, fantasztikus panorámával a tóra és a környező hegyek erdeire. A kis házikók belső terei melegséget és otthonosságot sugároznak, hatalmas franciaággyal, prémium matraccal, extra finom ágyneművel, és pihe puha párnákkal vannak felturbózva.

Reggel házhoz érkezik a Breakfastbox, így a reggelit is teljes nyugalomban fogyaszthatod el, utána pedig egész nap kedvedre lazíthatsz a teraszon lévő pezsgőmedencében

Még több szállást Noszvajon itt találsz >>

A legjobb látnivalók Noszvajon >>

Barna Faház – Tarnaszentmária

A Barna Faház egy csendes kis faluban található, távol a város zajától. Ha szeretnél nyugalomban, szinte erdei környezetben pihenni, ide érdemes ellátogatnod.

Az aprócska házba áramló természetes fények és a különleges textúrájú berendezés segítenek ellazulni és kiszakadni a megszokott környezetből. Igaz, a szálláson négy fő is elfér, méreténél fogva nem fogod túlságosan nagynak érezni a faházat egyedül sem.

Még több szállást Tarnaszentmárián itt találsz >>

Mandilla**** – Köveskál

A magyar Toscanaként is emlegetett Balaton-felvidéken található ez a négycsillagos boutique hotel, ahol páratlan mediterrán életérzésben lehet részed.

A Mandillában összesen 10 szobát alakítottak ki távol a város zajától, ahol tökéletes kikapcsolódásban lehet része a vendégeknek. Akár passzív elvonulásra, akár aktív töltődésre vágysz, ebben a helyben nem fogsz csalódni.

Hűs medence a kertben, ínycsiklandó fogások, saját keverésű és pörkölésű kávék – kell ennél több a kikapcsolódáshoz? Bújj el egy kicsit itt egyedül!

Még több szállást Köveskálon itt találsz >>

Itt még több belföldi szállást találsz, ahol csak mert egyedül utazol, nem jársz rosszul az árral! >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%